Με χειραψία Τσίπρα Σαμαρά ξεκίνησε η ορκωμοσία των βουλευτών....

Ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να χαιρετήσει τον πρώην πρωθυπουργό, που δεν σηκώθηκε από την καρέκλα – Με γραβάτα ο Σταύρος Θεοδωράκης, άνευ ο Καραμανλής – Με Skoda έφτασε ο Ευ. Βενιζέλος - Ποιοι έκλεψαν την παράσταση

Με τους φακούς των....
φωτογράφων να εστιάζουν στα νέα πρόσωπα του κοινοβουλίου, σε εκείνους που προτίμησαν τις γραβάτες και σε όσους έδωσαν πολιτικό όρκο ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία της νέας Βουλής.

Στα στιγμιότυπα συγκαταλέγεται η είσοδος στην Ολομέλεια του κ. Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργός. Ο ίδιος αμέσως έσπευσε να χαιρετήσει τον κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δεν σηκώθηκε από τη θέση του, και τον γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.


Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αμέσως μετά τον θρησκευτικό όρκο κάλεσε το Σώμα να δείξει «σύνεση, ενότητα και πνεύμα συνεργασίας».

Οι υπουργοί των ΑΝΕΛ προτίμησαν τα βουλευτικά από τα υπουργικά έδρανα εκτός της κυρίας Έλενας Κουντουρά.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε χωρίς γραβάτα όπως και η πλειοψηφία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και αρκετοί του Ποταμιού. Ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης πάντως προτίμησε σκουρόχρωμο κουστούμι και γραβάτα.


Από τους νέους υπουργούς γραβάτα φορούσαν οι Παναγιώτης Κουρουμπλής, Σταύρος Κοντονής, Γιάννης Πανούσης, Νίκος Ξυδάκης, Παναγιώτης Νικολούδης, Γιώργος Σταθάκης, Γιάννης Δραγασάκης και Δημήτρης Μάρδας.

Από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι μόνοι που φόρεσαν γραβάτα ήταν οι Γιάννης Αμανατίδης και Νάσος Αθανασίου.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η παρουσία εντός της αίθουσας της Ολομέλειας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου.

Στο Κοράνι ορκίστηκε μόνο ο ένας από τους τρεις μουσουλμάνους του ΣΥΡΙΖΑ. 

Πάντως, η τελετή αυτή την φορά χαρακτηρίζεται λιτή καθώς έλειπαν τα δεκάδες ζευγάρια Christian Louboutin και οι πανάκριβες τσάντες Prada, Hermes και Louis Vouitton. Εξίσου απέριττοι ήταν και οι συγγενείς των βουλευτών καθώς στα θεωρεία δεν εντοπίστηκαν εντυπωσιακές τουαλέτες και βραδινές ενδυμασίες μπουζουκιών.

Μοιράστηκαν την ίδια καρέκλα

Συνωστισμός πάντως επικράτησε στα υπουργικά έδρανα με αποτέλεσμα οι Αλέκος Φλαμπουράρης και Αριστίδης Μπαλτάς να μοιραστούν την ίδια καρέκλα ενώ ο κ. Γιάννης Πανούσης στεκόταν όρθιος.

Αντί γι8α τη θωρακισμένη BMW, ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε με Skoda. 


Πιο μοντέρνο λουκ και για τη Ντόρα Μπακογιάννη που έβγαλε το πουκάμισο έξω από το παντελόνι.


























protothema.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια