2015 - 16: Ο Καζαμίας της Superleague ....για να ξέρετε τι θα συμβεί.

Η Superleague της καρδιάς μας ξαναρχίζει και η αγωνία των οπαδών έχει χτυπήσει κόκκινο (λέμε και καμία να περνάει η ώρα). Αν θέλετε να μάθετε φίλοι μου όσα θα συμβούν πριν ακόμα συμβούν για να μην έχετε άγχος, διαβάστε τον έγκυρο καζαμία της Superleague. Δεν θα σας απογοητεύσει. 


Αύγουστος: Μετά το υπερθέαμα των δυο πρώτων αγωνιστικών η πειθαρχική επιτροπή της UEFA αποφασίζει να αγοράσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Superleague στα πλαίσια της αυστηροποίησης των ποινών προς τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται αντιαθλητικά. Οι παίκτες που παρεκτρέπονται θα τιμωρούνται με 2 αγωνιστικές και υποχρεωτική παρακολούθηση τριών ματς της Καλλονής και τεσσάρων του Πλατανιά, χωρίς διάλειμμα για διαφημίσεις. Οι ποδοσφαιριστές έντρομοι προσφεύγουν στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δικαιώνονται. Η UEFA καλείται να πληρώσει 300 μύρια για βασανισμό αθώων ποδοσφαιριστών.  

Σεπτέμβρης: Η Ελλάδα παραλύει από διαδηλώσεις που γίνονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας. Οι πολίτες οργανώνουν τον αγώνα τους με τη βοήθεια του ΠΑΜΕ και του Σπύρου Μπιμπίλα ώστε να αναβληθούν οι εκλογές για να μη χάσουν μια αγωνιστική της αγαπημένης τους Superleague. Ο Τσίπρας υπό την ασφυκτική πίεση των διαδηλωτών αναγκάζεται να υποχωρήσει και να πάει σε δημοψήφισμα με το ερώτημα «Εκλογές ή Superleague;» δεσμευόμενος ότι θα κάνει πράξη την απόφαση των πολιτών, όποια και αν είναι αυτή. Ο λαός ψηφίζει με ποσοστό 99,8% «Όχι Superleague» και την άλλη μέρα ο Τσίπρας ακυρώνει τις εκλογές για να διεξαχθεί κανονικά ή τέταρτη αγωνιστική της Superleague.

Οκτώβρης: Η διαιτησία κάνει άλματα προόδου. Στην Τρίπολη καταφθάνει ειδικό κλιμάκιο του «Αθέατου κόσμου» του Κώστα Χαρδαβέλλα για να εξακριβώσει την μαρτυρία οπαδών του Αστέρα ότι είδαν οφσάιντ σε βάρος του Ολυμπιακού. Η ΕΠΟ σε ειδική εκδήλωση στο Καλλιμάρμαρο βραβεύει τον Σπάθα για την απόφασή του να αποβάλει παίκτη του Ολυμπιακού. Τον Μπρούνο Χαλκιαδάκη στο Πανιώνιος-Ατρόμητος 0-1. Με το βραβείο ήθους «Ευάγγελος, ο μεγαλοεπενδυτής» βραβεύεται και ο Στυλιάρας επειδή σε καθαρό πέναλτι 3 μέτρα έξω από την περιοχή που κέρδισε ο Πλατανιάς στη Λεωφόρο, δεν έδειξε και κόκκινη στον Κουτρουμπή. Ο Στυλιάρας φυγαδεύεται από τη Λεωφόρο για να γλιτώσει από τις 4000 γυναίκες που τον περιμένουν έξω από τα αποδυτήρια για να του σκίσουν τα ρούχα, ενώ μάταια προσπαθεί να τους εξηγήσει ότι «Δεν είμαι ο Σπαλιάρας, ο Στυλιάρας είμαι».  

Νοέμβρης: Ο Αναστασίου εγκαταλείπει το περίπλοκο 4-2-2-2 και αποφασίζει να εφαρμόσει ένα σύστημα πιο απλό και κατανοητό από τους παίκτες του. Το 4-χ-2/2 (6/n)*( 5/(n-1) ) = 1/3 => 90=n² -n => n²-n-90 √4 με δυο ζητούμενα, τρεις μεταβλητές και έναν άγνωστο Χ. Ο Εσιέν επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς αποχής και κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στο φιλικό «Ασθενείς Ερρίκου Ντυνάν-Ασθενείς Ιπποκράτειου» σε περιγραφή Λεωνίδα Καλλιδώνη. Δυο εβδομάδες αργότερα ο Κουτρουμπής πηγαίνει πιο νωρίς στην προπόνηση και μπαίνοντας στα αποδυτήρια χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του. Βλέπει τον Μπούρμπο να φοράει τη μάσκα και τα τσαρούχια του Βέμερ πριν βγει για προπόνηση και τότε καταλαβαίνει την αλήθεια. Δεν ήταν Γερμανός από τα Lidl ο Βέμερ. Ο Χρήστος ο Μπούρμπος μεταμφιεσμένος ήταν.   

Δεκέμβρης: Στο ματς του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό δημοσιογράφος της Nova ξεχνιέται και πάνω στη φούρια του παιχνιδιού λέει ότι «ο επιθετικός του Παναιτωλικού υποδείχτηκε κακώς σε θέση οφσάιντ». Ακολουθεί πανδαιμόνιο. Η Nova διακόπτει τη ζωντανή σύνδεση του ματς και ξαναδείχνει την επίμαχη φάση με το σωστό σχολιασμό, αφαιρώντας τη λέξη του σκανδάλου «κακώς»: «Ο επιθετικός του Παναιτωλικού υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ». Ο Ολυμπιακός βγάζει ανακοίνωση κατά του Αλέξη Σπυρόπουλου και του Ote Tv, στέλνει εξώδικο στο sdna ενώ ο Σάββας στο καθιερωμένο διάγγελμα του καταγγέλλει το ΣΚΑΪ επειδή χάκαρε τη Nova και έβαλε τη δική του περιγραφή στο ματς. Την επόμενη εβδομάδα ο δημοσιογράφος που σχολίασε αμφισβητούμενη φάση παίρνει προαγωγή και αναλαμβάνει την περιγραφή αγώνων τραμπολίνου στην prime time ζώνη 04:00-06:00 το πρωί. 

Γενάρης: Οι ελληνικές ομάδες τρομάζουν για άλλη μια φορά την Ευρώπη με τις εντυπωσιακές μεταγραφές τους. Ο Ολυμπιακός κλείνει Ροναλντίνιο, Ρομπίνιο, Μπερμπάτοφ και Μαντούβαλο (για να κατέβουν υποψήφιοι στις επόμενες δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό “Πειραιάς νικητής”). Ο Παναθηναϊκός παίρνει τον Ριμπερί (για να έχει παρέα ο Εσιέν στα πιτς) ενώ η ΑΕΚ φέρνει τον Τύριον Λάνιστερ για να κάνει σκαλοπατάκι στον Μπουονανότε για να πιάνει κεφαλιά στα κόρνερ. Ο ΠΑΟΚ ξαναφέρνει τον Πάμπλο Γκαρσία ως οδηγό του πούλμαν της ομάδας αυτή τη φορά, ενώ την ίδια ώρα ο Αβραάμ Παπαδόπουλος στέλνει στην προπόνηση της ομάδας ευχαριστήριο παρολί στον Ρικάρντο Κόστα. Έγινε ο δεύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, μετά τον Αβραάμ που έφαγε ντρίπλα από το Σαλπιγγίδη.

Φλεβάρης: Η Σεβίλλη απηυδισμένη από τη στάση της ΑΕΚ στέλνει επίσημη πρόταση στον Ολυμπιακό για την απόκτηση του Τζανετόπουλου, με τη σιγουριά ότι ο Θρύλος μπορεί να πουλήσει ακόμα και παίκτη που δεν του ανήκει. Ο Ολυμπιακός κάνει δανεική πρόταση στην ΑΕΚ μέσω Εργοτέλη για την απόκτησή του Τζανετόπουλου, ώστε να τον πουλήσει μετά στη Σεβίλλη, αλλά δεν παίρνει απάντηση γιατί στην ΑΕΚ έχουν σοβαρότερα προβλήματα. Εδικό κλιμάκιο της αντισατανιστικής φτάνει στα Σπάτα για να εξορκίσει τον Τζιμπούρ, ο οποίος για άλλη μια φορά τους άφησε όλους με ανοιχτό το στόμα. Μετά από έξι μήνες πήγε κανονικά σε πρωινή προπόνηση της ΑΕΚ.    

Μάρτης: Αθώωση εγκληματικής οργάνωσης. Παρά την προσπάθεια των γνωστών κέντρων να σπιλώσουν αθώες συνειδήσεις η δικαιοσύνη δεν επηρεάστηκε και απεφάνθη ότι τελικά δεν είχαμε να κάνουμε με εγκληματική οργάνωση αλλά με Μη Κυβερνητική Οργάνωση που είχε δημιουργηθεί με σκοπό τη μελέτη της αναπαραγωγής της πεσκανδρίτσας. Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ για να εορτάσει το ευτυχές γεγονός πραγματοποιεί περιφορά του χαμένου κουμπιού από το πουκάμισο του προέδρου σε όλο τον Πειραιά, ενώ ο ίδιος δίνει το σύνθημα κρατώντας πλακάτ που γράφει: «Το Μαρινάκη δεν θα τον ξανακατηγορήσεις. Το Μαρινάκη». Ο Δήμος συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις δίνοντας το όνομα του προέδρου σε 3 κεντρικούς δρόμους του Πειραιά (δεν χώραγε σε έναν). Επίσης, μετά την πανηγυρική αθώωση των κατηγορουμένων η ΕΠΟ αποφασίζει να μετονομαστεί το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» στην Τρίπολη σε «Ιωάννης Κομπότης» γιατί και οι δύο έχουν κοινά στοιχεία. Είναι Εθνικοί Ήρωες κυνηγημένοι από τους συμπατριώτες τους.    

Απρίλης: Ο Πλατανιάς κάνει δέκα σερί νίκες, έχοντας ενεργητικό 96 γκολ και παθητικό 1 (αυτογκόλ του τερματοφύλακα για να ασχοληθεί και κάποιος μαζί του). Ο τουρισμός στην Κρήτη αυξάνεται κατά 70%. Κάθε Κυριακή χιλιάρες τουρίστες συρρέουν στο ναό του ποδοσφαίρου για να ασπαστούν τα θαυματουργά παπούτσια των παικτών του Πλατανιά. Στη Νέα Σμύρνη διεξάγονται με απόλυτη επιτυχία οι πρώτοι δοκιμαστικοί αγώνες ποδοσφαίρου με 22 μπάλες. Μια για κάθε ποδοσφαιριστή. Ύστερα από την απόλυτη επιτυχία του εγχειρήματος αρχίζουν να έρχονται προτάσεις για τα ball boys του Πανιωνίου από παντού: Ουγκάντα, Ζιμπάμουε, Μποτσουάνα και Λιβαδειά.  

Μάης: Την τελευταία αγωνιστική που ο Ολυμπιακός εξασφαλίζει και τυπικά τον τίτλο του πρωταθλητή, η διοίκηση του αποφασίζει να κάνει μια μεγάλη φιέστα με τη συμμετοχή και των δανεικών της ομάδας. Το ματς με απόφαση της διοργανώτριας αρχής γίνεται τελικά στο Μαρακανά της Βραζιλιάς για να χωρέσουν όλοι, ενώ τα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής αναβάλλονται. Χωρίς τους δανεικούς του Ολυμπιακού, οι μισές ομάδες της Superleague δεν συμπλήρωναν ενδεκάδα. Ο Κομπότης τερματίζει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, όμως με κοινή απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, παραμένει στη Superleague, εκμεταλλευόμενος την ευεργετική διάταξη της παραγράφου 2Α του Ευαγγελίου: «Και οι τελευταίοι έσονται πρώτοι». Ο Κομπότης σε ένδειξη ευγνωμοσύνης βάφει κόκκινο το κλαρίνο του Γιώργου Μάγγα (για να ταιριάζει με το λαμέ παντελόνι του) και ετοιμάζεται για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Και του χρόνου.  

Γιάννης Αυλακιώτης 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια