Κλιματισμός, wi fi, παιδότοπος και φαγητό από το καλύτερο catering στα Κοντέινερ για τους λαθρομετανάστες!!!

Τι δεν καταλαβαίνεις;;;;

Αφού λοιπόν οι λαθρομετανάστες από το Πακιστάν το Μπαγκλαντές και το Αφγανιστάν βαφτίστηκαν πρόσφυγες από την υπέργηρη κυρία Τασία, μετακόμισαν στα νέα τους σπίτια στον Βοτανικό, τη στιγμή που οι Έλληνες άστεγοι κοιμούνται στα παγκάκια, χωρίς κανένας από την κυβέρνηση, να ενδιαφέρεται γι' αυτούς.
Τελικά σε αυτή τη χώρα της "Πρώτη φορά Αριστερά", οι Έλληνες έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις, ενώ οι λαθρομετανάστες έχουν μόνο δικαιώματα χωρίς καμία υποχρέωση....




Δυστυχώς σε μια Ελλάδα πτωχευμένη που οι κάτοικοι της πεινούν και χάνουν σιγά σιγά κάθε περιουσιακό τους στοιχείο, είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν για να συντηρούν λαθρομετανάστες.

Είναι οι ίδιοι που έχουν πληρώσει μέχρι στιγμής 150 δισ για να σωθούν οι τράπεζες και τώρα που σώθηκαν, αυτές θα πάρουν τα σπίτια αυτών που τις έσωσαν....
Τι δεν καταλαβαίνεις;;;;

Μόνο μια απλή ερώτηση προς την κυβέρνηση:
Πρόσφυγες θεωρούνται όσοι η χώρα τους εμπλέκεται σε εμπόλεμη κατάσταση και ως εκ τούτου οι άνθρωποι κινδυνεύουν να σκοτωθούν, όμως γιατί οι Πακιστανοί, οι Μπαγκλαντεσιανοί, οι Αφγανοί, οι Ιρανοί  βαφτίζονται πρόσφυγες, αφού κανένα πόλεμο δεν έχουν στις χώρες τους;
Και τέλος όλοι αυτοί οι Σύριοι, νέοι σε ηλικία που βλέπουμε στις φωτογραφίες, πως φεύγουν από την πατρίδα τους που βρίσκετε σε εμπόλεμη κατάσταση;
Δηλαδή έχουν λιποτακτήσει και αν όχι γιατί δεν μένουν να πολεμήσουν για την πατρίδα τους;
Σαφώς και να δεχτούμε τα γυναικόπεδα και τους υπέργηρους, αλλά όχι νεαρούς, γιατί από ότι βλέπουμε σε φωτογραφίες, στους 100 που μπαίνουν στη χώρα μας οι 80 είναι άνδρες και νεαροί....

Ανάσα δροσιάς για τους περίπου 200 τελικά μετανάστες που μεταφέρθηκαν στο νέο ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Βοτανικό, αφού υπήρξαν οι οι παράπλευρες απώλειες, καθώς λίγο πριν την επιχείρηση πάνω από 250 αποχώρησαν από τις πλάγιες εισόδους του Πεδίου του Άρεως. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι χώροι στο εσωτερικό των κοντέινερ έχουν πλήρως επιπλωθεί, διαθέτουν ακόμη κλιματιστικό, ενώ αναμένεται να έχουν και wifi... Όσο για τη διατροφή τους; Ούτε για αυτό θα χρειαστεί να ανησυχήσουν οι φιλοξενούμενοι της κ. Τασίας Χριστοδουλοπούλου, καθώς οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πολύ καλό πρόγραμμα σίτισης. 



Για την ψυχαγωγία τους -ως φαίνεται- δημιουργήθηκε παιδότοπος αλλά και σκιασμένοι χώροι συνάθροισης για να αναπτύσσουν τις κοινωνικές τους σχέσεις. Αφού τακτοποιηθούν στις... μίνι βίλες τους, θα μπορούν να απολαμβάνουν και περιπάτους στην περιοχή, καθώς η είσοδος και η έξοδος θα είναι ελεύθερη...

Η επιχείρηση μετεγκατάστασης των προσφύγων από το Πεδίον του Άρεως στο χώρο της περιοχής του Βοτανικού που επιλέχθηκε πριν λίγο καιρό ολοκληρώθηκε σήμερα. Δέκα οχήματα της Πυροσβεστικής επιστρατεύτηκαν για την τιτάνια αυτή προσπάθεια άμεσης μετεγκατάστασης των μεταναστών στο χώρο που διαμορφώθηκε ειδικά για να φιλοξενηθούν οι περισσότεροι από 500 μετανάστες που βιώνουν μία κόλαση εδώ και μέρες με σκηνές στημένες περιμετρικά του Πεδίου του Άρεως και συνθήκες άσχημες και σε κάθε περίπτωση βλαβερές ακόμη και για την υγεία τους.

Η επιχείρηση ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής και προτεραιότητα δόθηκε σε γυναίκες και παιδιά αλλά και σε οικογένειες προκειμένου να είναι αυτοί που θα μπορέσουν να πάρουν μία ανάσα μετά από το εφιαλτικό σκηνικό που ζουν και τους έχει καταπονήσει, όπως οι ίδιοι λένε στο protothema.gr. Και ενώ ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να μοιραστεί η μεταφορά σε δύο μέρη σήμερα γυναίκες και παιδιά, και αύριο οι υπόλοιποι ως φαίνεται καταβάλλεται υπεράνθρωπη προσπάθεια ούτως ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία σήμερα σε διάστημα σύμφωνα με εκτιμήσεις δύο με τρεις ώρες. Τώρα ο χώρος στον οποίο μεταφέρονται οι μετανάστες είναι ένα τμήμα οικοπέδου περίπου 40 στρεμμάτων, ιδιοκτησία του Δήμου Αθηναίων στην οδό Αγίου Πολυκάρπου, σε μικρή απόσταση από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η εμφάνιση της «εξαφανισμένης» Τασίας Χριστοδουλοπούλου για πολλές ημέρες από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου το πρόβλημα των μεταναστών έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Προφανώς η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής προτιμά τις εμφανίσεις σε ελεγχόμενους χώρους από το να αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα στην καρδιά του, που είναι τα λιμάνια της Κω και της Μυτιλήνης.

«Νομίζω ότι αυτός ο χώρος θα μείνει σαν παράδειγμα και σαν υπόδειγμα και για άλλους τέτοιους χώρους σε όλη την Ελλάδα που θα φιλοξενούν πρόσφυγες» είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου σε δηλώσεις της από το κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα, λίγο μετά την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης των μεταναστών από το Πεδίον του Άρεως. «Οι μεγάλες μεταναστευτικές ροές απαιτούν να έχουμε τέτοιους χώρους ώστε να σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας από τις ευρωπαϊκές συμβάσεις απέναντι στους πρόσφυγες, που κυνηγημένοι από τον πόλεμο αναζητούν ένα ασφαλές καταφύγιο» εξήγησε.

Ο χώρος, πρόσθεσε, «ελπίζω ότι θα ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες των ανθρώπων. Είναι ανθρώπινος, έχει ψύξη, έχει ζεστό νερό και όλες τις προδιαγραφές για να μπορέσουν να ζήσουν μέσα σε αυτά τα σπίτια» είπε, συμπληρώνοντας ότι είναι εξασφαλισμένη και η σίτιση των προσφύγων.

Να σημειωθεί ότι το οικόπεδο βρίσκεται στα σχέδια της αποκαλούμενης διπλής ανάπλασης στον ευρύτερο χώρο του Βοτανικού και σύμφωνα με όσα είχε πει ο επικεφαλής και συντονιστής της όλης επιχείρησης ο κ. Φλαμπουράρης, ο χώρος που επιλέχθηκε «είναι σε απόσταση από τις κατοικημένες περιοχές». Χρειάστηκε να γίνει πολλή δουλειά τις προηγούμενες ημέρες με μπουλντόζες να βρίσκονται εκεί από πολύ νωρίς εδώ και μέρες και με τους εργάτες να προσπαθούν να μετατρέψουν την περιοχή που επελέγη σε κατοικήσιμη στη λογική του να μπορούν να μεταφερθούν εκεί σε ανθρώπινες συνθήκες οι εκατοντάδες μετανάστες που είχαν κατακλύσει με τις σκηνές τους εδώ και πολλές ημέρες το Πεδίον του Άρεως. 

Οι άνθρωποι αυτοί έφτασαν στην Αθήνα από την Τουρκία από τις αρχές Ιουλίου και ενώ αρχικά είχαν επιλέξει ως σημείο «εγκατάστασης» την πλατεία Ομονοίας ακολούθως και για λόγους λειτουργικούς επέλεξαν να μεταφερθούν στο Πεδίον του Άρεως κυρίως λόγω των προβλημάτων και της γκρίνιας που ξεκίνησε από την πρώτη κιόλας μέρα παρουσίας τους στην πλατεία, με τους καταστηματάρχες της περιοχής να ζητούν άμεση παρέμβαση της πολιτείας για το φρικτό αυτό σκηνικό που δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στην εικόνα της πλατείας και απομάκρυνε σύμφωνα με όσα είχαν ισχυριστεί τον κόσμο από το κέντρο λόγω της φρικτής αυτής εικόνας που έβλεπε καθημερινά τον τελευταίο καιρό.

Έτσι, οι μετανάστες της Ομόνοιας κυριολεκτικά μέσα σε μία νύχτα βρήκαν νέο κατάλυμα και αποφάσισαν να μετακομίσουν και να στήσουν σκηνές στο Πεδίον του Άρεως. Βεβαίως τα προβλήματα άρχισαν να κορυφώνονται αφού οι συνθήκες εκεί ήταν εξίσου φρικτές με παράπονα από όλους τους κατοίκους της περιοχής, που κάνανε λόγο για καταυλισμό μεταναστών που αποτελεί απειλή σε επίπεδο υγιεινής.

Οι περίπου 500 άνθρωποι που ζήσανε όλες αυτές τις ημέρες στο πεδίον του Άρεως κάνουν λόγο για μία φρικτή εμπειρία με ταλαιπωρία απίστευτη και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών αλλά και λόγω του ότι όσο και αν οι ίδιοι έκαναν υπομονή υπήρχαν και πολλά μικρά παιδιά τα οποία ταλαιπωρήθηκαν πολύ περισσότερο από τον καθένα. Συγκινημένοι παραδέχονται στο protothema.gr πως όλο αυτό το διάστημα στο πλευρό τους ήταν απλοί άνθρωποι αλλά και εκπρόσωποι ανθρωπιστικής βοήθειας που τους παρείχαν κάποια είδη πρώτης ανάγκης κάνοντας τη ζωή τους λίγο καλύτερη και δίνοντας τους την αίσθηση ότι με υπομονή θα ερχόταν η στιγμή που θα τελείωνε το καθημερινό τους βασανιστήριο με την υπαίθρια εγκατάστασή τους στην περιοχή και την ανάσα που περιμένουν μετά τη μετεγκατάστασή τους στον χώρο που από σήμερα θα μένουν άγνωστο για πόσο στον Κεραμεικό.

Την ίδια στιγμή κάτοικοι της περιοχής του Βοτανικού συγκεντρώθηκαν στην περιοχή εγκατάστασης των μεταναστών για να εκφράσουν την αντίδρασή τους

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια