ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ.

του Μανώλη Αυγερινού
Κάθε χρόνο, τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, το υπουργείο Εσωτερικών δίνει κάποιο ποσόν στους Δήμους, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την συντήρηση των σχολικών κτιρίων ενόψει της έναρξης της νέας, κάθε φοράς, σχολικής χρονιάς.
Το ποσόν αυτό έχει ήδη εγκριθεί από τον προϋπολογισμό του κράτους, όταν αυτός ψηφίζεται από την ελληνική Βουλή, τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο του προηγούμενου έτους.
Για την σχολική χρονιά 2015-2016 το ποσόν αυτό ήταν 20.000.000 ευρώ.

Για τον λόγο αυτό στις 30 Ιουλίου 2015 η ΚΕΔΕ απέστειλε επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών κ. Βούτση, ενημερώνοντάς τον ότι τα χρήματα δεν έχουν ακόμα πιστωθεί στους Δήμους.
«….με το ποσό των 20 εκ. € για όλους τους Δήμους.

Η κοινή λογική τοποθετεί χρονικά τις συντηρήσεις κατά τους μήνες Ιούλιο και
Αύγουστο, πριν δηλαδή ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά. Και όμως, κύριε Υπουργέ, φτάσαμε στο τέλος του Ιουλίου και δεν έχουμε καμία ένδειξη για τη σχετική χρηματοδότηση, με συνέπεια να μην μπορούμε να δρομολογήσουμε τις συντηρήσεις των σχολείων και να διατρέχουμε τον κίνδυνο να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά με πάσης φύσεως προβλήματα και ανάγκες στις σχολικές αίθουσες, στις στέγες των σχολείων, στους κοινόχρηστους χώρους κ.λπ……

Κύριε Υπουργέ,
είμαστε έτοιμοι και θα τα καταφέρουμε, θα προλάβουμε, αρκεί να μεταφέρετε άμεσα τους προβλεπόμενους πόρους σε όλους τους Δήμους της χώρας, χωρίς άλλη καθυστέρηση.
Διαφορετικά ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν.…»

Δείτε εδώ την επιστολή: (kedke.gr/)
Και αυτά συνέβαιναν στις 30 Ιουλίου 2015.

Δυστυχώς, τα χρήματα αυτά μέχρι σήμερα, μόλις 15 ημέρες πριν τον αγιασμό, δεν έχουν ακόμα δοθεί στους Δήμους με αποτέλεσμα, η εφετινή έναρξη των σχολείων, να γίνει με τα σχολικά κτίρια χωρίς καμία απολύτως συντήρηση.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε τους κινδύνους που κρύβει αυτή η ανυπαρξία συντήρησης των σχολικών κτιρίων που γίνεται κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, ως προς την σωματική ακεραιότητα των χιλιάδων μαθητών ανά την Ελλάδα.

Μάλιστα στην μεσημεριανή εκπομπή του ΣΚΑΙ στις 25 Αυγούστου, υπήρξε εκτενής αναφορά στο θέμα από τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας της ΚΕΔΕ κ. Θανάση Παπαθανάση.

Μάλιστα ο κ. Παπαθανάσης ανέδειξε ακόμα ένα μεγάλο ζήτημα.
Είπε ότι, από τα τέλη Ιουλίου υπάρχει υστέρηση χρημάτων για τους Σχολικούς τροχονόμους, αφού εκκρεμεί ακόμα η δόση των 58.000.000 ευρώ, ποσόν που έπρεπε επίσης να δοθεί από το υπουργείο Εσωτερικών και τον κ. Βούτση.

Μάλιστα τονίσθηκε ότι η ΚΕΔΕ έχει ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας κ. Μπαλτά από τις 13 Φεβρουαρίου 2015 και παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της ΚΕΔΕ για την συνάντηση αυτή, ο κ. Μπαλτάς δεν βρήκε χρόνο να τους δεχτεί .
Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Δείτε εδώ το βίντεο με το μείζον αυτό θέμα:

Κάπου εδώ,  ας θυμηθούμε όλοι ότι μόλις πριν 3-4 μήνες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετέφερε τα αποθεματικά των Δήμων στην Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να πληρωθούν οι υποχρεώσεις της χώρας.
Ήταν η περίοδος που ο κ. Τσίπρας με τον κ. Βαρουφάκη, «έπαιζαν νταούλια, ζουρνάδες  και χόρευαν πεντοζάλι οι Ευρωπαίοι»

Τώρα σιγά σιγά, αρχίζουν και φαίνονται τα αποτελέσματα των δήθεν «σκληρών διαπραγματεύσεων» της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου.
Αποτελέσματα, που ας ευχηθούμε όλες και όλοι, να μην  έχουν δυσάρεστες συνέπειες για τους μαθητές και μαθήτριες των σχολειών μας.

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια