Στεγνό καθάρισμα του Παναθηναικού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό 2-1 (βίντεο)

Ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής, που έγινε σε ένα σκηνικό... φωτοβολίδων και έντασης.
Οι “πράσινοι” επικράτησαν εντός έδρας του Ολυμπιακού με 2-1, μείωσαν τη διαφορά τους από την κορυφή στους 3 βαθμούς και θα παίξουν τα ρέστα τους για τον τίτλο.
“Χαμός” πριν την έναρξη και στο ημίχρονο του ματς με φωτοβολίδες και εισβολή οπαδών, ενώ ένταση είχαμε και με το σφύριγμα της λήξης.

Με γκολάρα στις καθυστερήσεις ο Τσόρι "κράτησε" ανοιχτή την υπόθεση ισοβαθμίας.

Εικόνες ντροπής για το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό αντικρίσαμε πριν από την έναρξη του ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, το οποίο βρήκε νικήτρια την ομάδα των “πρασίνων” με 2-1, αποτέλεσμα που την έφερε στο -3 από τους “ερυθρόλευκους” και την έβαλε για τα καλά... στο παιχνίδι του τίτλου.

“Σούπα” το πρώτο ημίχρονο, αφού είχαμε μόλις μια τελική στο στόχο για κάθε ομάδα και κανένα κόρνερ! Πολύ καλύτερο το “τριφύλλι” στην επανάληψη, που έβγαλε ενέργεια και πείσμα κόντρα στους “ερυθρόλευκους” που για ένα ακόμα ματς πήραν... χαμηλή βαθμολογία τόσο στην κυκλοφορία της μπάλας, όσο και στην δημιουργία φάσεων. Άξιο αναφοράς, πως το γκολ του Ντομίνγκες στις καθυστερήσεις στέλνει σε μπαράζ τίτλου τις δυο ομάδες σε περίπτωση που ισοβαθμήσουν (από μια νίκη και με ένα γκολ διαφορά)



Οι δυο ομάδες ήταν νευρικές στο ξεκίνημα του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να αναπτύσσεται από τις πτέρυγες με τους Ντουρμάζ και Μαζουακού και να είναι είναι “σφιχτός” στο κέντρο (πολύ καλός ο Μιλιβόγεβιτς), προκαλώντας προβλήματα στην ανάπτυξη του Παναθηναϊκού και στους Ζέκα και Πράνιτς



Οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα και να κερδίσουν μέτρα προς την περιοχή του Ρομπέρτο, με τον Καρέλη να γυρίζει για να βοηθήσει και να κάνει δύσκολη τη ζωή του Σαντάνα. Το... ισορροπημένο αυτό ντέρμπι συνεχίστηκε σε μέτριο ρυθμό, η οργάνωση των δυο αντιπάλων δεν βελτιώθηκε κι έτσι δεν μπορέσαμε να δούμε κάποια καλή προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο, πέρα από ένα σουτ του Καρέλη στο 34'.



Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους οι “πράσινοι” είχαν καλύτερη παρουσία, αλλά το ακίνδυνο παιχνίδι των δυο αντιπάλων και η πολύ καλή τους αμυντική λειτουργία δεν άφησε... χώρο να δούμε κάτι καλύτερο. (1 τελική για κάθε ομάδα και 0 κόρνερ στο πρώτο 45λεπτο).



Το δεύτερο μέρος άργησε να ξεκινήσει αφού ανεγκέφαλοι πέτυχαν τον Κασάμι με φωτοβολίδα στο χέρι! Με την έναρξη του όμως είδαμε ό,τι δεν έγινε στο πρώτο μέρος. Ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία, με τον Ντουρμάζ να πλασάρει ελάχιστα άουτ (47') και να.. τρελαίνει τον Περέιρα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό όμως, ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 1-0, με τον Μαζουακού να στέλνει στο 49' την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.



Το ντέρμπι απέκτησε επιτέλους ενδιαφέρον, με τις δυο ομάδες να παίζουν πιο επιθετικά και τον Αναστασίου να περνάει τον Ατζαγκούν, για να βελτιώσει την κυκλοφορία των “πρασίνων”. Απ' την μεριά του, ο Περέιρα πέρασε στον αγώνα τον Χάρα, στη θέση του Φορτούνη που δεν έπιασε καλή απόδοση και στη συνέχεια τον Ντομίνγκες



Στο 70' είχαμε και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στην επανάληψη, με την ψιλοκρεμαστή κεφαλιά του Μήτρογλου να χτυπά στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού του Στιλ. Ο Πέτριτς όμως στο 79' “εκτέλεσε” τον Ρομπέρτο για το 2-0, σκορ που έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό και έκανε τον Αναστασίου να πανηγυρίζει σαν μικρό παιδί.

Ο Ατζαγκούν έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 90+2' να πετύχει το 3-0, με κοντινό πλασέ στην κίνηση, με τον Τσόρι να διαμορφώνει το τελικό 2-1, με υπέροχο σουτ στις καθυστερήσεις. Ο έξαλλος πανηγυρισμός του και το σφύριγμα της λήξης έφερε νέα ρίψη φωτοβολίδων στον αγωνιστικό χώρο, με τους παίκτες να φεύγουν τρέχοντας προς την φυσούνα.



Οι συνθέσεις των ομάδων 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Λαγός (Μέντες), Πράνιτς, Ζέκα, Πέτριτς (89’ Κλωναρίδης), Καρέλης (61’ Ατζαγκούν), Μπεργκ. 

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Χουχούμης, Μαυρίας, Νίνης. 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Μασουακού, Σαντάνα, Σιόβας, Ελαμπντελαουΐ, Μανιάτης, Μιλιβόγεβιτς, Ντουρμάζ (85’ Αφελάι), Ντοσεβί (74’ Τσόρι), Φορτούνης (65’ Χάρα), Μήτρογλου 

Στον πάγκο: Μέγερι, Εντινγκά, Κασάμι, Σαλίνο







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια