Θέατρο του παραλόγου: Ο Τσακαλώτος που έφερε το μνημόνιο δεν θέλει να το εφαρμόσει και σκέφτεται να μην κατέβει υποψήφιος....

Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι για την πατρίδα με όλα αυτά που λένε και κάνουν. 
Αυτός που υπέγραψε το μνημόνιο τώρα λέει ότι δεν θα το εφαρμόσει και δεν θέλει να είναι άλλο στο Σύριζα. Ο Τσίπρας από την άλλη τον θέλει στο κόμμα και ας πάει σε άλλο υπουργείο.
Πρόκειται για τον Τσακαλώτο που τώρα μετάνοιωσε για το επαχθές μνημόνιο που έφερε και μάλλον θα την κάνει για άλλες πολιτείες.


Έχει πει εδώ και καιρό στον Τσίπρα ότι δεν θέλει να είναι ο υπουργός που θα εφαρμόσει το Μνημόνιο - Σε αντίθετη περίπτωση σκέφτεται να μην κατέβει υποψήφιος στις εκλογές - Του ασκούνται τρομερές πιέσεις γιατί η τυχόν αποχώρησή του θα είναι διαλυτική για τον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ- Πιθανή πρόταση για άλλο υπουργείο!

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι τάσεις αποχώρησης και παραίτησης από τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και κορυφαίων νυν και πρώην κυβερνητικών στελεχών, που διαφοροποιούνται από το μνημόνιο ενόψει των εκλογών. Οι πληροφορίες ότι στις διεργασίες αποχώρησης και στα σενάρια μη υποψηφιότητας στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ  συμπεριλαμβάνεται ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, που υπέγραψε το μνημόνιο (!!!), ίσως και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, κεντρικά δηλαδή πρόσωπα στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές όλο αυτό το διάστημα, έχουν προκαλέσει σοκ στο Μέγαρα Μαξίμου. Μετά τις εξελίξεις αυτές ο υπουργός Οικονομικών επιστρέφει άμεσα στην Αθήνα μετά από ολιγοήμερη απουσία. 

Και τα δύο αυτά στελέχη ανήκουν στην εσωκομματική κίνηση των «53», η οποία κινείται παραδοσιακά ανάμεσα στην προεδρική ομάδα και την αριστερή πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και τώρα παρουσιάζει τάσεις αναχωρητισμού και εγκατάλειψης του Αλέξη Τσίπρα. Σημειώνεται για παράδειγμα ότι στην ίδια κίνηση ανήκει ο παραιτηθείς γραμματέας του κόμματος Τάσος Κορωνάκης, βουλευτές που αρνήθηκαν να ψηφίσουν το τρίτο μνημόνιο, αλλά και άλλοι υπουργοί όπως ο Θόδωρος Δρίτσας και η Τασία Χριστοδουλοπούλου που επίσης σκέφτονται να μην είναι υποψήφιοι.

Οι πληροφορίες αυτές έχουν κινητοποιήσει το επιτελείο του πρωθυπουργού, που επιχειρεί τις τελευταίες ώρες να μεταπείσει τους προβληματισμένους και απογοητευμένους από τις επιλογές της ηγεσίας, υψηλόβαθμους παράγοντες του κόμματος. Λέγεται ότι ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός τηλεφωνεί σε στελέχη για να ζητήσει τη συστράτευσή τους στην εκλογική προσπάθεια.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη τέσσερις βουλευτές, που δεν ανήκουν στην Λαϊκή Ενότητα του κ. Λαφαζάνη, έχουν δηλώσει ή αφήσει να εννοηθεί ότι δεν θα είναι υποψήφιοι: Κώστας Δερμιτζάκης, Κώστας Ζαχαριάς, Ηρώ Διώτη, Μαρία Κανελλοπούλου, ενώ ακούγεται και μία πέμπτη περίπτωση αυτή της Δανάης-Τζήκα Κωστοπούλου, η οποία εκλέγεται στη Μαγνησία.
protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια