Χριστοδουλοπούλου σε οίστρο: Αυτοαποθεώνεται, αυτά που κάναμε είναι πάνω από τις δυνάμεις μας....

Για άλλη μια φορά η υπέργηρη κυρία δείχνει να μην αντιλαμβάνεται την κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και αυτοαποθεώνεται.
Ευτυχώς σύντομα θα απαλλαγούμε από την παρουσία της αφού δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής και ας ελπίσουμε να μην την ξαναδούμε σε θέση ευθύνης γιατί είναι άκρως επικίνδυνη για την χώρα....


Κάναμε πάνω από τις δυνάμεις μας - Έκτακτο γεγονός η κατάσταση στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου - Φταίει πρώτα το κράτος, μετά η κυβέρνηση - Λυπούμαστε γιατί δεν είχαμε τις αναγκαίες συνθήκες φιλοξενίας για τους εισερχόμενους και για την ταλαιπωρία των κατοίκων των νησιών

Σε άλλη μια αυτοαποθέωση των πολιτικών του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για το πώς αντιμετώπισε το εκρηκτικό μεταναστευτικό πρόβλημα προχώρησε η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

«Μπροστά σε αυτό το έκτακτο γεγονός και την οικονομική αδυναμία του κράτους να στελεχωθούν οι υπηρεσίες του λέω ότι κάναμε πάνω από τις δυνάμεις μας» ανέφερε η κυρία Χριστοδουλοπούλου.

Υποστήριξε ότι η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση Τσίπρα δεν είναι αριστερή πολιτική αλλά «είναι η πολιτική της νόμιμης διαχείρισης του προσφυγικού που προβλέπεται από τις ευρωπαϊκές συμβάσεις». «Είμαστε υποχρεωμένοι να δεχόμαστε πρόσφυγες πολέμου. Δεν μπορείς να πεις βλάπτει τον τουρισμό, δεν έχω υποδομές, δεν μπορείς να λες ότι οι νησιώτες υποφέρουν. Αυτά δεν είναι επιχειρήματα στις συνθήκες της Γενεύης που προβλέπει ότι ο πρόσφυγας πρέπει να είναι ευπρόσδεκτος σε όλες τις χώρες» εξήγησε.

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται ότι "κλείνει το μάτι" στους πρόσφυγες να έρθουν στην Ελλάδα είπε:

«Όντως κλείνω εγώ το μάτι όπως το κλείνει ο Ρέντσι στην Ιταλία και η Μέρκελ στη Γερμανία, γιατί στη Γερμανία έχουν μπει 350.000 πρόσφυγες, τα σύνορα τα άνοιξε υποχρεωτικά γιατί είναι χερσαία και γιατί ακριβώς οι άνθρωποι είναι ρατσιστές αυτοί που τα λένε, απλώς είναι καλυμμένοι με έναν δήθεν ρεαλισμό».

Για την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά κυρίως του ανατολικού Αιγαίου είπε ότι είναι «ένα έκτακτο γεγονός» επιρρίπτοντας ευθύνες στο κράτος και όχι στην κυβέρνηση.

«Σαν κράτος είμαστε κατώτεροι των περιστάσεων όχι ως κυβέρνηση, έχει τεράστια διαφορά» δήλωσε η κυρία Χριστοδουλοπούλου προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση είναι που λυπάται γιατί δεν είχαμε τις αναγκαίες συνθήκες φιλοξενίας για τους εισερχόμενους και για την ταλαιπωρία των κατοίκων των νησιών». 

Όπως είπε, μάλιστα, η κατάσταση στα νησιά μπορεί να μην έχει φτάσει στο «μεγάλο peak. Μπορεί να μην το έχουμε δει ακόμα».

Για την Κω είπε ότι το πρόβλημα ήταν πολύ πιο έντονο διότι δεν υπήρχαν οι υποδομές  άλλα και δεν επέτρεψε η δημοτική  αυτοδιοίκηση να δημιουργηθούν εγκαίρως ενώ για τη Μυτιλήνη είπε ότι «αυτό έγινε τώρα που δεν υπάρχουν εισιτήρια να φύγουν, μέχρι τις 15 Αυγούστου δεν είχαμε πρόβλημα».

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν τα άδεια στρατόπεδα για τη φιλοξενία μεταναστών «ενδεχομένως αν τα πράγματα πάνε χειρότερα».

Απηύθυνε τέλος έκκληση να μη γίνει το προσφυγικό επίδικο της προεκλογικής περιόδου. «Ας ξαναστοχαστούμε τι είναι αυτό το ζήτημα. Ας το δούμε στις πραγματικές του διαστάσεις και μη 'δουλεύουμε΄' όλοι για τη Χρυσή Αυγή, γιατί η Ευρώπη δεν είναι μόνο ευρώ, η Ευρώπη έχει πολιτισμό, έχει ιστορία, έχει διεθνείς συνθήκες».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια