Όλα τα καμώματα της Ζωής που προκαλούν, από την ημέρα που ανέλαβε Πρόεδρος της Βουλής

Με ύφος χιλίων Καρδιναλίων συμπεριφέρεται η κυρία Κωνσταντοπούλου στους υπόλοιπους 299 βουλευτές αλλά και σε όσους βρεθούν στο δρόμο της.... Ακόμα και με τους ταλαίπωρους  βενζινάδες τα "βάζει".


Το κακό είναι ότι το "φαινόμενο Ζωή", αντιμετωπίζεται κοινωνικά και δημοσιογραφικά σε πρώτη φάση, όπως το "φαινόμενο Χρυσή Αυγή". Δηλαδή αρχικά γουστάρουμε να βλέπουμε τη συμπεριφορά, γιατί μας προκαλεί γέλιο, θεωρούμε πως πρόκειται απλά για γραφικούς ή καρικατούρες, με την απάθεια τους γιγαντώνουμε και στο τέλος...όχι μόνο δεν μαζεύονται αλλά ξεφεύγουν σε τέτοιο βαθμό που γίνονται επικίνδυνα φαινόμενα.... 

Αντί λοιπόν να την αποκαθηλώσουμε με την κριτική και με τη στάση μας, την αντιμετωπίζουμε ως επιθεωρησιακό νούμερο. Δυστυχώς όμως, ξεχνάμε ότι δεν πρόκειται για νούμερο με τον... Μάρκο Σεφερλή, αλλά για μια περίπτωση που η αλαζονεία σε συνδυασμό με την εξουσία, την κάνουν..."νούμερο".


Από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της στη θέση της Προέδρου της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει απασχολήσει πολλές φορές την επικαιρότητα, τόσο λόγω αποφάσεων που έχει πάρει, όσο και εξαιτίας της «εκρηκτικής» -αρκετές φορές- συμπεριφοράς της. 

Η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν διστάζει να πει την άποψή της με τον δικό της, ιδιαίτερο τρόπο ακόμη κι αν δέχεται τα πυρά του πολιτικού κόσμου ή αν σε ορισμένες περιπτώσεις, προκαλεί τις αντιδράσεις των πολιτών. 

Αναζητώντας τις καλύτερες στιγμές της Πρόεδρου της Βουλής που έκαναν τον γύρο των ΜΜΕ, σχολιάστηκαν και σε ίσως διακωμωδήθηκαν στο Διαδίκτυο και στα social media, βρίσκουμε, μεταξύ άλλων, τον πρόσφατο διάλογο -ή καλύτερα τον μονόλογο- της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων στη Βασ. Σοφίας, την επίθεση στους δημοσιογράφους, τον τοίχο... Ψαριανό, την «ιερά εξέταση» του κ. Ταγματάρχη και τον καυγά με τον κ. Κουτσούκο για το... καφεδάκι.

Κι όμως, την περασμένη εβδομάδα στη Βασ. Σοφίας, η κυρία Κωνσταντοπούλου κατσάδιασε τους αστυνομικούς που έκαναν το «λάθος» να αποκλείσουν το δρόμο στο πλάι της Βουλής. Όταν μάλιστα ο αστυνομικός διευθυντής έκανε το λάθος να απαντήσει «το κέντρο επιχειρήσεων», στο ερώτημα «ποιος σας έδωσε την εντολή», άκουσε την πρόεδρο της Βουλής με προστακτικό ύφος να του επισημαίνει: «Έχω δώσει εντολή η είσοδος της Βουλής να είναι πάντα ανοιχτή»! 

Μετά το περιστατικό στη Βασ. Σοφίας, το όνομα και το πρόσωπο της κυρίας Κωνσταντοπούλου άρχισαν να φιγουράρουν και πάλι στο Διαδίκτυο, όταν η πρόεδρος της Βουλής αποφάσισε να τα βάλει με δημοσιογράφους. 

Όλα έγιναν την περασμένη Πέμπτη όταν, προσερχόμενη σε εκδήλωση του Συνηγόρου του Πολίτη, συνάντησε δημοσιογράφους που τη ρώτησαν για το αν έχει κάτι να απαντήσει σε όσους την κατέκριναν για το επεισόδιο με τον αστυνομικό διευθυντή. Η κυρία Κωνσταντοπούλου, προφανώς εκνευρισμένη, αρχικώς συμπεριφέρθηκε σαν να... ανακρίνει τους δημοσιογράφους, ρωτώντας ποιο είναι το όνομά τους, πού εργάζονται και κατηγορώντας τους ότι εμποδίζουν την είσοδό της. Επειδή όμως τα ερωτήματα συνεχίζονταν, η πρόεδρος της Βουλής αναγκάστηκε να υποχωρήσει. 

Με αυστηρό ύφος απαίτησε από τους δημοσιογράφους την αποκατάσταση της αλήθειας για επεισόδιο μπροστά στη Βουλή όπου κατσάδιασε τον αστυνομικό διευθυντή και έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί -επικρίνοντας και πάλι τους δημοσιογράφους- ότι από την Τετάρτη  βρίσκεται σε εξέλιξη μια «εκστρατεία παραπληροφόρησης» εναντίον της. 

Η κυρία Κωνσταντοπούλου «ξαναχτύπησε», όμως, το βράδυ της Δευτέρας, αυτή τη φορά στη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την ακρόαση των πέντε προτεινόμενων μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ. 

Η πρόεδρος της Βουλής πέρασε από «ιερά εξέταση» και έφερε στα όρια της αντοχής του τον Λάμπη Ταγματάρχη και στο τέλος, αποφάσισε να μην του δώσει θετική ψήφο. Μετά από δέκα ώρες εξαντλητικής συνεδρίασης και με την αρνητική ψήφο της κυρίας Ραχήλ Μακρή και το «παρών» της Προέδρου της Βουλής, η πρόταση της κυβέρνησης να τοποθετηθεί ο κ. Ταγματάρχης νέος διευθύνοντας σύμβουλος της ΕΡΤ καταψηφίστηκε.  
Ωστόσο, το κοινοβουλευτικό αποτέλεσμα έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα που σημαίνει πως δημιουργεί μεν ισχυρές πολιτικές αναταράξεις στην κυβέρνηση χωρίς ωστόσο να προκαλεί θεσμικές δεσμεύσεις.

Όμως, μια από τις καλύτερες στιγμές της κυρίας Κωνσταντοπούλου, που έκανε «θραύση» στο Διαδίκτυο, έρχεται από τη Βουλή.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε το λόγο από την Πρόεδρο της Βουλής προκειμένου να τοποθετηθεί για την προσωπική αναφορά που είχε κάνει για εκείνον ο Πάνος Καμμένος. Όμως, πριν του δώσει το λόγο η κυρία Κωνσταντοπούλου τον ρώτησε: «Προλαβατε να την ακούσετε; Γιατί δεν πρόλαβα ούτε να σας δω να μπαίνετε στην αίθουσα». 

Τότε ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός φώναξε από τα έδρανα της Βουλής: «Και οι τοίχοι έχουν αυτιά», με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να απαντάει γελώντας: «Μάλλον ο κ. Ψαριανός αυτοπροσδιορίζεται ως ο τοίχος». 

Επίσης, ένα άλλο περιστατικό από τη Βουλή που σχολιάστηκε ιδιαίτερα στα social media, ήταν ο καυγάς της κυρίας Κωνσταντοπούλου με τον κ. Κουτσούκο για το... καφεδάκι, τον περασμένο μήνα.

Επικαλούμενη τον Κανονισμό της Βουλής ανακοίνωσε ότι η συνεδρίαση δεν πρόκειται να αρχίσει καθώς στην Ολομέλεια βρίσκονταν μόνο 57 βουλευτές ενώ ο Κανονισμός απαιτεί τουλάχιστον 75 βουλευτές. 

Τελικά μετά από δέκα λεπτά διακοπής η συνεδρίαση άρχισε με την κυρία Κωνσταντοπούλου να παρακαλεί τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες την επόμενη φορά να είναι συνεπείς.

Τότε, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος είπε απευθυνόμενος προς την Πρόεδρο  ότι δεν είναι Πρόεδρος μονομελούς σώματος ή αυταρχικού καθεστώτος. 

Η κυρία Κωνσταντοπούλου αντέδρασε έντονα και απάντησε στον κ. Κουτσούκο ότι σε περασμένη συνεδρίαση όταν στην αίθουσα βρίσκονταν μόνο τέσσερα άτομα ο κ. Κουτσούκος την ρώτησε αν υπάρχει χρόνος για ένα καφεδάκι. Η αναφορά της εξόργισε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ ο οποίος σε έντονο ύφος της απάντησε: «Να μου κόψετε από τον μισθό τις ώρες που θα λείπω». 

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Καταπληκτικο Site!! εχω και εγω ενα blog ου αφορα της ομορφιες της Μεσσηνιας ! θα χαρω πολυ να μπειτε και γιατι οχι να σχολιασετε κιολας! http://www.messinia1234.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.