30 αναρχοάπλυτοι έκαναν "επαναστατική γυμναστική" το βράδυ στην Αθήνα....

Κόλαση έκαναν την Αθήνα για άλλη μια νύχτα οι αναρχοάπλυτοι  που έκαψαν αυτοκίνητα, έβαλαν φωτιές και έγραψαν και συνθήματα ακόμη και στον άγνωστο στρατιώτη. 
Παραδομενένη στο χάος για άλλη μια νύχτα η Αθήνα και η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα μην τυχόν και "πληγωθούν" τα ρεμάλια που συμπαθεί....
Φυσικά η αστυνομία απούσα.... παρούσα....

Οδοφράγματα στην οδό Στουρνάρη - Φωτιές σε κάδους και αυτοκίνητα - Συνθήματα στους τοίχους της Βουλής και του Άγνωστου Στρατιώτη.




Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν την πορεία τους από τα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, ενώ στη συνέχεια επέστρεψαν εκ νέου στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ομάδα περίπου 30 ατόμων, ωστόσο, διασπάστηκε και έστησε οδοφράγματα στην οδό Στουρνάρη, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους και σε τουλάχιστον τέσσερα αυτοκίνητα. Στη συνέχεια, «ταμπουρώθηκαν» στο Πολυτεχνείο και από κει πραγματοποιούσαν επιθέσεις με μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων.



Από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και οι δρόμοι γύρω από το Πολυτεχνείο μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης. Η αστυνομία προχώρησε σε πέντε συλλήψεις και οκτώ προσαγωγές.

Οι αστυνομικοί δεν ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις με τους αντιεξουσιαστές, επιχείρησαν ωστόσο να τους απωθήσουν, κάνοντας χρήση χημικών, ενώ δέχονταν «βροχή» από πέτρες και βόμβες μολότοφ.



Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο κλεφτοπόλεμος συνεχιζόταν μόνο στην οδό Τοσίτσα. Οι ταραχοποιοί, που χρησιμοποιούσαν το Πολυτεχνείο ως ορμητήριο, έκαναν σποραδικές εξόδους και πετούσαν πέτρες κατά των αστυνομικών. Με τη σειρά τους, οι δυνάμεις ασφαλείας, συνέχιζαν να μην προσπαθούν να εμπλακούν σε μάχες σώμα με σώμα και απαντούσαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. 
protothema.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια