Με νέο υφεσιακό μνημόνιο γυρνάει ο Αλέξης! Συμφωνία νάναι και ότι νάναι.... (βίντεο)

Παιδιά, θα μιλήσω στα ελληνικά! είπε ο πρωθυπουργός κατευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους για μια... δήλωση στα όρθια μετά από σχεδόν 17 ώρες διαπραγματεύσεων στη Σύνοδο Κορυφής.


Δώσαμε μια σκληρή μάχη 6 μήνες τώρα. Παλέψαμε να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο, μια συμφωνία που θα κρατήσει τη χώρα στα πόδια της. Βρεθήκαμε μπροστά σε σκληρά διλήμματα, πήραμε την ευθύνη της απόφασης. Η συμφωνία είναι δύσκολη όμως αποτρέψαμε τη μεταφορά δημόσιας περιουσίας στο εξωτερικό και της χρηματοπιστωτικής ασφυξίας, σχέδιο που είχε σχεδιαστεί στην εντέλεια και είχε αρχίσει να υλοποιείται. Κερδίσαμε πρόγραμμα γέφυρα και αναδιάρθρωση του χρέους. Έχουμε αφήσει σημαντική παρακαταθήκη για αλλαγή σε όλη την Ευρώπη. 

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να γυρίσουμε στην ανάπτυξη και να κερδίσουμε την εθνική μας κυριαρχία. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου, που δώσαμε σκληρή μάχη, που στο τέλος της ημέρας θα δικαιωθεί. Η απόφαση κρατάει την Ελλάδα σε συνθήκες χρηματοπιστωτικής ευστάθειας αλλά ξέραμε ότι η υλοποίησή της είναι δύσκολη. Τα μέτρα είναι υφεσιακά αλλά πιστεύω ότι το πακέτο Γιούνκερ και η αναδιάρθρωση του χρέους θα κάνουν το Grexit οριστικά παρελθόν. Πιστεύω ότι πλειοψηφία λαού θα στηρίξει την προσπάθεια. Δώσαμε τη μάχη μέχρι τέλους αφενός και αφετέρου τα όποια βάρη θα κατανεμηθούν με κοινωνική δικαιοσύνη δεν θα πληρώσουμε ξανά μόνο όσοι πλήρωναν όλα αυτά τα χρόνια.

Όσο σκληρά παλέψαμε για να κερδίσουμε μάχη έξω, πρέπει να παλέψουμε για την αλλαγή μέσα. Η νέα προσπάθεια ξεκινά από αύριο!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια