Δείτε πως παραποίησαν το βίντεο με τον Βαρουφάκη που δείχνει, τάχα, το Κ@λ@δάχτυλο στους Γερμανούς (βίντεο)

Η πρώτη εικόνα είναι η αληθινή και μετά την "επέμβαση" των τεχνικών έγινε η δεύτερη εικόνα. Δείτε πως το έφτιαξαν στο βίντεο που ακολουθεί....


Πρόκειται για έναν εμπαιγμό. Για μια κοροϊδία. Προφανώς αισθανόμενοι κυρίαρχοι οι Γερμανοί βρίσκουν αστείο να «σπάνε πλάκα» με τους «αδύναμους Έλληνες». Και όχι μόνο αυτό. Αλλά κοροϊδεύουν έναν εκλεγμένο υπουργό Οικονομικών, αφού ακούστηκε ακόμη και ότι ήθελαν να τον παρασύρουν στο λάθος. Ανεξάρτητα από αν συμπαθεί κανείς τον Γιάνη Βαρουφάκη, ανεξάρτητα αν συμφωνεί μαζί του ή αν τον ψήφισε η ουσία είναι μια: έχει εκλεγεί και μάλιστα με ρεκόρ σταυρών. Άρα πολλές χιλιάδες Ελλήνων, τον εμπιστεύτηκαν. Και άρα, οι Γερμανοί δεν έχουν κανένα δικαίωμα να τον εμπαίζουν ούτε τον ίδιο ούτε κι εκείνους που τον ψήφισαν.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Günther Jauchs κάλεσε τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών στην εκπομπή του στο ARD και έπαιξε το απόσπασμα από ομιλία του στο Ζάγκρεμπ το 2013 όπου ο Γιάνης Βαρουφάκης έλεγε πως η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε χρεοκοπήσει από τον Ιούνιο του 2012 και μετά να πάει στη Γερμανία «άντε γαμ@@@@ και λύστε το πρόβλημα μόνη σου». Εκεί, ύψωνε και το μεσαίο δάχτυλο. 

Αμέσως, ο υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε πως είχε κάνει τη χειρονομία, χαρακτήρισε το video κατασκευασμένο και κάλεσε τους ανθρώπους της εκπομπής να το ψάξουν. Εκείνοι υποστήριξαν πως το έκαναν και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο video είναι αυθεντικό. 

Μέχρι που έφτασε το βράδυ της Τέταρτης και ο Γιαν Μπέμερμαν, παρουσιαστής σατιρικής εκπομπής του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ZDF, ανέβασε video στη σελίδα της εκπομπής Neo Magazin Royale όπου εξηγεί ότι το βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο Γιάνης Βαρουφάκη να κάνει την επίμαχη χειρονομία είναι προϊόν μοντάζ και περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο έγινε.

«Αναπνεύστε βαθιά, μην πέσετε από την καρέκλα σας, πρέπει να δείξετε θάρρος» ανακοινώνει ο παρουσιαστής. Ακολουθεί το απόσπασμα από το βίντεο που προέρχεται από μία ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη κατά τη διάρκεια φεστιβάλ στο Ζάγκρεμπ το 2013, από όπου απουσιάζει η επίμαχη χειρονομία.

«Όμως πού είναι η χειρονομία; Δεν υπάρχει χειρονομία κυρίες και κύριοι, επρόκειτο πραγματικά για παραποίηση; Μα, ποιος παραποιεί πράγματα σαν αυτό;» αναρωτιέται με "αθωότητα" ο Μπένερμαν πριν αναγγείλει: «Και να πώς το κάναμε».

Στη συνέχεια εξηγεί πώς εξασφάλισε τη συνενοχή συνεργατών του φεστιβάλ στο οποίο είχε συμμετάσχει ο Γιάνης Βαρουφάκης στην Κροατία, οι οποίοι τον βοήθησαν να εξασφαλίσει το υλικό και να προσθέσει το περίφημο "δάκτυλο". Στη συνέχεια, το βίντεο ανέβηκε στο YouTube.

Ο Γιαν Μπέμερμαν εξηγεί με λεπτομέρειες πώς οι ομάδες του πρόσθεσαν το "δάκτυλο", στις αρχές του Φεβρουαρίου και έφθασαν μέχρι την προσαρμογή των σκιών που δημιούργησε η υποτιθέμενη κίνηση για να είναι πιο αληθοφανές.
"Από την Κυριακή το βράδυ περιμένω να μού τηλεφωνήσει κάποιος και να μέ ρωτήσει εάν εμείς πλαστογραφήσαμε το βίντεο. Κανείς δεν μού τηλεφώνησε", είπε ο Μπέμερμαν και κατέληξε: "Sorry Mr. Varoufakis, we won't do it again" ("Συγγνώμη κ. Βαρουφάκη, δεν θα το ξανακάνουμε").

Το δίκτυο ZDF δεν επιβεβαίωσε την εκδοχή του Γιαν Μπέμερμαν, αλλά έκανε retweet το link που παραπέμπει στην ομολογία του παρουσιαστή.

Το video με το πως "στήθηκε" η χειρονομία Βαρουφάκη (σ.σ. και με ελληνικούς υπότιτλους!)



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια