Μπορούν να κουρευτούν οι καταθέσεις των Ελλήνων; Από τι εξαρτάται...

Το “κούρεμα” ή όχι των καταθέσεων δεν μπορεί να το αποτρέψει ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε πολύ περισσότερο ο Γιάνης Βαρουφάκης για έναν πολύ απλό λόγο. Δεν εξαρτάται από αυτούς, αλλά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και κυρίως από τον Ντράγκι και τις εντολές των δανειστών - τοκογλύφων....


Αν αυτή αποφασίσει είτε να κουρέψει τα ενέχυρα, είτε να ζητήσει την επιστροφή του ELA από τις ελληνικές τράπεζες, τότε θα κληθούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη κατά σειρά οι μέτοχοι, οι ομολογιούχοι και στη συνέχεια οι καταθέτες. 

Πράγμα που σημαίνει πολύ απλά “κούρεμα” του οποίου το ύψος εξαρτάται από την απόφαση της ΕΚΤ πάλι, αφού αυτή θα αποφασίσει πόσο θα κουρέψει τα ενέχυρα ή ποιο ποσό του ELA θα ζητήσει να επιστραφεί.

Τούτων λεχθέντων και με βάση τις κατά καιρούς δηλώσεις του Ντράγκι η απόφαση για να ανοίξει η στρόφιγγα του ELA ή να κοπούν τα ενέχυρα ή να ζητηθεί η επιστροφή όλου ή μέρους του ELA βρίσκεται στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Γι'αυτό ΟΧΙ και πάλι ΟΧΙ και όποιος ψηφίσει ΝΑΙ, μη αρχίσει μετά τις κλάψες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.