Δείτε όλα τα ονόματα της νέας κυβέρνησης - σε λίγη ώρα η ανακοίνωση

Φωτιά έχουν πάρει από το πρωί τα τηλέφωνα από το Μέγαρο Μαξίμου σε υποψήφιους υπουργούς από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα ώστε να πάρει τις θετικές ή τις αρνητικές απαντήσεις για την κυβέρνησή του.

Ο κ. Τσίπρας έφτασε στο
Μέγαρο Μαξίμου από τις 09.30 το πρωί και συνέχισε τα τηλεφωνήματα από χθες το βράδυ στα πρόσωπα που εκείνος έχει επιλέξει για το νεο κυβερνητικό σχήμα.

Τα ονόματα σε θέσεις – κλειδιά της νέας κυβέρνησης

- Ζωή Κωνσταντοπούλου υπερυπουργείο Εσωτερικών
- Πάνος Σκουρλέτης υπουργείο Εργασίας
- Νίκος Κοτζιάς, Εξωτερικών, αναπληρώτρια Νάντια Βαλαβάνη, υφυπουργός για Ευρωπαϊκά Νίκος Χουντής
- Παναγιώτης Νικολούδης για Δικαιοσύνης με όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς- Γιάννης Πανούσης για αναπληρωτής
- Αριστείδης Μπαλτάς Υπουργός Παιδείας
- Παναγιώτης Λαφαζάνης υπερυππουργείο Περιβάλλοντος....Αναπληρωτής Γιάννης Τσιρώνης από τους Οικολόγους
- Παναγιώτης Σγουρίδης: Υπουργός Προστασίας του Πολίτη
- Παναγιώτης Κουρουμπλής: Υπουργείο Υγείας

Ο Γ. Δραγασάκης αναμένεται να λάβει θέση αντιπροέδρου της κυβέρνησης και συντονιστής του οικονομικού επιτελείου.

Ο νέος Τσάρος της Οικονομίας αναμένεται να είναι ο Γ. Βαρουφάκης, αφού και ο ίδιος το αποκάλυψε σήμερα μιλώντας σε ιρλανδικό ραδιοφωνικό σταθμό, ενώ υφυπουργός ή αναπληρωτής ο Ε. Τσακαλώτος. Ο Γ. Σταθάκης αναμένεται να αναλάβει το υπουργείο Οικονομίας στο οποίο πάει πλέον και το Ναυτιλίας μαζί με το Τουρισμού.

Επικρατέστερο σενάριο για το υπουργείο Επικρατείας είναι η τοποθέτηση του κ. Παππά, ενώ για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου ή του υφυπουργού Πολιτισμού ακούγεται το όνομα του δημοσιογράφου, Νίκου Ξυδάκη. 

Από τους ΑΝΕΛ το υπουργείο Άμυνας καταλαμβάνει όπως όλα δείχνουν ο Π. Καμμένος ενώ ακόμη τέσσερα υφυπουργεία θα αναλάβουν άτομα από τον χώρο των ΑΝΕΛ.

Τα νέα υπερυπουργεία της κυβέρνησης Τσίπρα

Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, στο οποίο υπάγονται οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες των υπουργείων: 1) Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, 2) Ναυτιλίας και Αιγαίου, 3) Τουρισμού και 4) Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο οποίο υπάγονται οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες των υπουργείων: 1) Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, 2) Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και 3) οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο οποίο υπάγονται οι αρμοδιότητες και οι υπηρεσίες των υπουργείων: 1) Πολιτισμού και Αθλητισμού και 2) Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το υπουργείο Υγείας μετονομάζεται σε υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας μετονομάζεται σε υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων μεταφέρεται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια