Στον κόσμο του ο Φλαμπουράρης στηρίζει την ανεκδιήγητη Χριστοδουλοπούλου για το έγκλημα με τους λαθρομετανάστες....

Δυστυχώς ο παππούς Φλαμπουράρης αντί να κάθεται σπίτι του να ξεκουράζεται θέλησε να μπλέξει με την πολιτική, χωρίς όμως να μπορεί να κατανοήσει την κατάσταση της χώρας και αυτό είναι το πιο τραγικό.
Συνέχεια δηλώσεις από τον Φλαμπουράρη που βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου, όπως και η υπέργηρη κ. Τασία που βρήκε στο πρόσωπο του Φλαμπουράρη τον καλύτερο υποστηρικτή.

Είναι η μόνη υπουργός που δεν έχει κάνει μπάνια φέτος, είπε για την κυρία Χριστοδουλοπούλου ο υπουργός Επικρατείας ενώ χιλιάδες μετενάστες κατακλύζουν τα νησιά του Β.Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα - Στη Λέσβο 4.000 μετανάστες μοιράζονται μια τουαλέτα στο λιμάνι - Πάνω από 2.000 μετανάστες παραμένουν στους δρόμους της Κω.

Σε μια απίστευτη επίδειξη πολιτικής ελαφρότητας, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης αποθέωσε την αναπληρώτρια υπουργό Τασία Χριστοδουλοπούλου για τους χειρισμούς της στο μεταναστευτικό υποστηρίζοντας δημόσια ότι είναι η μόνη υπουργός που δεν έχει κάνει μπάνια φέτος! Κι όλα αυτά σε μια στιγμή που οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που ήδη κατακλύζουν τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα συνεχίζουν να καταφτάνουν στην ελληνική επικράτεια κατά εκατοντάδες κάθε μέρα και η κυβέρνηση δείχνει προφανή αδυναμία να διαχειριστεί το πρόβλημα. Οταν στη Λέσβο περίπου 4.000 άνθρωποι μοιράζονται μια τουαλέτα στο λιμάνι και στην Κω περισσότεροι από 2.000 παραμένουν στο νησί, στην κυβέρνηση βαυκαλίζονται που κατάφεραν να φτιάξουν ένα κέντρο για μερικές εκατοντάδες διερχόμενων μεταναστών στο Βοτανικό που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. 

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στην χώρα μας, με νέες καραβιές να καταφτάνουν καθημερινά στα ελληνικά νησιά και νέα επεισόδια να σημειώνονται συνεχώς, την ώρα που ο Βοτανικός «γεμίζει» και εικόνες ντροπής από την Ελλάδα συνεχίζουν να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Η κατάσταση είναι πλέον «εκρηκτική» και στη Λέσβο, όπως φάνηκε και από τις άγριες συμπλοκές μεταξύ μεταναστών που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο λιμάνι της Μυτιλήνης, μπροστά στο γραφείο του Λιμενικού Σώματος, επεισόδια που ξεκίνησαν όταν κάποιοι μετανάστες, προσπάθησαν να παρακάμψουν τη σειρά προτεραιότητας και να περάσουν μπροστά από άλλους που περίμεναν υπομονετικά για να καταγραφούν από τις αρχές. Οι «αδικημένοι» αντέδρασαν έντονα, τα πνεύματα οξύνθηκαν και σημειώθηκαν εκτεταμένες συμπλοκές, οι οποίες κατέληξαν σε μικροτραυματισμούς.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες οι οποίοι ζουν χωρίς νερό αλλά και χωρίς χώρους υγιεινής στη Λέσβο, αδυνατώντας να φύγουν από το νησί, υπολογίζονται σε περισσότερους από 4.000.

Πέραν όμως των εγκλωβισμένων, από το λιμάνι κάθε μέρα περνούν άλλοι 1.500 με 2.000 περίπου πρόσφυγες-μετανάστες που φτάνουν στη Λέσβο. Εκεί γίνεται η πρώτη τους καταγραφή πριν μεταφερθούν στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής. Διαδικασία που συχνά έχει αποτέλεσμα συγκρούσεις μεταξύ των εθνοτήτων πράγμα που έγινε και την Δευτέρα. Αιτία η πολύωρη αναμονή κάτω από τον ήλιο και η προτεραιότητα που δίνεται σε Σύρους πρόσφυγες ιδιαίτερα σε γυναίκες με παιδιά.

Υπό τις συνθήκες αυτές ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κουρουμπλής αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα τη Μυτιλήνη με σκοπό να πάρει μέρος και σε συσκέψεις για τα προβλήματα από τις ροές μεταναστών και προσφύγων.

Την ίδια ώρα στην Κω η επιβίβαση μεταναστών στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς, με τους τελευταίους υπολογισμούς να μιλούν για περίπου 1.200 άτομα. 

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 2.000 μετανάστες παραμένουν στους δρόμους και την παραλιακή ζώνη της πόλης και οι υπόλοιποι στο Κάπτεν Ηλίας, στα γύρω χωράφια και περιφερειακά. Μάλιστα, τη Δευτέρα δεκάδες συγκεντρώθηκαν εκ νέου έξω από το κτήριο του αστυνομικού τμήματος του νησιού, ζητώντας να τους χορηγηθούν έγγραφα. 

Ο δήμαρχος Κω, Γιώργος Κυρίτσης, μιλώντας στο protothema.gr εξέφρασε φόβους και για την είσοδο ακραίων στοιχείων στον ευρωπαϊκό χώρο μέσω των νησιών του Αιγαίου κι όπως τόνισε, για τους ανωτέρω λόγους, έστειλε επιστολή προς τον κ. Πανούση και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ. 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, κάθε ημέρα φτάνουν στο νησί 500 με 600 πρόσφυγες και μετανάστες, στο πλοίο βρίσκονται περίπου 1.000 και άλλοι 2.000 με 2.500 περιφέρονται στην Κω.

«Φοβόμαστε για νέα αναταραχή», είπε ο κ.  Κυρίτσης, εκφράζοντας την ανησυχία του για την αποχώρηση των δύο διμοιριών των ΜΑΤ που εστάλησαν την περασμένη Τρίτη στο νησί.

Το δραματικό «SOS» των Αστυνομικών

Μάλιστα, τη Δευτέρα οι αστυνομικοί του νησιού που είναι επιφορτισμένοι με την διαχείριση της πρωτόγνωρης κατάστασης, εξέπεμψαν ένα δραματικό «SOS» για την κατάσταση που επικρατεί στην Κω, τονίζοντας ξεκάθαρα σε επίσημη αναφορά που υπέβαλαν στον Εισαγγελέα ότι θα θρηνήσουμε ζωές.

Όπως αναφέρουν, είναι καθαρά θέμα τύχης που έως σήμερα δεν συνέβη κάτι πολύ χειρότερο από τις συμπλοκές, είτε όταν οι μετανάστες επιχείρησαν να εισβάλλουν στο αστυνομικό τμήμα του νησιού, είτε κάθε φορά που, λόγω της αφόρητης κατάστασης και των μεταξύ τους διαφορών, σημειώνονται μεταξύ τους διαπληκτισμοί. 

Κι όλα αυτά ενώ στην Αθήνα μόλις 207 μετανάστες έχουν μεταφερθεί από το απόγευμα της Κυριακής στον Βοτανικό.


Το πρώτο τους γεύμα ήταν μακαρόνια με κυμά και το βραδινό φαγητό δόθηκε με μια μικρή καθυστέρηση, ενώ η πόρτα εισόδου στις εγκαταστάσεις έκλεισε μετά τις 10 το βράδυ, αν και η αστυνομία παρέμεινε στον χώρο.

Τα μίνι διαμερίσματά τους έχουν όλα τα κομφόρ και τις ανέσεις με έπιπλα, μπάνιο αλλά και παιδότοπους όπως και χώρους συνάθροισης για να πίνουν ανέμελα τον καφέ τους, να κάνουν κοινωνικές συζητήσεις και να ξεκουράζονται. Φυσικά ο χώρος διαθέτει μέχρι και κλιματισμό αλλά και wifi, ούτως ώστε να μην τους λείπει τίποτα και να μπορούν να αξιοποιούν την ώρα τους σερφάροντας και στο διαδίκτυο. 

Προβλέπεται, μάλιστα, όπως αποκάλυψε το protothema.gr να μπορούν τις επόμενες μέρες να βγαίνουν και εκτός του χώρου για να κάνουν βόλτες και εξορμήσεις περιμετρικά της περιοχής και να επιστρέψουν ακολούθως στα...σπιτάκια τους. 

Ωστόσο, ήδη έχουν ξεκινήσει οι αντιδράσεις των κατοίκων για τη διαμονή των λαθρομεταναστών στην περιοχή, ενώ ο Δήμος Αθηναίων υποστηρίζει ότι το θέμα της προσωρινής διαμονής τους θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο στις 31 Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία των μεταναστών που έχουν μεταφερθεί στο κέντρο φιλοξενίας που στήθηκε εντός 10 ημερών, είναι υπήκοοι Αφγανιστάν, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να μεταφερθούν και άλλες οικογένειες στο Βοτανικό, όπου υπάρχει συνολικά χώρος για 700 άτομα. 

Πάντως, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ διαβεβαίωσε τη Δευτέρα σε περίπτωση που ο αριθμός των ανθρώπων, οι οποίοι θα μείνουν στην ανοικτή δομή ξεπεράσει τους 600, το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει τη δυνατότητα να καλύψει όλες τις ανάγκες σε ό,τι αφορά στο φαρμακευτικό υλικό, στις υπηρεσίες και στα εμβόλια των παιδιών που έχουν ανάγκη. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια