Το έγκλημα είναι της Lufthansa που είχε στο τιμόνι ενός αεροπλάνου ένα ψυχικά άρρωστο άνθρωπο....

Ακόμα και σε ψυχιατρική κλινική είχε νοσηλευθεί ο 28χρονος Andreas Lubitz και το γνώριζε και η Lufthansa, παρόλα αυτά όμως του έδωσαν θέση στο cockpit ενός αεροπλάνου.

Εγκληματική η αμέλεια της Γερμανικής εταιρίας να προσλάβει ένα ψυχάκια αφού ήταν θέμα χρόνου να κάνει κάτι τέτοιο. 
Είναι προφανές πως ο Lubitz δεν το σκέφτηκε την στιγμή που ο κυβερνήτης βγήκε από την καμπίνα, αλλά μάλλον θα έψαχνε την ευκαιρία σε κάθε πτήση....

 Ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus που έπεσε στις Άλπεις επρόκειτο να παντρευτεί του χρόνου αλλά η μνηστή του τον παράτησε 
Έρχονται στο φως στοιχεία πως τα ψυχολογικά του προβλήματα ήταν γνωστά στη Lufthansa
Στο σπίτι του Andrea Lubitz βρέθηκαν στοιχεία πως ήταν ψυχικά άρρωστος 
Αποκαλούσε τον εαυτό του Ιπτάμενο Άντι 
Ο πιλότος προσπάθησε να σπάσει με τσεκούρι την πόρτα του πιλοτηρίου όταν κατάλαβε πως κάτι πάει λάθος 

Πρώτα η πληροφορία πως έριξε εσκεμμένα το αεροπλάνο στις γαλλικές Άλπεις και παρέσυρε μαζί του στο θάνατο 149 ψυχές. Μετά η πληροφορία πως από τη στιγμή που προσελήφθη στη Lufthansa δεν πέρασε ξανά ψυχιατρικά τεστ. Μετά, η πληροφορία πως είχε διακόψει την εκπαίδευσή του λόγω κατάθλιψης. Ακολούθησε η πληροφορία πως παρακολουθούνταν από ψυχίατρο, εν συνεχεία πως βρέθηκε στο σπίτι του έγγραφο που αποδεικνύει πως ήταν ψυχικά άρρωστος. 

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Αλλά οι αποκαλύψεις για τον συγκυβερνήτη του Airbus A320, Andreas Lubitz, τον άνθρωπο που φέρεται να έριξε εσκεμμένα το αεροπλάνο σε δύσβατη περιοχή των Άλπεων, δεν έχουν τέλος. 

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Mega στη Γαλλία, ο 28χρονος πιλότος είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρική κλινική με κρίσεις πανικού. Ήταν η περίοδος που είχε διακόψει την εκπαίδευσή του για αρκετά μεγάλο διάστημα. 

Ο Λούμπιτς φέρεται να έπασχε από φοβία και κρίσεις πανικού. Το γνώριζαν όλοι. Οι κάτοικοι του Μοντεμπάουρ όπου μεγάλωσε και έμεναν οι γονείς του ακόμη και η ίδια η Lufthansa. Όπως tweet-αρε η Μαρία Δεναξά, ο φάκελός του η εταιρία είχε γράψει «να παρακολουθείται τακτικά». 


Ο συγκυβερνήτης έπασχε απο φοβία κ κρίσεις πανικού. Το γνώριζαν στο χωριό του."Να παρακολουθείται τακτικά"γράφει η Λουφτχανσα στον φάκελο του
Σε ψυχιατρείο με κρισεις πανικού είχε νοσηλευθεί ο 28χρονος συγκυβερνήτης όταν διέκοψε την εκπαίδευση του.Όλοι γνώριζαν οτι είχε ψυχολογικά
Η εκπαίδευση του συγκυβερνήτη κόστιζε 70000 ευρώ . Θα ξεπλήρωνε αυτό το " δάνειο" στην εταιρεία με την εργασία του (ITELE)
Η γερμανική υπηρεσία εναέριων μεταφορών αναφέρει σε υπηρεσιακο έγγραφο οτι ο 28χρονος έπαιρνε τακτικά φαρμακευτική αγωγή για την κατάθλιψη
Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Mega, «η γερμανική υπηρεσία εναέριων μεταφορών αναφέρει σε υπηρεσιακό έγγραφο ότι ο 28χρονος έπαιρνε τακτικά φαρμακευτική αγωγή για την κατάθλιψη». Όπως δε αναφέρουν οι Times, η Lufthansa γνώρισε ότι ο Lubitz έπασχε από κατάθλιψη και περνούσε φάση υπαρξιακού προβληματισμού. 

Η ερωτική απογοήτευση

Νωρίτερα, διεθνή ΜΜΕ είχαν μεταδώσει πως ο 28χρονος συγκυβερνήτης ήταν αρραβωνιασμένος και επρόκειτο να παντρευτεί του χρόνου. Έμενε με τη σύντροφό του σε ένα διαμέρισμα στο Ντίσελντορφ. Είναι άγνωστο πότε χώρισαν και τι έχει συμβεί μεταξύ τους αλλά όλοι μιλούν για ερωτική απογοήτευση που ίσως τον οδήγησε στη μαζική δολοφονία. 

Η αστυνομία ερευνούσε επί τέσσερις ώρες το σπίτι του στο Ντίσελντορφ αλλά και το πατρικό του στο Μοντεμπάουρ. Έφυγαν με κούτες ή σακούλες γεμάτες έγγραφα, υπολογιστές, λαπτοπ, προσωπικά αντικείμενα και περιμένουν πως ίσως κάπου εκεί να βρίσκεται η απάντηση στο ερώτημα γιατί ο 28χρονος έριξε το αεροπλάνο. 

Σύμφωνα με το Spiegel ανάμεσα στα έγγραφα που κατάσχεσε η αστυνομία είναι και ένα που αποδεικνύει ότι ο Lubitz ήταν ψυχικά άρρωστος. 

Bild: Ήταν υπό ιατρική παρακολούθηση

Πριν από έξι χρόνια, ο Λούμπιτς είχε περάσει βαριά κατάθλιψη, είχε διακόψει την εκπαίδευσή του ως πιλότος και από τότε βρισκόταν υπό ιατρική παρακολούθηση αποκαλύπτει δημοσίευμα της Bild.

Ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί αν πρόκειται για αυτοκτονία ή τρομοκρατία. Φαίνεται όμως πως ο 28χρονος πιλότος αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Πριν από έξι χρόνια είχε περάσει βαριά κατάθλιψη και από τότε βρισκόταν υπό ιατρική παρακολούθηση αποκαλύπτει δημοσίευμα της Bild. Ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus πέρασε "ένα βαρύ καταθλιπτικό επεισόδιο" το 2009 και είχε ακολουθήσει ψυχιατρική θεραπεία, υποστηρίζει η εφημερίδα βασιζόμενη σε έγγραφα της γερμανικής αρχής επίβλεψης των αερομεταφορών (Luftfahrtbundesamt, LBA).

Από τότε, ο νεαρός άνδρας ακολουθούσε "ιδιαίτερη και τακτική ιατρική" θεραπεία, συνεχίζει η εφημερίδα, η οποία υποστηρίζει πως οι πληροφορίες αυτές διαβιβάσθηκαν στην LBA από τη Lufthansa, θυγατρική της οποίας είναι η Germanwings.
Η Daily Mail υποστηρίζει πως ο 28χρονος ήταν υπό ψυχιατρική παρακολούθηση τον τελευταίο 1,5 χρόνο και είχε προταθεί να εξεταστεί από ειδικούς πριν πετάξει. Αλλά, συνεχίζει το δημοσίευμα, όλως περιέργως πέρασε όλα τα ψυχολογικά τεστ και αργότερα θεωρήθηκε ικανός να πετάξει!Η αποκάλυψη έρχεται μια μέρα αφού ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρίας, Κάρστεν Σπορ είχε παραδεχτεί πως οι πιλότοι της Lufthansa δεν υποβάλλονται σε ψυχολογικά τεστ αφού προσληφθούν και πως ο Λούμπιτς είχε διακόψει για μεγάλο χρονικό διάστημα την εκπαίδευσή του ως πιλότος. Ξεκίνησε την εκπαίδευσή του το 2008, τη διέκοψε, την ξεκίνησε ξανά αργότερα, δούλεψε πρώτα ως αεροσυνοδός και στη συνέχεια, το 2013, άρχισε να πετάει με τα Airbus της εταιρίας. 

Σύμφωνα με την Bild την εποχή που είχε διακόψει την εκπαίδευσή του, έπασχε "από κατάθλιψη και κρίσεις άγχους".

Ψυχολόγος θα εξετάσει σήμερα τα ντοκουμέντα της αρχής επίβλεψης των αερομεταφορών, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Στη συνέχεια θα ντοκουμέντα αυτά θα παραληφθούν από τις γερμανικές δικαστικές αρχές, οι οποίες πρόκειται να τα διαβιβάσουν στους Γάλλους ερευνητές.

Προσπάθησε να σπάσει την πόρτα με τσεκούρι!

Η αποκαλύψεις για την ψυχολογική κατάσταση του συγκυβερνήτη δεν είναι η μοναδική που κάνει η Bild. Επικαλούμενη πηγές της υπηρεσίας ασφαλείας, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι την ώρα που ο Lubitz είχε κλειδώσει τον κυβερνήτη έξω από το πιλοτήριο και είχε βάλει το αεροπλάνο σε διαδικασία προσγείωσης, ο Πάτρικ Σ. προσπάθησε με κάθε μέσο να ανοίξει την πόρτα! 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, που ακολουθώντας πιστά κάθε οδηγία άφησε το πιλοτήριο αφού το αεροσκάφος είχε φτάσει στα 38.000 πόδια, χρησιμοποίησε ακόμη και ένα τσεκούρι που βρισκόταν μέσα στο αεροπλάνο για να παραβιάσει τη θωρακισμένη πόρτα του πιλοτηρίου. 

Πηγή: Daily Mail
Πηγή: Daily Mail

Ήταν η απελπισμένη προσπάθειά του για να εμποδίσει την καταστροφή. Όπως δήλωσε άλλωστε εκπρόσωπος της Germanwings στη Bild το τσεκούρι βρισκόταν μέσα στο αεροπλάνο καθώς "αποτελεί μέρος του εξοπλισμού ασφαλείας ενός A320".
newsit.gr/
Share on Google Plus

About zouzouni zou

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...