Ηχηρή παρέμβαση Καραμανλή....

Η κρισιμότητα της κατάστασης υπαγόρευσε στον τ. Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να λύσει την πολύχρονη σιωπή του και με τηλεοπτικό μήνυμα να κάνει ηχηρή παρέμβαση υπέρ της Ευρωπαϊκής πορείας της χώρας....


"Όσοι καλοπροαίρετα νομίζουν ότι ψηφίζοντας «όχι» ενισχύουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας σφάλλουν και σφάλλουν σοβαρά, τόνισε

Το μήνυμα ότι την Κυριακή οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν «ναι» έστειλε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Όσοι καλοπροαίρετα νομίζουν ότι ψηφίζοντας «όχι» ενισχύουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας σφάλλουν και σφάλλουν σοβαρά, τόνισε ο κ. Καραμανλής σε τηλεοπτική παρέμβασή του η οποία μεταδόθηκε ζωντανά πριν από λίγα λεπτά.

«Όποτε πρυτάνευσε ο διχασμός και η απερισκεψία υποστήκαμε συμφορές» προειδοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός και τόνισε: «Την Κυριακή λέμε«ναι» στην Ευρώπη»

«Αντιμετωπίζουμε ιστορική πρόκληση και η έκβασή της θα εξαρτηθεί από τη δική μας επιλογή»διεμήνυσε ο κ. Καραμανλής.

«Προφανώς οι εταίροι μας έκαναν σφάλματα σοβαρά στην αντιμετώπιση της κρίσης. Όπως επίσης λάθη κάναμε κι εμείς» συνέχισε ο πρώην πρωθυπουργός στο μήνυμα με το οποίο απευθύνθηκε στους πολίτες.


Ολόκληρη η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού είναι η εξής:

«Ελληνίδες, Έλληνες,

Έρχονται κάποιες στιγμές στις οποίες διακυβεύονται πάρα πολλά, μέσα σε λίγες μέρες. Όποτε τέτοιες ιστορικές προκλήσεις τις αντιμετωπίσαμε με ομοψυχία και ψυχραιμία, επιτύχαμε ως Έθνος. Αντίθετα, όποτε πρυτάνευσε η απερισκεψία και ο διχασμός υποστήκαμε συμφορές. Η πρόσφατη ιστορία μας του 20ου αιώνα περιέχει επαρκή παραδείγματα και των δύο εκδοχών.

Μία τέτοια ιστορική πρόκληση αντιμετωπίζουμε σήμερα. Και η έκβαση της θα εξαρτηθεί από την δική μας επιλογή.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, αναμφίβολα, έχει πολλές αδυναμίες στη λειτουργία της. Και, προφανώς, οι εταίροι μας έκαναν σφάλματα σοβαρά στην αντιμετώπιση της κρίσης. Βεβαίως, λάθη κάναμε και εμείς. Και οι οδυνηρές συνέπειες αυτών των λαθών έχουν επιβαρύνει πολλούς συμπολίτες μας. Όμως, η πραγματικότητα αυτή δεν μεταβάλλει τη ζωτική ανάγκη της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και, ακόμη περισσότερο, στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης.

Η παραμονή μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια δεν επιβάλλεται μόνο για οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους, αφού τυχόν έξοδός μας από αυτήν θα συνεπαγόταν αδιανόητα μεγαλύτερο κόστος και θυσίες, πρωτίστως από τους πιο αδύναμους. Επιβάλλεται, πάνω από όλα, για λόγους εθνικούς.

Όποιος έχει γεννηθεί και μεγαλώσει σε αυτή τη δύσκολη και ασταθή γειτονιά του κόσμου, όπως όλοι εμείς οι Έλληνες, ξέρει από μικρό παιδί ότι η εθνική ασφάλεια πρέπει να είναι το υπέρτατο κριτήριο των αποφάσεών μας.

Μοιράζομαι αυτές τις σκέψεις μαζί σας, όχι γιατί έχω οποιαδήποτε προσωπική επιδίωξη. Το τελευταίο που επιθυμώ είναι να εμπλακώ σε κομματικούς ανταγωνισμούς και διαμάχες. Αισθάνομαι όμως την υποχρέωση να σας πω, όπως πάντα, την αλήθεια.

Εξωθώντας την Ελλάδα εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου εκθέτουμε τη χώρα μας σε κινδύνους. Και αυτό δεν πρέπει να γίνει με κανέναν τρόπο. Όσοι, καλοπροαίρετα, νομίζουν ότι ψηφίζοντας ‘'όχι'' την Κυριακή ενισχύουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, σφάλλουν. Και σφάλλουν σοβαρά. Διότι η επικράτηση του ‘'όχι'' θα ερμηνευθεί από όλους, σε όλον τον κόσμο, ως επιλογή αποχώρησης από την καρδιά της Ευρώπης. Θα είναι το πρώτο βήμα προς την έξοδο.

Πιστεύω βαθειά ότι η Ευρώπη είναι το σπίτι μας. Πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ενωμένης Ευρώπης. Και αυτό πρέπει να το επιβεβαιώσουμε αποφασιστικά.

Την Κυριακή λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη. Με σύνεση, με ενότητα, με εθνικό φρόνιμα, με σεβασμό στις θυσίες των Ελλήνων.»

«Τα πιο ζωτικά συμφέροντα του Έθνους επιβάλλουν την παραμονή της χώρας στην καρδιά της Ευρώπης. Οι υπαρκτές ατέλειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αναιρούν επουδενί την αξία αυτού του στρατηγικού προσανατολισμού. Άφρονες επιλογές που ναρκοθετούν την αρχή αυτή εξωθούν τη χώρα σε περιπέτειες, με απρόβλεπτες και πιθανώς μη αναστρέψιμες συνέπειες» υπογράμμιζε ο Κώστας Καραμανλής σε γραπτή του δήλωση πριν από πέντε μέρες, όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την απόφασή του να προκηρύξει δημοψήφισμα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια