Αυτά είναι τα ονόματα των υπουργών της νέας υπηρεσιακής κυβέρνησης....

Όλα φαίνεται πως έχουν "κλειδώσει" και το μόνο που απομένει να είναι να παραδώσει, στις 13:00 το μεσημέρι της Πέμπτης, τη διερευνητική εντολή ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ώστε να κινηθούν όλες οι διαδικασίες για το σχηματισμό της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 20ης (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) Σεπτεμβρίου.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι αποφασισμένος να ορκίσει την υπηρεσιακή κυβέρνηση με επικεφαλής την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου και το απόγευμα της ίδιας μέρας να "διαλύσει" τη Βουλή. 

Η ορκωμοσία της υπηρεσιακής πρωθυπουργού θα γίνει την Πέμπτη και θα ξεκινήσει αγώνας δρόμου για να βρεθούν και οι υπηρεσιακοί υπουργοί. 

Φυσικά, η... αναζήτηση έχει ήδη ξεκινήσει και ανεπισήμως έχουν γίνει οι πρώτες κρούσεις σε συγκεκριμένα πρόσωπα, κυρίως για τα κρίσιμα υπουργεία Οικονομίας, Εξωτερικών και Άμυνας. 

Ειδικά ο άνθρωπος που θα επιλεγεί ως υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να "τρέξει" το θέμα της ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Γι’ αυτό, πιθανότερος "τσάρος" της Οικονομίας αναμένεται να είναι ο Γιώργος Χουλιαράκας, ένα πρόσωπο που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για την τελική συμφωνία με τους δανειστές και ήταν επικεφαλής της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης. 

Την ίδια ώρα, όχι μόνο ακούγεται για το υπουργείο Εξωτερικών το όνομα του Πέτρου Μολυβιάτη, αλλά ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος το... ανακοίνωσε μέσω twitter!

Ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονται για την υπηρεσιακή κυβέρνηση είναι και αυτό της Αγγελικής Κιάου για το υπουργείο Παιδείας (εκεί ήταν και στην κυβέρνηση Πικραμμένου). 

Ο Νίκος Χριστοδουλάκης συζητείται για υπουργός Ανάπτυξης στη θέση του Γ. Σταθάκη.


Ο Αντώνης Μακρυδημήτρης για υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στο επίσης κρίσιμο υπουργείο Εσωτερικών, αυτό που έχει την ευθύνη για τη διεξαγωγή των εκλογών, αναμένεται να... "επιστρέψει" ο Αντώνης Μανιτάκης, ενώ υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας ακούγεται πως θα είναι ο πρώην υπουργός ΓΕΕΘΑ Ιωάννης Γιάγκος. Σύμφωνα με πληροφορίες, επίσης, υπουργός Δικαιοσύνης θα ορκιστεί ο σημερινός υφυπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. 

Σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια της θητείας της υπηρεσιακής κυβέρνησης χρειαστεί η κυβέρνηση να εκπροσωπηθεί σε μια Σύνοδο Κορυφής, τη χώρα θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια