Εθνικοί ήρωες ο Τσίπρας κι ο Βαρουφάκης; Ευχαριστώ δεν θα πάρω.... Είμαι Εθνική Ελλάδος!!!

Γράφει ο Μανώλης Αυγερινός

Καταρχήν θέλω να ζητήσω συγνώμη για τις αρκετές παραπομπές με διάφορα link, που θα δείτε παρακάτω.
Όμως, θεωρώ αρκετά σημαντικά τα γεγονότα και χρήζουν αποδείξεων, ώστε ουδείς κακόπιστος να μην αμφισβητήσει, τουλάχιστον τον γράφοντα τούτες τις γραμμές.

Πάμε λοιπόν.

Σχεδόν από την επομένη του σχηματισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, παρατήρησα μια προσπάθεια από όλους να μυθοποιήσουν τον κ. Τσίπρα και ιδιαίτερα τον κ. Βαρουφάκη.


Μόλις σε λίγες ημέρες, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Βαρουφάκης έχουν μετατραπεί σχεδόν σε λαϊκοί ηγέτες-σωτήρες, και παρουσιάζονται σαν οι μεσσίες,  που επιτέλους εμφανίστηκαν να σώσουν τη δύσμοιρη πατρίδα.
Μάλιστα η ρητορική που αναπτύσσεται έντονα, έχει να κάνει με την «Εθνική Ελλάδος» και ότι όποιος δεν αναγορεύει τους λαοπρόβλητους ηγέτες σε ήρωες, δεν ανήκει στην Εθνική της χώρας μας.


Ε λοιπόν, προσωπικά, ούτε ο κ. Τσίπρας αλλά ούτε και ο κ. Βαρουφάκης  με εκφράζουν και θεωρώ εαυτόν, ισόβιο μέλος της Εθνικής Ελλάδος (άλλοι δεν ξέρω εάν ήταν, εάν είναι και εάν θα είναι).


Δηλαδή για να καταλάβω.

Ο κ. Τσίπρας και η απίθανη παρέα του έλαβαν στις εκλογές  2.244.674  ψήφους και ποσοστό 36,34%.
Εάν λοιπόν ισχύουν τα παραπάνω, τότε το 63.66% των Ελλήνων που δεν ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν ανήκουν στην Εθνική Ελλάδος;
Δεν είναι Έλληνες;

Και γιατί θα πρέπει σώνει και ντε, να συμφωνήσουμε όλοι με τις ενέργειες που γίνονται;

Είπε ο πρωθυπουργός στις συναντήσεις που έκανε και κάνει , ότι ο λαός τον ψήφισε για να σταματήσει τη λιτότητα, για να καταργήσει (σκίσει) τα μνημόνια.

Δηλαδή για να καταλάβω.

Το 63.66% των Ελλήνων που δεν ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ, επιθυμούν τη λιτότητα;

Το 63.66% των Ελλήνων που δεν ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ ,επιθυμούν τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς τους νόμους;

Ρητορικά τα ερωτήματα με αυτονόητες θαρρώ απαντήσεις.
Η μυθοποίηση-ηρωοποίηση που επιχειρείται είναι εξαιρετικά επικίνδυνη στις μέρες μας.
Η μάχη Δαυίδ-Γολιάθ δεν καταλήγει πάντα  με το ίδιο αποτέλεσμα.
Το 1821, το ΟΧΙ του Μεταξά, λαμπρύνουν την ιστορία μας αλλά και την αντρειοσύνη του λαού μας.
Όμως σήμερα έχουμε οικονομικό πόλεμο και όχι με όπλα.
Και στον οικονομικό πόλεμο σχεδόν πάντα κερδίζει ο έχων «τα πακέτα».

Ο αδύναμος κρίκος σε τέτοιους  πολέμους, πάει με «ανταρτοπόλεμο» και όχι σε κατά μέτωπο επιθέσεις,  μόνο και μόνο για νε δείξουν κάποιοι τη μαγκιά (;) τους .
Μαγκιές πάνω στην πλάτη ενός λαού!

Βέβαια, όλοι έχουν δικαίωμα να εξαντλήσουν τις όποιες πιθανότητες που έχουν σε έναν εντελώς άνισο οικονομικό πόλεμο.

Αναρωτιέμαι όμως, γιατί θα έπρεπε να αισθανθώ εθνικά υπερήφανος μόνο και μόνο επειδή ο Βαρουφάκης  ήταν αγενέστατος στη συνάντησή του με τον Ντάισελμπλούμ;

Γιατί θα πρέπει  να αισθανθώ εθνικά υπερήφανος μόνο και μόνο επειδή ο Βαρουφάκης  υποδέχεται ή συνομιλεί με τους εταίρους, με το χέρι ή τα χέρια στις τσέπες ;
Και από πότε όλα αυτά είναι μορφή διαπραγμάτευσης;

«Τι λένε όμως οι ψυχολόγοι και οι ειδικοί στη γλώσσα του σώματος;
Λένε λοιπόν πως είναι ένδειξη έλλειψης αυτοπεποίθησης και αμηχανίας.
Ο άντρας που φέρνει το χέρι στην τσέπη αισθάνεται άβολα, ίσως και όχι και τόσο σίγουρος για τον εαυτό του.
Ενστικτωδώς κρύβει τα χέρια του στην τσέπη όταν αισθάνεται νευρικός.


Οι ειδικοί στις δημόσιες σχέσεις απαγορεύουν στους πελάτες τους, κυρίως στους πολιτικούς, να βάζουν τα χέρια στις τσέπες.
Τους προτείνουν να τα κινούν για να δείχνουν πως έχουν τον έλεγχο και αν πραγματικά δεν ξέρουν τι να κάνουν με αυτά, να τα ακουμπούν στους γοφούς.
Όχι όμως να τα βάζουν μέσα στις τσέπες» (ΠΗΓΗ: iefimerida.gr)


Και όλα αυτά θα πρέπει όλοι μας να τα επικροτήσουμε μαζί με όλους όσους λέγουν ότι επιτέλους γίνεται διαπραγμάτευση.

Άλλο πάλι και τούτο.


Κατά τους «έγκριτους δημοσιογράφους», διαπραγμάτευση σημαίνει να πηγαίνω κόντρα σε όλους και όλα;
Όταν δεν διατυμπανίζω τις ενέργειές μου, τότε δεν κάνω διαπραγμάτευση;


Και όλοι σχεδόν οι «έγκριτοι δημοσιογράφοι», όλοι αυτοί που ανάλωσαν ουκ ολίγο σάλιο και μελάνι να μας πείσουν ότι καμία κυβέρνηση δεν διαπραγματευόταν, αίφνης παλεύουν εναγωνίως να μας πείσουν ότι επιτέλους υπάρχει διαπραγμάτευση (enikos.gr).


Θα έπρεπε, πάντα σύμφωνα με τους «έγκριτους δημοσιογράφους», όποιος, όταν και όποτε, διαπραγματεύεται  να βγάζει δελτίο τύπου ή να έχει παρόντες, τουλάχιστον κάποιους εξ αυτών ως μάρτυρες;
Και όταν η, κατά πολλούς, εικονική διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ, αφορά 10.000.000 Έλληνες και όχι το μαγαζί κάποιου εκ των όψιμων  πατριωτών, αν μη τι άλλο οφείλουν να είναι πολύ, μα πολύ προσεκτικοί και στα λόγια τους και στις κινήσεις τους.


Και αίφνης όλοι γίναμε φιλοαμερικανοί.
Είναι απίστευτο.
Αριστερή κυβέρνηση και αντί να υβρίζουμε τους « ιμπεριαλιστές φονιάδες των λαών», αλαλάζουμε υπέρ των Αμερικάνων!!!!Κι αυτό γιατί έκανε δηλώσεις ο Ομπάμα υπέρ της Ελλάδας και συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Τσίπρα.
Μα τέτοια στήριξη από την Αμερική;


Εάν δεν κοροϊδεύουν συνειδητά τον κόσμο, είναι επικίνδυνοι.


Αυτές τις δηλώσεις, τις ίδιες ακριβώς έχει κάνει και στο παρελθόν ο Ομπάμα, όταν ήταν πρωθυπουργός ο Σαμαράς (αυτός παραμένει ακόμα στη ΝΔ;)


Αρχικά στις 24 Ιουνίου 2012 σε τηλεφωνική  επικοινωνία (δείτε εδώ)  και τα ίδια λόγια στην επίσημη επίσκεψη του Σαμαρά στις ΗΠΑ στις 7 Αυγούστου 2013 (δείτε εδώ) .
Και στις δυο περιπτώσεις, ίδια λόγια,  ίδιο μότο, στο ίδιο έργο θεατές: «οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις προσπάθειες της χώρας για την παραμονή στην ευρωζώνη και ότι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα είναι ανάπτυξη και όχι λιτότητα».


Ας σταματήσουν λοιπόν οι όψιμοι πατριώτες να κοροϊδεύουν τον κόσμο και να επαίρονται για κάτι που έχει συμβεί και στο παρελθόν και δυστυχώς, δυστυχέστατα χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα.


Επιτρέψτε μου στο σημείο αυτό να ασχοληθώ και εγώ με τον «εθνικό μας ήρωα» superman ή spiderman ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, Γιάννη Βαρουφάκη.


Ως μαθητής, είχε δάσκαλο σε ιδιαίτερα μαθήματα τον φιλόλογο Πέτρο Μώραλη μετέπειτα Υπουργό του ΠΑΣΟΚ και πατέρα του σημερινού Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη.
Σπούδασε Μαθηματικά και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ της Βρετανίας και εκεί έκανε  τη διδακτορική του διατριβή στην οικονομική θεωρία. 


Για να γίνει δεκτός στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ, πήρε συστατική επιστολή από τον Έλληνα πρωθυπουργό Ανδρέα  Παπανδρέου, τον οποίο γνώριζε από τα παιδικά του χρόνια μέσω του Μώραλη (ΠΗΓΗ: el.wikipedia.org)


Όχι που θάτανε τίποτα τυχαίος ο κ. Βαρουφάκης!
Είμαστε μικρή χώρα, όλοι γνωριζόμαστε, έχουμε μνήμη και τίποτε τελικά δεν είναι τυχαίο.
Από το 1988 έως το 2000 δίδασκε οικονομική θεωρία και πολιτική φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ της Αυστραλίας.
Σε άρθρο της Australian Financial Review , φαίνεται ότι ο κ. Βαρουφάκης «απόλαυσε» την παραμονή του στην Αυστραλία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, έφυγε-εκδιώχθηκε από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ  όταν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του κ. Χάουαρντ πέρασε μέσα σε μια νύχτα τροπολογία σε κάποιο νόμο περί ΜΜΕ, μόνο και μόνο για να απομακρυνθεί από τον σταθμό επειδή κάποιες εκπομπές του «ενόχλησαν» (ΠΗΓΗ: koolnews.gr).


Δηλαδή,  ο τότε κυβερνήτης της Αυστραλίας Χάουαρντ, δεν είχε με τι να ασχοληθεί και ασχολιόταν με το τι έλεγε ο Βαρουφάκης στις εκπομπές του;


Παρά τις όποιες μου προσπάθειες στις διαδικτυακές μηχανές αναζήτησης και στον Αυστραλιανό τύπο, δεν βρέθηκε πουθενά η  παραμικρή καταχώρηση για το περιστατικό που ισχυρίζεται o κ. Βαρουφάκης, γεγονός που οδηγεί στην πιθανότητα να έχουν δίκιο όσοι μιλούν για αλαζονικό και ανασφαλές άτομο, το οποίο κάνει τα πάντα προκειμένου να στραφούν οι προβολείς της δημοσιότητας πάνω του και να έχει ρόλο κεντρικού πρωταγωνιστή.
Και ας είναι ότι θέλει.
Όταν όμως εκπροσωπεί μια χώρα, ας κατεβάσει λίγο τους τόνους.


Στις 28 Απριλίου 2010 σε άρθρο του με τίτλο «Η αισιόδοξη πλευρά της χρεοκοπίας» (δείτε το εδώ) γράφει ανάμεσα στα άλλα:

«….Αν οι φίλοι μας οι Γερμανοί δεν έχουν πρόβλημα να χρεοκοπήσουμε, καιρός είναι να το κάνουμε.
Χωρίς δεύτερη κουβέντα.
 Όχι ως διαπραγματευτική μπλόφα και ούτε μόνο γιατί το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να χρεοκοπήσουμε σε ένα χρόνο….
Σε τελική ανάλυση, είναι λάθος μας να φοβόμαστε τόσο πολύ την στάση πληρωμών του ελληνικού δημοσίου.
Άλλοι πρέπει να φοβούνται μια τέτοια εξέλιξη περισσότερο από εμάς…»


Μα αν, κ. Βαρουφάκη, εμείς χρεοκοπήσουμε και δεν έχουμε τα προς το ζην, τι θα μας νοιάζει άραγε εάν κάποιοι άλλοι θα πρέπει να φοβούνται περισσότερο;

Είναι αυτό επιχείρημα διαπραγμάτευσης;

Είναι αυτό εκπροσώπηση ενός ολόκληρου λαού;

Στην ίδια ρητορική συνέχιζε ο «Aυστραλός» κ. Βαρουφάκης.
Αρκετές φορές ακόμα πρότεινε αρθρογραφώντας (Φεβρουάριος 2012) , συγκεκριμένα σχέδια, που εάν δεν τα ακολουθούσαμε θα χρεωκοπούσαμε.

Τελικά ποτέ δεν χρεωκοπούσαμε,  παρά την ανυπακοή της κυβέρνησης στις προτάσεις του σούπερμαν.
Και μάλιστα προέτρεπε την κυβέρνηση προς αυτήν την κατεύθυνση, επιμένοντας στον ισχυρισμό του ότι οι άλλοι φοβούνται περισσότερο .

Στις 20 Δεκεμβρίου 2012 ο Σακελλάρης Σκουμπουρδής, εύχεται «Καλά Χριστούγεννα κύριε Βαρουφάκη» (δείτε το εδώ ) αποδομώντας το σύνολον της ρητορικής Βαρουφάκη.
Σταχυολογώ κάποια λόγια του, που αναφέρονται  στον κ. Βαρουφάκη:
«…Τα συνηθίζει τέτοια πυροτεχνήματα, ο διάσημος ντάρλινγκ της αγανακτισμένης (κάτω) Πλατείας….


Δεν μπορείς όμως να αγνοείς, κάποιους που ρυθμίζουν την δημόσια ατζέντα. Αναφερόμαστε τιμητικά στον υπερτιμημένο σταρ Γ.Β., σεβόμενοι τις μυριάδες θαυμαστών του, που αδυνατούν να δουν την αντιφατικότητα και την αδυναμία της κυριαρχούσης ανάλυσής του…..


Βέβαια, αυτό το εθνικό καφενείο ουδέποτε μαθαίνει για τις τάπες που τρώνε τα θέσφατα του εθνικού ήρωα. Πάρτε για παράδειγμα την κουβέντα που εισήγαγε πρόσφατα, για την επαναγορά των ομολόγων: «Η θλιβερή άλγεβρα της επαναγοράς». Του απάντησε με καταλυτική τάπα ο Γιώργος Προκοπάκης:  «Η κάθε άλλο παρά θλιβερή επαναγορά». Φυσικά το εθνικό καφενείο δεν πήρε χαμπάρι και αυτό είναι θλιβερό…»


Και δείτε την απόλυτη παράνοια του κ. Βαρουφάκη (εν αντιθέσει με τον ίδιο, είμαι τόσο ευγενής όσο πρέπει για να μην τον χαρακτηρίσω με ακατανόμαστες εκφράσεις):


«Παρομοίως ας θυμηθούμε την προεκλογική του πρόταση, να αρνηθούμε να πάρουμε την ‘δόση’, ώσπου να αναγκαστούν οι δανειστές να μας παρακαλέσουν να αναδιαπραγματευτούμε:  Προαπαιτούμενα ελπίδας


Συνεπώς, τίποτε άλλο δεν προηγείται ως ανάγκη σήμερα στον τόπο, πάρεξ η άρση του σκότους και του λαϊκισμού. Σε αυτή τη φάση βρισκόμαστε τώρα…


Όσον αφορά στην ελληνική πραγματικότητα, ή δεν έχει επαφή με τη νεοελληνική ιδιαιτερότητα, ή δεν θέλει να έχει, ή την έχει υποτιμήσει….»


Αυτά και άλλα καταπληκτικά αναφέρονται στο άρθρο του κ.  Σακελλάρη  Σκουμπουρδή για τον «εθνικό ήρωα» Γιά(ν)νη Βαρουφάκη.


Αξίζει το χρόνο σας το άρθρο του. Διαβάστε το με ιδιαίτερη προσοχή για να δείτε την άλλη άποψη.


Πρόσφατα είδαν το φώς της δημοσιότητας, δημοσιεύματα που εμπλέκουν  τον «εθνικό μας Γιάνη (με ένα ν)».
Δημοσιεύματα περί Γιάννου Παπαντωνίου, Άκη Τσοχατζόπουλου και κυρίως σχέδιο Ανάν, στα οποία αναμένουμε (;) απάντηση (δείτε εδώ το δημοσίευμα) 
Θα μπορούσε κανείς να γράψει πολλά ακόμα για τους δυο σύγχρονους ήρωες μας, ιδιαίτερα για τον λάτρη της χρεωκοπίας Βαρουφάκη, πάντα σύμφωνα με τα άρθρα του.


Έναν άνθρωπο, που όπως είδατε ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ, ΜΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.


Αυτόν έχουμε Υπουργό Οικονομικών, αυτόν έχουμε ως ήρωα και όποιος τον κατηγορήσει ίσως είναι ακόμα και ανθέλληνας.


Εάν για όλα αυτά, οι σούπερ ήρωες δεν έχουν κάπου στήριγμα, είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι για τον τόπο.


Ας έχουμε καλύτερα το νου μας και ας επεξεργαζόμαστε λίγο περισσότερο τα όσα μας σερβίρουν.


Ο πανδαμάτωρ χρόνος θα μας διδάξει και θα μας αποδείξει πολλά.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Προσωπικά για να ήμουν εθνικά υπερήφανος για την -όποια- κυβέρνησή μου θα έπρεπε αυτή να έρθει σε αντιπαράθεση με τους αντιπάλους μας (Σκόπια Τουρκία) δηλ. για τα εθνικά θέματα. Ομως σ΄αυτά απ΄ότι γνωρίζουμε οι νέοι κυβεερνήτες είναι νενέκοι, οπαδοί της ρεαλ πολιτικ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.