Η Εθνική μας διέλυσε τους γυφτο-σκοπιανούς με 85-65.

Και για να μην παρεξηγηθούμε στην πλειονότητα τους οι κάτοικοι της χώρας αυτής έχουν καταγωγή Ρομά....

Τώρα βέβαια τι σχέση έχουν οι Ρομά με τον Μέγα Αλέξανδρο καλύτερα μην τον αναλύσουμε. Είναι σαν να λέμε τη σχέση έχει ο βουκεφάλας με ένα zastava.


Την καλύτερη δυνατή εκκίνηση στο Eurobasket 2015 έκανε η Εθνική, επικρατώντας της ΠΓΔΜ με 85-65. Προκλήσεις από τους οπαδούς των αντιπάλων με γιουχάρισμα στον εθνικό ύμνο και με ιαχές για... Μακεδονία. Εκνευριστική ευστοχία των.. γειτόνων από το τρίποντο – Πρώτος σκόρερ για την Ελλάδα ο Πρίντεζης με 18 π. Επόμενος αντίπαλος η οικοδέσποινα Κροατία

«Ποδαρικό με το δεξί» για την Εθνική Ανδρών στο Ευρωμπάσκετ 2015. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μόλις απέβαλε το άγχος της πρεμιέρας έλυσε τα... φρένα της επίθεσης στην τελευταία περίοδο και έφτασε άνετα στη νίκη με 85-65 επί της ΠΓΔΜ, στην πρώτη του υποχρέωση στον 3ο όμιλο, που φιλοξενείται στο Ζάγκρεμπ. 

Πρίντεζης με 18 πόντους, Μπουρούσης και Κουφός me double double (16π.-10ρ. / 11π. -11ρ. αντίστοιχα) οι πρωταγωνιστές για την Ελλάδα, που είχε συνολικά 23 ασίστ, με τους Καλάθη (8) και Σπανούλη (5) να... μοιράζουν πόντους. 

Οι προκλήσεις των Σκοπιανών
Σε μία ακόμα διοργάνωση οι Σκοπιανοί θέλησαν να περάσουν τα δικά τους... μηνύματα πριν την έναρξη του ματς, μέσω των οπαδών τους που είχαν σημαντική παρουσία στην αρένα του Ζάγκρεμπ. Το γιουχάρισμα στον εθνικό μας ύμνο αλλά και οι ιαχές “Μακεδονία' κατά την προθέρμανση των παικτών μας ήταν οι πιο χαρακτηριστικές τους κινήσεις.

Ο Καλάθης “διόρθωσε” το κακό ξεκίνημα της Γαλανόλευκης
Όλα αυτά όμως πήγαν στην άκρη όταν έγινε το τζάμπολ. Η Εθνική μπήκε νωθρά στο ματς, “πληρώνοντας” την... χαλαρή της άμυνα και τις βιαστικές επιλογές στην επίθεση (7-1). Το τάιμ άουτ του Κατσικάρη όμως αφύπνισε τους διεθνείς και οι ασίστ του Καλάθη έφεραν την Γαλανόλευκη στο +10 (19-9), ενώ και ο Μπουρούσης είχε σημαντική συνεισφορά στο σκοράρισμα. Το 23-16 διαμορφώθηκε με ένα τρίποντο του Στογιανόφσκι 

Μας έφτασε η ΠΓΔΜ με τρίποντα – Έδειξε... ψυχραιμία η Εθνική
Ένα “νεκρό” διάστημα στην αρχή του δεύτερου δεκάλεπτου, η... αφλογιστία της Εθνικής από το τρίποντο -σε αντίθεση με την ΠΓΔΜ που τα έβαζε- κατέβασαν τη διαφορά στον πόντο (26-25). Η Εθνική πάντως δεν πανικοβλήθηκε και παίρνοντας επιθετικές λύσεις από Κουφό και Πρίντεζη πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 38-31. να αναφέρουμε πως οι Σκοπιανοί πέτυχαν τους 21 από τους 31 πόντους τους με τρίποντα!

Τρίποντα οι Σκοπιανοί – Πρίντεζη η Εθνική
Η ΠΓΔΜ συνέχισε να “βομβαρδίζει” από το τρίποντο με τους Στογιανόφσκι, αλλά ο Πρίντεζης “τράβηξε” την Εθνική με σερί πόντους. Το.. ανορθόδοξο στις των Σκοπιανών και η αδυναμία της Ελληνικής άμυνας κράτησαν την ΠΓΔΜ κοντά στο σκορ, αλλά η καλή παρουσία του Σλούκα στο τέλος έφερε το 59-50 του δεκαλέπτου.

Γκάζωσε στο τέλος και πήγε στο +20
Ο παίκτης της Φενέρμπαχτσε συνέχισε εντυπωσιακά και στις αρχές της τελευταίας περιόδου, ενώ τα ποσοστά της ΠΓΔΜ από το τρίποντο έπεσαν (βοήθησε και η βελτίωση της ελληνικής άμυνας). Ο Μπουρούσης “ταΐστηκε” μέσα στη ρακέτα παίρνοντας φάουλ και βολές και η διαφορά διατηρήθηκε πάνω από τους 10 π. Το ματς κύλησε.. ομαλά για την Γαλανόλευκη, που πήρε το “ροζ φύλλο” αγώνα με σκορ με το εντυπωσιακό 85-65

Σκόπια - Ελλάδα 65-85

Τα δεκάλεπτα: 16-23, 31-38, 50-59, 65-85.

Σκόπια: Mπρτσκοφ, Ιλιέφσκι 5 (1), Σοκόλοφ, Κοστόσκι 20 (4), Στογιανόφσκι Β. 13 (2), Στογιανόφσκι Ντ. 5 (1), Σιμονόφσκι 6 (2), Μπλαντενόφσκι, Τραϊκόφσκι 6 (2), Γκουρτόσκι 3, Χέντριξ 2, Σαμαρτζίσκι 5.

Ελλάδα: Μπουρούσης 16 (10 ριμπ.), Ζήσης 3 (1), Σπανούλης 10, Καλάθης 7 (1 τρίπ., 8 ασ.), Περπέρογλου, Σλούκας 9 (1), Καϊμακόγλου 2, Κουφός 11 (11 ριμπ.), Πρίντεζης 18, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 9. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια