Ταφόπλακα στα όνειρα της ΑΕΚ για την Αγιά Σοφιά βάζει ο Σύριζα....

Βέβαια, καλό είναι να μην βιάζονται στον Σύριζα γιατί η απόφαση του Σ.τ.Ε θα κρίνει πολλά, αλλά και αρνητική να είναι, η ΑΕΚ έχει πλαν Β', ποιο; Δείτε στο τέλος του άρθρου!!!!


Έπεσαν οι μάσκες για τη στάση της Κυβέρνησης, έπειτα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ της ΑΕΚ και στελεχών του Υπουργείου -Στο πλευρό του Δήμου το ΥΠΕΚΑ, που υιοθετεί την άποψη ότι το γήπεδο γίνεται στο χώρο του παλιού, σύμφωνα με... Βέλγους και Άγγλους, ενώ τα στελέχη του άφησαν να... αιωρείται ακόμη και το ενδεχόμενο κατάργησης του νόμου! -Κλείστηκε νέα συνάντηση τη Δευτέρα με τη συμμετοχή του Δήμου!

Μπουρλότο στο πρότζεκτ της «Αγιά Σοφιάς»... από το πουθενά σήμερα, έπειτα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της ΑΕΚ και του ΥΠΕΚΑ. Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Αλέξης Αλεξίου, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βαγγέλης Ασλανίδης και ο πρότζεκτ μάνατζερ του έργου Δημήτρης Ανδριόπουλος βρέθηκαν στο Υπουργείου, προκειμένου να συζητήσουν για το θέμα της κατασκευής του γηπέδου της ομάδας.

Την συνάντηση είχε ζητήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, όμως τελικά δεν κατάφερε να παραστεί(!) και η συζήτηση έγινε με τον στενό του συνεργάτη και νομικό σύμβουλο του Υπουργείου Κώστα Διάκο, καθώς και μια ακόμη συνεργάτιδά του. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ανδριόπουλος έγινε δεκτός στο ραντεβού ως... σύμβουλος της ΑΕΚ επί τεχνικών θεμάτων και όχι ως εκπρόσωπος της «Δικέφαλος 1924», κάτι που δείχνει την προκατάληψη που υπήρξε από την άλλη πλευρά.

Σε αυτή τη συνάντηση, λοιπόν, η πλευρά του Υπουργείου έδειξε ξεκάθαρα να υιοθετεί την άποψη ότι η κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ μπορεί να γίνει στα 26 στρέμματα που είχε η ΑΕΚ πριν τη νέα παραχώρηση και μάλιστα τονίστηκε ότι ο Δήμος έχει οδηγηθεί σε αυτό το συμπέρασμα έπειτα από μελέτη που έγινε από εταιρείας από την Αγγλία και το Βέλγιο. Η συγκεκριμένη τοποθέτηση έκανε τους ανθρώπους της Ένωσης να πέσουν από τα σύννεφα, όχι μόνο διότι έχουν τη βεβαιότητα πως κάτι τέτοια είναι πρακτικά αδύνατο να συμβεί, αλλά και γιατί -όπως τονίστηκε- μια τέτοια προμελέτη (ούτε καν μελέτη), κοστίζει περίπου 200.000 με 300.000 ευρώ, χρήματα που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να διαθέσει ο Δήμος για να την... παραγγείλει.

Ξεκαθαρίστηκε, δε, ότι αν η ΑΕΚ δεν είχε οδηγηθεί μετά βεβαιότητας -και έπειτα από πραγματικές μελέτες, που κόστισαν πολλά χρήματα- ότι δεν είναι εφικτή η κατασκευή του γηπέδου στα 26 στρέμματα, δεν θα έμπαινε σε όλη αυτή τη διαδικασία. Όμως, το ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι όταν από την πλευρά της Ένωσης μεταφέρθηκε ότι δεν θεωρούν ότι τη δεδομένη στιγμή υπάρχει κάποιο πρόβλημα, καθώς είναι σίγουροι για τη συνταγματικότητα του νόμου εν όψει της απόφασης του ΣτΕ, από τα στελέχη του Υπουργείου αφέθηκε να... υπάρχει στην αέρα το ενδεχόμενο ο νόμος να καταργηθεί!

Μάλιστα, από την ΑΕΚ τονίστηκε ότι οποιοδήποτε νέο σχέδιο θα επιβάρυνε το πρότζεκτ με πολλά χρήματα και σε εκείνο το σημείο τα στελέχη του Υπουργείου φέρονται να μετέφεραν στην Ένωση πως αν δεχθεί να φτιάξει το γήπεδό της στα 26 στρέμματα (κάτι που δεν θεωρούν στην ΑΕΚ εφικτό), ο Δήμος είναι διατεθειμένος να αναλάβει τα έξοδα για τον διαγωνισμό ανάθεσης του έργου, καθώς και μέρος της χρηματοδότησης(!). Κάτι που άφησε τους Κιτρινόμαυρους... άφωνους, καθώς είναι... τρελό να προτείνεται στην ΑΕΚ για ένα δικό της έργο, να αναλάβει άλλος τη διαδικασία της ανάθεσης.

Φυσικά, οι δύο πλευρές δεν βρήκαν κανένα σημείο επαφής και αποφασίστηκε την προσεχή Δευτέρα θα γίνει συνάντηση με τη συμμετοχή του Υπουργού και του Δήμου, προκειμένου να... αναλυθεί στους ανθρώπους της ΑΕΚ αυτή η περιβόητη μελέτη! Και, βέβαια, ο Δήμος -που ενημερώθηκε άμεσα για τα αποτελέσματα της συνάντησης, τα οποία προκάλεσαν πολλά χαμόγελα στους ανθρώπους του- έστειλε άμεσα στην Ένωση την πρόσκληση για την συγκεκριμένη συνάντηση.

Σε κάθε περίπτωση, η ουσία είναι ότι έπειτα από το σημερινό ραντεβού έπεσαν οι μάσκες, καθώς αποδείχθηκε ότι το ΥΠΕΚΑ και ο Δήμος στην πραγματικότητα δρούσαν τόσο καιρό σε συνεννόηση. Έτσι εξηγείται και η συνάντηση του Γιάννη Τσιρώνη με τον Άρη Βασιλόπουλο προ καιρού, καθώς και το αίτημα που κατατέθηκε από το ΥΠΕΚΑ στο ΣτΕ για αναβολή της συζήτησης των προσφυγών που έχουν κατατεθεί. Διότι φαίνεται ότι η πλευρά του Δήμου και του Υπουργείου φοβούνται την κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας και το ενδεχόμενο ο νόμος να αποδειχθεί συνταγματικός, όπως ακράδαντα πιστεύει η ΑΕΚ.
aek365.gr

Μην ανησυχείτε οι ΑΕΚτζήδες και μην χαίρεστε οι υπόλοιποι, από Πειραιά μεριά.... Ας υποθέσουμε πως δεν μας αφήνουν να κάνουμε γήπεδο στην Ν. Φιλαδέλφεια, υπάρχει plan-B από Μελισσανίδη.. έχει αγοράσει το οικόπεδο της COLUMBIA στον Περισσό, μαζί με τους γύρω χώρους, και θα κάνει το γήπεδο εκεί αν δεν προχωρήσει η Αγιά Σοφιά .. Η περιοχή έχει μεγαλύτερο συντελεστή δόμησης καθώς οι πολυκατοικίες έχουν 8 ορόφους και όχι τρείς όπως στη Φιλαδέλφεια, και δεν υπάρχουν τριγύρω αγορές.. Έτσι θα φτιάξει μεγαλύτερο γήπεδο (45000 - 50000) και θα έχει κι εμπορικές χρήσεις. Τα μαγαζιά στην Ν. Φιλαδέλφεια θα κλείσουν μετά από την κατασκευή του νέου γηπέδου στον Περρισό, που είναι Δήμος Αθηναίων κι όχι Νέας Φιλαδέλφειας.. και δεν θα φτιάξει και το άλσος.. Οπότε ο Βασιλόπουλος και λοιποί αντιφρονούντες, θα κάτσουν στην μιζέρια τους. Το ιδανικό βέβαια θα ήταν να γίνει στον παλιό χώρο του γηπέδου..

kadman93

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια