Έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια ο Κατρούγκαλος, τώρα κατηγορεί και τον Π. Παυλόπουλο

Προφανώς ο υπουργός βρίσκεται σε "τρικυμιά εν κρανίο" για να κατηγορεί τους πάντες και να φτάνει να αφήνει απειλές για μηνύσεις σε όσους γράφουν για το θέμα, επίσης καταντά να κατηγορεί και τον Προκόπη Παυλόπουλο τον σημερινό Π.τ.Δ.

Φυσικά άμεση ήταν η απάντηση από την Προεδρία της Δημοκρατίας....
Μέχρι και ο Μητρόπουλος αφήνει αιχμές για τον Κατρούγκαλο.

Νέες απαντήσεις επιχείρησε να δώσει το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος σχετικά με το «σκάνδαλο» που αφορούσε σε δικηγορική προμήθεια 12% για να επαναπροσλάβει στο Δημόσιο απολυμένους υπαλλήλους αλλά και την μετεκλογική ανάθεση από το δήμο Λάρισας στο γραφείο «Κατρούγκαλος και Συνεργάτες» της προσφυγής κατά απόφασης της Περιφέρειας Λάρισας για το θέμα της διαθεσιμότητας. Ο υπουργός αναμένεται να δώσει εξηγήσεις στις 4 το μεσημέρι σε νέα συνέντευξη τύπου.

Επιχειρώντας να απαντήσει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρθηκε και στον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποστηρίζοντας ότι και αυτός ασκούσε τη δικηγορία όταν ανέλαβε υπουργός Εσωτερικών.

Θέση στην υπόθεση πήρε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλο εκφράζοντας τυην άποψη ότι υπήρξαν ατοπήματα και λανθασμένοι χειρισμοί από την πλευρά του κ. Κατρούγκαλου.

Κατρούγκαλος: Θα ήταν ανήθικο αν έβγαζα φράγκα

Όχι απλώς είναι ηθικό αλλά θεωρώ και τίτλο τιμής που αντέδρασα σε αυτές τις πολιτικές (σ.σ. της διαθεσιμότητας) δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος και επισήμανε: Δική μου πολιτική είναι η επαναπρόσληψη των απολυμένων; Του ΣΥΡΙΖΑ είναι κι εγώ παλεύω για την εφαρμογή της.

Πού βρίσκεται το ηθικό ζήτημα; Πάλευα στα δικαστήρια και με την αρθογραφία μου, παλεύω και τώρα γι' αυτούς τους ανθρώπους, επέμεινε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Υποστήριξε ότι θα ήταν ανήθικο «να βγάζω φράγκα» και συμπλήρωσε ότι «δεν προσδοκώ να πάρω ούτε ένα ευρώ από τις υποθέσεις. Αυτό δεν θα συμβεί». 

Ερωτηθείς για την κατηγορία ότι θα εισπράξει 12% ως δικηγορική προμήθεια ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι αυτό αφορά μόνο τις μισθολογικές διαφορές όχι για το θέμα των διαθέσιμων.

Σημείωσε, επίσης, ότι θα πρέπει να μην αισθάνεται ότι η δουλειά σου είναι η πολιτική «εγώ δεν αισθάνομαι επαγγελματίας πολτικός.

Δεν σκέφτηκα ποτέ να παραιτηθώ, αν το έκανα θα ήταν σαν να δεχόμουν τη λάσπη που μου πέταξαν, ανέφερε.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα ζητήσει την άρση του απορρήτου από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών από τα ιδιωτικά συμφωνητικά που αφορούν τον ίδιο και προανήγγειλε ότι «εαν δεν μου ζητήσουν συγγνώμη θα υποβάλω μήνυση και αγωγή κατά του Βήματος και Bild».

Είπε, δε, ότι θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου με όλα τα εργολαβικά συμφωνητικά και όλα τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας του επιμένοντας ότι πρόκειται για «ένα συμβόλαιο διαπλοκής που δεν έχει στόχο εμένα αλλά την κυβέρνηση».

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Σε διάλογό του με τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος παρενέβη στην εκπομπή ο κ. Κατρούγκαλος διατύπωσε τη θέση ότι «δεν είμαι ο πρώτος δικηγόρος που έγινε υπουργός». Απευθυνόμενος στον κ. Γεωργιάδη τον ρώτησε: «δεν υπήρχε καθηγητής δημοσίου δικαίου που ανέλαβε τη θέση που έχω αναλάβει κι εγώ τώρα;» Όταν ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε «δεν γνωρίζω πείτε μου ποιος είναι» ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε «ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και διατηρούσε δικηγορικό γραφείο όταν ανέλαβε ακριβώς το δικό μου υπουργείο».

Στο επιχείρημα αυτό απάντησε ο Αδωνις Γεωργιάδης υπενθυμίζοντας πως από το 2001 έως το 2008 ίσχυε ούτως η αλλιώς το επαγγελματικό ασυμβίβαστο για τους βουλευτές προσθέτοντας ότι ο κ. Παυλόπουλος δεν είχε εκκρεμείς υποθέσεις από τη δικηγορική του δραστηριότητα με τον κ. Κατρούγκαλο να σημειώνει ότι το ασυμβίβαστο για τους υπουργούς ίσχυε πάντα. Κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρουν, πάντως, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ως υπουργός Εσωτερικών από 2004 έως 2009, τελούσε σε αναστολή άσκησης του δικηγορικού του λειτουργήματος, λόγω ασυμβιβάστου μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001. Ουδέποτε στο παρελθόν, τονίζουν, και μάλιστα ως την ανάληψη των καθηκόντων του ως Προέδρου της Δημοκρατίας, μετείχε σε οποιαδήποτε δικηγορική εταιρεία.

Μητρόπουλος: Υπήρξαν ατοπήματα από τον Κατρούγκαλο

Θέση για το θέμα που ανέκυψε με τον Γιώργο Κατρούγκαλο πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, εκφράζοντας την άποψη ότι υπήρξαν ατοπήματα και λανθασμένοι χειρισμοί από την πλευρά του. Όπως τόνισε στον ΑΝΤ1, πρόκειται για τον κορυφαίο συνταγματολόγο, αλλά υπάρχει θέμα ασυμβίβαστου κάτι που θα έπρεπε να λάβει υπόψην του: «Είναι γεγονός ότι υπήρξαν ατελής λανθασμένοι χειρισμοί εκ μέρους του αλλά είναι ο κορυφαίος των συνταγματολόγων... Yπήρξαν ατοπήματα ατελής χειρισμοί, λανθασμένοι χειρισμοί... Εδώ υπάρχει και θέμα ασυμβιβάστου πολιτικών προσώπων» Διευκρίνισε πάντως ότι υπάρχει τεράστια απόσταση από αυτό το σημείο μέχρι να κάνουν λόγο γερμανικά δημοσιεύματα για διεφθαρμένο υπουργό. Πρόσθεσε δε πως από το 2009, ανέστειλε την επαγγελματική του δραστηριότητα, ενώ απαγόρευσε και στις κόρες του να έχουν δικηγορική δράση. 

Η μετεκλογική ανάθεση από το δήμο Λάρισας

Την ώρα που δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος και οι αντιπαραθέσεις για το θέμα Κατρούγκαλου σύμφωνα με το larissanet.gr, το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέλαβε υπόθεση προσφυγής κατά απόφασης της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το θέμα της διαθεσιμότητατς. Σύμφωνα με την απόφαση της Οικονομικής επιτροπής που ελήφθη στις 12 Φεβρουαρίου - όταν, δηλαδή, ο κ. Κατρούγκαλος είχε αναλάβει τα καθήκοντά του - ο δήμος Λαρισαίων ανέθεσε στο γραφείο «Κατρούγκαλος και Συνεργάτες» την άσκηση προσφυγής ενάντια στην απόφαση της τότε ΓΓ της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γερακούδη, η οποία είχε ληφθεί στις 22 Οκτωβρίου του 2014, και με την οποία είχε κρίνει παράνομη την απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου Λάρισας να μην αποστείλει στο υπουργείο Εσωτερικών τα στοιχεία που αφορούσαν τις μετατροπές των συμβάσεων των δημοτικών υπαλλήλων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έργου σε αορίστου χρόνου.
Share on Google Plus

About zouzouni zou

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...