Κατεπείγον σήμα της EUROPOL και στην Αθήνα για πιθανή επίθεση τζιχαντιστών

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αστυνομίες όλων των χωρών της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, μετά από κατεπείγον σήμα της EUROPOL, σχετικά με πιθανό σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης τζιχαντιστών, με παγιδευμένα αυτοκίνητα σε ευρωπαϊκή χώρα, μέχρι τις 17 Ιανουαρίου....


Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το σήμα της EUROPOL, εστάλη στις αστυνομίες των ευρωπαϊκών χωρών το περασμένο Σάββατο και σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρονται τα ονόματα επτά τζιχαντιστών, που φέρονται ότι πρόκειται να εκτελέσουν τις τρομοκρατικές ενέργειες.

Όπως ανέφερε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, το σήμα αυτό εστάλη και στις ελληνικές αρχές, στο πλαίσιο της στενής αστυνομικής συνεργασίας, ιδιαίτερα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Γαλλία, με αίτημα να διερευνηθεί αν τα συγκεκριμένα πρόσωπα πέρασαν από την Ελλάδα και παράλληλα να υπάρχει επιφυλακή για την περίπτωση που εμφανιστούν τις επόμενες μέρες.

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες έχουν σταλεί και φωτογραφίες, ενώ αναφέρεται ότι οι συγκεκριμένοι τζιχαντιστές έχουν εκπαιδευτεί στην Υεμένη και έχουν διασυνδέσεις στον Λίβανο, την Σαουδική Αραβία και την Ρωσία.

Ο ίδιος αξιωματικός διευκρίνισε ότι οι πληροφορίες δεν αναφέρουν κάτι για την Ελλάδα, ενώ ερευνάται χωρίς μέχρι στιγμής να έχει βρεθεί κάτι που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι συγκεκριμένοι τζιχαντιστές έχουν περάσει από την χώρα μας.

Επίσης μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο και από τις άλλες χώρες που έχουν λάβει το σήμα της EUROPOL.

Στο έγγραφο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναφέρεται ότι πιθανές χώρες για εκδήλωση των τρομοκρατικών ενεργειών, φέρονται ότι είναι η Βρετανία, η Ολλανδία και το Βέλγιο.
enikos.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια