Θεούλης ο Βαγγέλας! Αφού ανέστησε το ΠΑΣΟΚ μέχρι και λεφτά υπάρχουν είπε…

Ο μεγάλος αυτός αντίπαλος που ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΝΔ δημιούργησε κάπου μέσα στο μυαλό του και στον οποίο έδωσε σάρκα και οστά είναι η αιτία που η ΝΔ, τρεις ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες έχει αρχίσει να το χωνεύει ότι η επικοινωνιακή πολιτική που ακολούθησε ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν θα της χαρίσει τα αποτελέσματα που περιμένει....


Πέρασαν ανεπιστρεπτί οι εποχές που οι ψηφοφόροι ξεχνούσαν πριν περάσει μια εβδομάδα τις πολύ κακές ημέρες των κυβερνήσεων. Τότε ήταν η εποχή των παχιών αγελάδων. Ήταν αδιανόητο τότε ότι κάποια μέρα οι παχιές αγελάδες θα λιμοκτονούσαν.

Δεν πέρασε ο τσαμπουκάς
Σήμερα όμως, έπειτα από 5 χρόνια με μνημόνια, 1.500.000 ανέργους, χιλιάδες κλειστές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, 7.000 αυτοκτονίες, 160 δισεκατομύρια ευρώ που απέδρασαν στο εξωτερικό, δραματική συρρίκνωση εισοδημάτων, κατακόρυφη πτώση του επιπέδου ζωής στην χώρα και χιλιάδες άλλες συνέπειες των μνημονίων, έχει αλλάξει ο τρόπος που σκέπτονται οι πολίτες.

Κι έχει ανεχτεί τόσο τσαμπουκά ο ελληνικός λαός αυτά τα 5 χρόνια που άλλο δεν σηκώνει. Άλλαξε η ζωή στην Ελλάδα μέσα σε ένα 24ωρο μια μαύρη μέρα πριν 5 χρόνια, με μια ψευδή δήλωση ενός περίεργου τύπου, για την οποία το πολιτικό σύστημα έχει βγάλει τον σκασμό. Ο κόσμος πλέον έχει μάθει να διακρίνει τις λεπτομέρειες. Έμαθε γιατί έπαθε! 

Δεν είναι όπως παλιά που δεν άκουγε καν τους ταγούς, αλλά τους ψήφιζε με κλειστά μάτια. Κι αυτό που βιώνει σήμερα ο κόσμος στην Ελλάδα είναι πολύ πιο ισχυρό από αυτό που προσπαθούν να του επικοινωνήσουν ότι όλα συνέβησαν μέσα στο τελευταίο εξάμηνο. Ο κόσμος στην Ελλάδα βιώνει 5 χρόνια την απόγνωση, την φτώχεια, την ανεργία, να απειλείται από παντού, έφαγε ξύλο στις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων, ψεκάστηκε εκατοντάδες φορές με χημικά, καταδιώχθηκε σε κάθε περίπτωση που επιχείρησε να διαμαρτυρηθεί, τρομοκρατήθηκε εκατοντάδες φορές από το βήμα της Βουλής ότι η σωτηρία του είναι ο οικονομικός του θάνατος, κλήθηκε να πληρώσει μέχρι και βαριά και τιμωρία που έπεσε έξω το κράτος… από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, και πάει πολύ να ακούει τη μαγκιά: εμείς θα σε σώσουμε αλλιώς τη @@μησες, γιατί δεν έχεις κι άλλη ευκαιρία…
Ευκαιρίες έχει πολλές ετούτη τη χώρα και άλλες τόσες πολλές να δημιουργήσει.

Αυτός ο τσαμπουκάς δεν πέρασε στο λαό. Κατάφερε να συσπειρώσει μόνο ένα ποσοστό νεοδημοκρατών. Ο κόσμος στην Ελλάδα είναι αγανακτισμένος και οργισμένος αλλά δεν τσιμπάει αυτή τη φορά να αφεθεί στην διαχείριση του φόβου του, όχι από τον πρόεδρο της ΝΔ συγκεκριμένα, από κανέναν.

Τσίμπησε την πρώτη φορά το 2009 με το λεφτά υπάρχουν. Τσίμπησε και τη δεύτερη φορά το 2012 με το δεύτερο λεφτά υπάρχουν και κατάπιε αμάσητο ότι το παραμύθι της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν έχει δράκο. Την Τρίτη φορά τον Ιανουάριο δεν τσίμπησε. Αμφισβήτησε ευθέως και ανοιχτά όλο το παλαιοκομματικό σύστημα. Το επανέλαβε και στο δημοψήφισμα με το ΟΧΙ του 62%. Κυρίως, δεν τσιμπάει με τίποτα ότι όλα έγιναν ξαφνικά τους τελευταίους 6 μήνες…

Με άλλα λόγια, ο Πρόεδρος της ΝΔ έκανε ένα μοιραίο στρατηγικό λάθος, συμπαρασύροντας
 μαζί του σύσσωμο το κόμμα του. Στρίμωξε τη γάτα (τον λαό) στη γωνία. Και μάλιστα το επικοινώνησε ιδιαιτέρως με πολύ αυθορμητισμό και αρκετή μαγκιά. Δεν έχει ξεχάσει ο ελληνικός λαός πως μπήκαμε στο μνημόνια και ποιοι ούρλιαζαν από κοινού σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι είναι απαραίτητο για την διάσωση της χώρας. Ούτε φυσικά ο λαός ξέχασε ότι όσο αγκομαχούσε να ανταπεξέλθει στις νέες συνθήκες, εκατοντάδες ιέρειες της διαπλοκής και του καταστημένου πάρκαραν εκατομύρια σε οικονομικούς παραδείσους. Όπως επίσης δεν διαφεύγει της προσοχής του λαού ότι έχει πέσει σύρμα να μην γίνεται καμία αναφορά σε ζητήματα που υπενθυμίζουν στον λαό τα σκάνδαλα τους.

Έβγαλε το ΠΑΣΟΚ από τον τάφο
Το δεύτερο στρατηγικό και επικοινωνιακό ολίσθημα του προέδρου της ΝΔ, είναι η φιλοτιμία που επέδειξε να αναστήσει εκ του τάφου το καταδικασμένο σε διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις ΠΑΣΟΚ.

Και να το αναβαθμίσει μάλιστα και σε πολύ σοβαρά υπόψη κυβερνητικό εταίρο. Αυτό ενόχλησε μεγάλο μέρος της εκλογικής της βάσης της ΝΔ που κυνηγήθηκε μέχρι και πολύ πρόσφατα από το πάλαι ποτέ ενωμένο και δυνατό ΠΑΣΟΚ, αλλά κυρίως έδωσε διαβατήριο επαναπατρισμού ενός ποσοστού που βρέθηκε μέσα στη ΝΔ σαν προίκα από μια τάση του ΠΑΣΟΚ που πίστεψε ότι το ΠΑΣΟΚ πλέον έχει τελειώσει. Με αποτέλεσμα: η ΝΔ να παλεύει να καταλάβει γιατί στο ΠΑΣΟΚ από εκεί που ήταν όλοι στα μαύρα κι ετοιμάζονταν για το μνημόσυνο, τρέχουν τώρα για κοστούμια και βραδινά φορέματα για έναν ακόμη γαμήλιο εναγκαλισμό του ΠΑΣΟΚ με την εξουσία.

Αλλά, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέκρουσε και μάλιστα με ιδιαίτερο ταλέντο και τσαχπινιά την επαναλαμβανόμενη πρόταση του προέδρου της ΝΔ για μετεκλογική συνεργασία. Με το πουσάρισμα που της έκανε, θα ήταν και χαζή να μη γυρίζει τώρα την πλατούλα και να μην παίζει τώρα το χαρτί της αξιωματικής αντιπολίτεσης. Το δήλωσε κάπου η κ. Γεννηματά ότι θα προτιμήσει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης από άλλα σενάρια που έχει μπροστά της. Πάντως, το ΠΑΣΟΚ φλερτάρει πλέον με ποσοστό το οποίο ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΝΔ φρόντισε να διπλασιάσει, παρά το γεγονός ότι και στο ΠΑΣΟΚ σημειώνεται πολύ σημαντική διαρροή προς το ΠΟΤΑΜΙ.

Αν νομίζει δε ο Πρόεδρος της ΝΔ, ότι η ΝΔ ότι έχει και την άνεση να πριμοδοτεί άλλα κόμματα… για να αφήσει τον Καμμένο έξω, τότε το στρατηγικό λάθος θα γίνει και μάθημα-παράδειγμα προς αποφυγή στις σχολές πρωθυπουργών, με τίτλο: Μια σειρά από γκάφες που δεν πρέπει να κάνετε αν θέλετε να γίνετε πρωθυπουργοί σε μια χώρα που καταστρέψατε.

Δεν είναι ο Καμμένος λοιπόν που απειλεί την πρωτιά της ΝΔ την Κυριακή…
Οι επιθέσεις στον Καμμένο είναι για το ξεκάρφωμα. Κάποιοι παίζουν τα ρέστα τους εκεί μέσα για την πολιτική τους επιβίωση…

Μέχρι και λεφτά υπάρχουν είπε…

Κήρυξε τζιχάντ στην κεντροδεξιά ο πρόεδρος της ΝΔ. Με δική του ευθύνη σπρώχνει κόσμο στην Χρυση Αυγή και στους ΑΝ.ΕΛ. και στο ΠΑΣΟΚ το οποίο ανέστησε, είναι ένα πρόσωπο που έρχεται από το μεγάλο παρελθόν του παλαιοκομματισμού και μοιραία δεν συγκινεί την νεολαία, συν ότι ενδεχομένως ανήκει στους σχεδιασμούς του και η διάχυση στην κοινωνία του μηνύματος της αποχής.

Μεγάλη αίσθηση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι βγήκε από τα ρούχα του για τα «πολύ βαθιά κρυμμένα» μυστικά του Φλαμπουράρη (στη Διαύγεια), αλλά όταν η συζήτηση έρχεται στην διαπλοκή και τις διαδρομές του μαύρου χρήματος μέσα από τη λίστα Λαγκαρντ, σφραγίζει το στόμα του και καρφώνει αλαζονικά το βλέμμα στο κενό, μουρουρίζοντας υποσχόμενος θέσεις εργασίας που θα φέρει με πακέτο Γιούνκερ… Ειδικά αυτό, δεν θυμίζει λίγο: λεφτά υπάρχουν;… Πως θα καλύψει με το πακέτο Γιούνκερ, 1.500.000 θέσεις εργασίας που χάθηκαν τα τελευταία χρόνια. Πόσους και πόσο μ@λάκες ψάχνει να τα πιστέψουν αυτά;…

Φρόντισε επίσης να ενοχλήσει και πολύ σοβαρούς ανθρώπους στη χώρα, στο debate με τον Τσίπρα, με την φραστική του επίθεση στους δικαστές που ανέκριναν τον Φαλτσιανί…

Η χώρα έτσι δεν πάει μπροστά. Η χώρα πάει μπροστά με δουλειά, διαφάνεια και αλήθεια και με τη μαγκιά της και πάντως όχι με την επανάληψη πειραμάτων και συνεργασιών που απέτυχαν και μέσα στη γενική αναμπουμπούλα θάψανε τη συζήτηση: Πως φτάσαμε εδώ;…

Οι κεντρικές στρατηγικές επιλογές του ιδίου του προέδρου της ΝΔ στοιχίζουν στη ΝΔ το αποτέλεσμα της Κυριακής. Και παίρνει στο λαιμό του σύμπασα τη ΝΔ, η οποία απαλλαγμένη από τα προβλήματα της θα μπορούσε να διαδραματίσει μείζονα ρόλο στη συνέχεια. Το πείραμα Μεϊμαράκη απέτυχε…

Μάνος Μεϊμαράκης
πηγή
Share on Google Plus

About THE FUN BANK

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...