Φτάνει μόνο η μαγκιά για να κερδίσεις εκλογές;

Έφτασε η ώρα που οι πολίτες θα ασκήσουν το ύψιστο δημοκρατικό τους δικαίωμα, να ψηφίσουν το κόμμα που θα έχει την διακυβέρνηση της χώρας για τα επόμενα 4 χρόνια.

Η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων ήταν πολύ μικρή, μόλις 22 ημερών, αλλά αρκετή για να καταλάβουν οι πολίτες τα προγράμματα των κομμάτων και να ψηφίσουν αυτό που τους εκφράζει.

Το δίλημμα ήταν Σύριζα ή Ν. Δημοκρατία; 
Τσίπρας η Μεϊμαράκης; 

Ο Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός τον Ιανουάριο με σύνθημα σκίζουμε το μνημόνιο, καταργούμε τον ΕΝΦΙΑ, επαναφορά κατώτατου μισθού, αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ. Με λίγα λόγια κάτι σαν τον GAP που έλεγε λεφτά υπάρχουν. Μετά από 7 μήνες παλινωδιών κατέληξε η διαπραγμάτευση σε συμφωνία με τους εταίρους και όλες οι εξαγγελίες του πήγαν περίπατο. 

Αντί για σκίσιμο μνημονίου μας έφερε ένα καινούργιο με πολύ σκληρούς όρους και αβάσταχτα μέτρα.
Ο Σύριζα μετά την τούμπα του Τσίπρα έγινε 1000 κομμάτια με αποτέλεσμα η αριστερή πλατφόρμα με τον Λαφαζάνη να ανοίξει δικά της πανιά και να πορευτεί μόνη της στις εκλογές μαζί με σημαίνοντα στελέχη του Σύριζα, όπως Κωνσταντοπούλου, Γλέζο και πολλούς άλλους.


Αυτό και μόνο θα ήταν αρκετό για να μην εμπιστευτεί ξανά ο κόσμος, τους εναπομείναντες στο Σύριζα και να στραφεί προς την Ν. Δημοκρατία.

Η Ν. Δημοκρατία, μετά την φυγή του ανεκδιήγητου Σαμαρά που βάφτισε σε μια νύχτα αρχηγό τον Βαγγέλα, με σκοπό να πάει το κόμμα σε συνέδριο ώστε  να εκλέξει νέο αρχηγό, ήταν το αντίπαλο δέος του Σύριζα.
Κανείς όμως δεν κατάλαβε από την Ν.Δημοκρατία ότι τον Γενάρη έχασε τις εκλογές, γιατί ο Σαμαράς είχε ουσιαστικά διαλύσει το κόμμα, είχε μεταλλάξει την Ν. Δημοκρατία σε ένα μόρφωμα με όλους τους υβριστές του Κ. Καραμανλή. Μάζεψε στην Ν. Δημοκρατία τον ακροδεξιό Βορίδη, τον υβριστή Γεωργιάδη, τον ακροδεξιό Πλεύρη, την πασόκα Γκερέκου, την σημιτικιά Σπυράκη, τον Στουρνάρα που βούλιαξε το χρηματιστήριο, τον επίσης σημιτάνθρωπο Χαρδούβελη και τόσους άλλους που διέλυσαν την κεντροδεξιά παράταξη.

Ο Βαγγέλης μετά την προκήρυξη των εκλογών βρέθηκε να είναι ο αρχηγός της Ν. Δημοκρατίας με σκοπό να οδηγήσει την παράταξη στις εκλογές και στη νίκη. Φάνταζε εύκολο εγχείρημα για ένα παλιό νεοδημοκράτη με μεγάλη εμπειρία, όμως ο Βαγγέλας φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων.  Άφησε το κόμμα όπως ακριβώς το βρήκε από τον Σαμαρά, διαλυμένο, χωρίς όραμα, χωρίς καμία ιδεολογική ταυτότητα. Δεν τόλμησε να αλλάξει ούτε ένα όνομα στα ψηφοδέλτια, ούτε καν στο Επικρατείας, άφησε όλους αυτούς πουν περιχαράκωσαν το κόμμα, να εκτίθενται στα κανάλια και ο ίδιος ανάστησε το τελειωμένο Πασόκ που σε καμία περίπτωση δεν ήταν ικανό να ξαναμπεί στη βουλή....

Με ένα στυλάκι "εντε λα μαγκέν ντε βοτανίκ" χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις από πολιτική, αν και είναι χρόνια στο "κουρμπέτι", προσπάθησε με μετωπικές επιθέσεις στον Τσίπρα, με φρασεολογεία, ψευτράκος, πονηρούλης, άσχετος, αδιάβαστος, διαπλεκόμενος κλπ, να πάρει αυτές τις τόσο κρίσιμες για τον τόπο εκλογές. Δυστυχώς κατάφερε να συσπειρώσει τον Σύριζα και εκεί που φαινόταν καβάλα στο άλογο, ετοιμάζει το λόγο του για το βράδυ των εκλογών στο Ζάππειο, όπου θα ανοίξει τις διαδικασίες για νέο αρχηγό στο κόμμα....

Σε λίγες ώρες θα ανοίξουν οι κάλπες και παρά το σπρώξιμο στον Βαγγέλη, όλη την προεκλογική περίοδο, από όλα σχεδόν τα κανάλια της διαπλοκής, το αποτέλεσμα είναι μάλλον προδιαγεγραμμένο. Τουλάχιστον 3-5 μονάδες θα είναι όπως φαίνεται η διαφορά του Σύριζα από την πληγωμένη Ν. Δημοκρατία, που βουλιάζει ακόμα περισσότερο στην εσωστρέφεια και την ανυποληψία.

Πρέπει γρήγορα να ανοίξουν οι διαδικασίες για συνέδριο και εκλογή νέου Προέδρου, που θα σηκώσει στους ώμους του τη διαλυμένη γαλάζια παράταξη, που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μετά την λαίλαπα του Σύριζα που μόνο αποκαΐδια θα αφήσει.

Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα η Ν. Δημοκρατία να ξαναγίνει κανονικό κόμμα, με τον κανονικό Πρόεδρο της....

zouzouni news

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια