Ορκίζεται το πρωί πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας! Συμφωνία με Καμμένο!!!

Τα ονόματα που ακούγονται για το υπουργικό συμβούλιο
Στις 10.30 κλείστηκε το ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο 
Ενα υπουργείο θα έχει στη νεα κυβέρνηση το κόμμα των ΑΝΕΛ
Τι θα ζητήσει από τον Σταύρο Θεοδωράκη ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ

- Συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με Κουτσούμπα και Κουβέλη το απόγευμα

Ο κύβος ερρίφθη και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αύριο το πρωι ο Αλέξης Τσίπρας με 149 βουλευτές και ο Πάνος Καμμένος με 13 θα δώσουν τα χέρια για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας. 

Το ραντεβού κλείστηκε για τις 10.30 το πρωί και ο Αλέξης Τσίπρας διάλεξε κυβερνητικό εταίρο ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και στον Σταύρο Θεοδωράκη.

Μετά το ραντεβού του με τον Πάνο Καμμένο, ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να λάβει ως πρώτο κόμμα εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας δεν θα βάλει αναχώματα στο Ποτάμι, αλλά ούτε και θα κλείσει την πόρτα στο ΚΚΕ.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να συνεργαστεί κυβερνητικά σε ένα σχήμα ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα διστάσει να δώσει ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση που θα προκύψει από την συνεργασία, Τσίπρα - Καμμένου.

Συμπερασματικά, αν ο Αλέξης Τσίπρας εκτός από την στήριξη του Πάνου Καμμένου εξασφαλίσει και την στήριξη του Σταύρου Θεοδωράκη θα είναι μια από τις ισχυρότερες κυβερνήσεις σε κοινοβουλευτική δύναμη των τελευταίων ετών.

Θα έχει 162 βουλευτές από την σύμπραξη με τον Καμμένο και με την ψήφο ανοχής που τυχόν θα του δώσει το Ποτάμι θα φτάνει σε δύναμη τους 178 βουλευτές.

Η πιθανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Γιάννης Δραγασάκης, Γιώργος Σταθάκης, Γιάννης Βαρουφάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γαβριήλ Σακκελλαρίδης, Γιάννης Μηλιός, Λούκα Κατσέλη...

Απο αυτούς ο Αλέξης Τσίπρας θα επιλέξει εκείνους που θα αναλάβουν τα κρίσιμα πόστα στα ζητήματα της οικονομίας, της ανάπτυξης και κυρίως τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και δανειστές την "επόμενη μέρα" των εκλογών.

Τελευταίες πληροφορίες φέρουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να έχει καταλήξει στις επιλογές του.

Έτσι λοιπόν οι πληροφορίες λένε ότι:

- ο Γιάννης Βαρουφάκης είναι το φαβορί για τη θέση του Υπουργού Οικονομικών καθώς χαίρει της εκτίμησης του κ. Τσίπρα, χωρίς να αποκλείεται και ο Γ. Σταθάκης.
- ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης πιθανολογείται ότι θα είναι ο νέος υπουργός Ανάπτυξης και μάλιστα είναι ένα όνομα - έκπληξη
- οι Γιάννης Δραγασάκης, Γιώργος Σταθάκης με τη συνδρομή και του Γιάννη Μηλιού θα αναλάβουν τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Μάλιστα ο Γιάννης Δραγασάκης δεν αποκλείεται να οριστεί αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και γενικός επιβλέπων στα οικονομικά
- η Λούκα Κατσέλη προαλείφεται για τη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ή της Εθνικής Τράπεζας.

Μοιράζουν υπουργεία στον ΣΥΡΙΖΑ – Τα ονόματα που “παίζουν”
 Τις βασικές θέσεις του κυβερνητικού συμβουλίου φαίνεται ότι καταλαμβάνουν γνωστά και βασικά στελέχη του κόμματος.

Για το υπουργείο Ανάπτυξης ακούγεται εκτός από το όνομα του Γαβριήλ Σακελλαρίδη και το όνομα του κυρίου Γ. Σταθάκη.

Ο Ν. Κοτζιάς φέρεται ως υποψήφιος για το υπουργείο Εξωτερικών.

Για το υπερυπουργείο Εσωτερικών ακούγεται το όνομα του Δ. Παπαδημούλη, ενώ του Π. Λαφαζάνη για το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.

Ο Κώστας Τσουκαλάς φαίνεται ότι θα είναι ο νέος υπουργός Παιδείας, ενώ ο Θ.Δρίτσας φαίνεται να οδεύει προς το Άμυνας ενώ το όνομά του ακούστηκε και για Πρόεδρος της Βουλής. Για Πρόεδρος της Βουλής ακούστηκε και ο Νίκος Βούτσης.
Τέλος για το υπουργείο Επικρατείας φαίνεται ότι οδεύει ο Ν. Παππάς, στενός συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια