Πόρισμα Κορέα: Μαρινάκης, Σαρρής, Κουρίδης οι αρχηγοί της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο!!!

Ολόκληρο το πόρισμα του εισαγγελέα για την εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο σε (pdf)

Το πόρισμα του εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα για την εγκληματική οργάνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου αποκάλυψε η Δίκη στον ΣΚΑΪ.

Στο πόρισμα κατονομάζονται ως διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής και ο πρώην νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Θεόδωρος Κουρίδης.

Πόρισμα Κορέα (ΜΕΡΟΣ 1)
Πόρισμα Κορέα (ΜΕΡΟΣ 2)
Πόρισμα Κορέα (ΜΕΡΟΣ 3)

Σεβόμενοι, το τεκμήριο αθωότητας των 16 κατηγορουμένων και θεωρώντας ότι η πληροφόρηση του κοινού αποτελεί συνταγματική επιταγή, δημοσιεύουμε ολόκληρο το πόρισμα για να βγάλει η φίλαθλη κοινή γνώμη τα συμπεράσματά της.

Άλλωστε έχουν ασκηθεί ήδη οι κακουργηματικές διώξεις και ο ανακριτής διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης έχει αυξήσει τον αριθμό των κατηγορούμενων σε 25.

Επίσης η εκπομπή αποκάλυψε ότι ο κ. Ανδρεάδης ερευνά 4 αγώνες που δεν περιέχονται στο πόρισμα αλλά ούτε και στους φακέλους των ύποπτων της UEFA.

Αυτά τα παιχνίδια κατά χρονολογική σειρά είναι 

-06/01/2013 Ολυμπιακός 3 - 0 Βέροια στις 
-01/11/2014 Αστέρας Τρίπολης 0 – 0 Ολυμπιακός στις 
-01/02/2015 Βέροια 0 – 2 Ολυμπιακός 
-04/02/2015 Ολυμπιακός 2 – 1 Ατρόμητος

Επίσης η εκπομπή αποκάλυψε ότι υπάρχει και 6ος διαιτητής της Super League που έλαβε κλήση από τον ανακριτή διαφθοράς ως κακουργηματικά κατηγορούμενος.

Η εκπομπή έφερε στο φως της δημοσιότητας τα ονόματα των 10 διαιτητών για τους οποίους υπήρξε εισαγγελική εντολή και το ΣΔΟΕ άνοιξε τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Αυτοί οι διαιτητές είναι ο Ηλίας Σπάθας, ο Αλέξανδρος Αρετόποπουλος, ο Γιώργος Δασκαλόπουλος, ο Σταύρος Μάνταλος, ο Δημήτρης Θάνος, ο Σταύρος Τριτσώνης, ο Γιώργος Κομίνης, ο Θανάσης Γιάχος, ο Μιχάλης Κουκουλάκης και ο Δημήτρης Στυλιάρας.

Η UEFA έστειλε στην ΕΠΟ φάκελο με νέο ύποπτο ματς στη Super League για τον αγώνα Ολυμπιακός 3 – 0 Κέρκυρα στις 22/03/2015 και η εταιρεία ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης, που είναι συμβεβλημένη με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία τον χαρακτηρίζει χειραγωγημένο.

Τέλος η εκπομπή αποκάλυψε στοιχεία της εισαγγελικής πρότασης για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων του 2011. Ο αντιεισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Πούλιος κατέθεσε στο δικαστικό συμβούλιο την πρόταση του βάσει της οποίας αρκούνται κακουργηματικές και πλημμεληματικές διώξεις κατά 90 κατηγορουμένων.

Στην πρόταση, ο εισαγγελέας αποφαίνεται ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για να ασκηθεί ποινική δίωξη για διευθύνσεις εγκληματικών ομάδων στον Αχιλλέα Μπέο και στον Γιώργο Τσακογιάννη.

Τέλος, διώκεται πλημμεληματικά ο πρόεδρος της Superlague, Γιώργος Μποροβήλος.

skai.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια