Η ΑΕΚ έκανε μέγα λάθος που σύρθηκε σε ένα ραντεβουδάκι της πλάκας με τον Τσίπρα με προκαθορισμένο αποτέλεσμα....

Δεν είχαν καμία δουλειά να ανταποκριθούν υπό αυτές τις συνθήκες στην... εκλογική πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ και να πάνε στην Κουμουνδούρου οι –καθόλα αξιοσέβαστοι, αλλά παντελώς άσχετοι με το πρότζεκτ του γηπέδου- παλαίμαχοι. Αν επρόκειτο να γίνει μία σοβαρή συνάντηση, σε αυτήν έπρεπε να παραστούν εκπρόσωποι της διοίκησης, το αφεντικό της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, συγχρηματοδότες, όπως ο Πέτρος Παππάς, στελέχη της «Δικέφαλος»
, αρχιτέκτονες, μηχανικοί, οι άνθρωποι που είναι επιφορτισμένοι με το «τρέξιμο» του έργου. Όχι παλιές δόξες της ομάδας. Εκτός αν επρόκειτο να απονεμηθούν πλακέτες. 

Παρά την αισιοδοξία που είχε δημιουργηθεί στην ΑΕΚ λόγω της κομβικής παρουσίας στο ραντεβού με τον ΣΥΡΙΖΑ για το γήπεδο του κορυφαίου κωμικού, βουλευτή της Αριστεράς, «συντονιστή ΕΕΚΕ Αθλητισμού» του κόμματος (σύμφωνα με την ανακοίνωση του) και, βεβαίως, αγωνιστή ΑΕΚτσή Γιώργου Πάντζα στο τραπέζι των διαβουλεύσεων, εν τέλει το αποτέλεσμα ήταν μια τεράστια τρύπα στο νερό. Ο ηρωικός Πάντζας δεν κατάφερε να αλλάξει τις ισορροπίες εντός του ΣΥΡΙΖΑ και να πείσει την ηγεσία του για τα δίκαια της ομάδας του.

Στο κενό έπεσε και η τιτάνια –υποθέτω- προσπάθεια και του Ιούλιου (Τζούλιου) Συναδινού, «συντονιστή του Τμήματος Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ» (κατά το επίσημο δελτίο Τύπου της Κουμουνδούρου) και επίσης γνωστού ΑΕΚτσή και παρόντα στις συνομιλίες Τσίπρα-παλαιμάχων ΑΕΚ. 

Ο Συναδινός είχε διατελέσει, μάλιστα, μέλος του Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Με κορυφαίες στιγμές του το αίτημα για την αποπομπή του Κατίδη από την ποδοσφαιρική ομάδα έπειτα από εκείνη την αποτρόπαια χειρονομία του (απόρροια, βεβαίως, της άγνοιάς του για τον ναζισμό) και την καταδίκη της αθλήτριας του στίβου, Βούλας Παπαχρήστου, για το γνωστό ατυχές ανέκδοτο στο Twitter που κρίθηκε ρατσιστικό. Δυστυχώς, η αποφασιστικότητα που (σωστότατα) επιδεικνύει σε θέματα ακροδεξιών χαιρετισμών, φυλετικών διακρίσεων και ξενοφοβίας δεν αποδεικνύεται επαρκής για την... ΑΕΚοφοβία που έχει καταλάβει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για να είμαι ειλικρινής, πάντως, δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς συντονίζει ο Ιούλιος (Τζούλιος) και τι ο διάσημος καλλιτέχνης Πάντζας. Ούτε πώς γεμίζουν τον δημιουργικό κομματικό χρόνο τους. Αλλά αυτά είναι μάλλον δευτερευούσης σημασίας, ειδικά λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. Φαντάζομαι ότι τέτοιου τύπου απορίες θα λυθούν αν ο ΣΥΡΙΖΑ εκλεγεί κυβέρνηση και το αθλητικό «δίδυμο» της παράταξης αναλάβει εκτελεστικές αρμοδιότητες...

Με ξένισε, φυσικά, η απουσία από τη συνάντηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ (ως αντικαταστάτριας της Ρένας Δούρου που πήρε προαγωγή για την Περιφέρεια) και πάλαι ποτέ πρωταθλήτριας κολύμβησης, Ελένης Αυλωνίτου. Περίμενα ότι θα ήταν και αυτή στην παρέα, δεδομένου ότι τηλεοπτικώς έχει καταθέσει πολλές φορές τις απόψεις της (και) για το συγκεκριμένο ζήτημα και έχει βαθύτατη γνώση της υπόθεσης. 
Ποιος ξεχνά τη σθεναρή -για ένα διάστημα- στάση της υπέρ της νομοθετικής ρύθμισης που αφορούσε το γήπεδο της ΑΕΚ, τον περασμένο Ιούνιο, ερχόμενη μάλιστα σε σύγκρουση με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούσαν εξαρχής με την ψήφισή της.

Όπως ο βουλευτής Βαγγέλης Αποστόλου, ο δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος, μέλη της συνιστώσας όπου ανήκει (Διεθνιστική Εργατική Αριστερά) όπως ο Αντώνης Νταβανέλλος, καθώς και μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας (πλην... Στρατούλη), της Ανάσας, της ΚΟΕ του Ρούντι Ρινάλντι (συνιστώσες κι αυτές), της Πολιτικής Γραμματείας (όπως ο Αλέκος Καλύβης) και της Τ.Ο. Νέας Φιλαδέλφειας του ΣΥΡΙΖΑ.
Βέβαια, η αρχική στήριξη της Αυλωνίτου (και γενικά του ΣΥΡΙΖΑ) στα άρθρα 81 και 82 του νέου νόμου, μετατράπηκε τελικά σε ένα μεγαλοπρεπές «όχι» κατά την ψηφορορία στη Βουλή! Βλέπετε, εν τω μεταξύ είχε χάσει τη σχετική μάχη στο εσωτερικό του κόμματος και ο ίδιος ο... Αλέξης Τσίπρας με το οριακό... σκορ 11-10 στην Πολιτική Γραμματεία. 

Και από εκεί που έλεγε τη μία εβδομάδα η παλαιά ικανότατη κολυμβήτρια ότι «είναι τακτικό λάθος να καταψηφίσει το μεγαλύτερο μέρος της Πολιτικής Γραμματείας το γήπεδο», την επόμενη ανέφερε ότι «θέλουμε το γήπεδο, αλλά χωρίς τους δασοκτόνους όρους»...

Τι να κάνει, όμως, και η Αυλωνίτου; Αφού δεν το «γύρισε» το ματς με τον Στρατούλη, τον Πάντζα, τον Τζούλιο και τον πρόεδρο, έκανε την καρδιά της πέτρα και καταψήφισε, επιδεικνύοντας κομματική πειθαρχία...

Ωστόσο, τουλάχιστον στο ραντεβού της Κουμουνδούρου έπρεπε να παραστεί. Έστω για την τιμή των όπλων. Αν είχε εκείνη την ώρα υποχρεώσεις ως καλεσμένη στην εκπομπή του Κυριάκου Θωμαΐδη, θα τη δικαιολογούσα. Αλλά επειδή η «Δίκη» παίζει Δευτέρα βράδυ και η σύσκεψη κορυφής έγινε Πέμπτη μεσημέρι, την θεωρώ Α.Α. (αδικαιολογήτως απούσα). Και δεν σηκώνω κουβέντα επ' αυτού. Εκτός αν την απέκλεισε η ηγεσία του κόμματος από το μίτινγκ για να μην κλέψει τη δόξα του συντονιστικού «διδύμου». Τόσες φορές έχει βγει στον ΣΚΑΪ η Αυλωνίτου. Ο Συναδινός και ο Πάντζας να μην πάρουν λίγα λεπτά δημοσιότητας;...

Και για να σοβαρευτούμε. Η ΑΕΚ έκανε μέγα λάθος που σύρθηκε σε ένα ραντεβουδάκι της πλάκας με προκαθορισμένο αποτέλεσμα. Σε τέτοιες περιστάσεις πρέπει να υπάρχει μία προεργασία, να έχει καλλιεργηθεί το έδαφος για να προκύψει σίγουρα ένα σαφές και θετικό αποτέλεσμα. Και το μοναδικό που θα είχε νόημα να ακούσει η ΑΕΚ είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποκηρύσσει τις πρακτικές του δημάρχου του και τον καλεί να αποσύρει την προσφυγή του στο ΣτΕ. Οτιδήποτε άλλο, όπως ότι ο Βασιλόπουλος είναι... ανεξάρτητος, αποτελεί καραμπινάτη κοροϊδία και συνιστά πολιτικαντισμό του αισχίστου είδους.

Δεν είχαν καμία δουλειά να ανταποκριθούν υπό αυτές τις συνθήκες στην... εκλογική πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ και να πάνε στην Κουμουνδούρου οι –καθόλα αξιοσέβαστοι, αλλά παντελώς άσχετοι με το πρότζεκτ του γηπέδου- παλαίμαχοι. Αν επρόκειτο να γίνει μία σοβαρή συνάντηση, σε αυτήν έπρεπε να παραστούν εκπρόσωποι της διοίκησης, το αφεντικό της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, συγχρηματοδότες, όπως ο Πέτρος Παππάς, στελέχη της «Δικέφαλος», αρχιτέκτονες, μηχανικοί, οι άνθρωποι που είναι επιφορτισμένοι με το «τρέξιμο» του έργου. Όχι παλιές δόξες της ομάδας. Εκτός αν επρόκειτο να απονεμηθούν πλακέτες.

Ενόσω διεξάγεται ένας ξεκάθαρος και συντονισμένος πόλεμος εναντίον της ΑΕΚ και της προσπάθειάς της να ξαναχτίσει το σπίτι της στη Νέα Φιλαδέλφεια, η πραγματοποίηση... εθιμοτυπικών επισκέψεων και οι χαιρετούρες δεν ωφελούν πουθενά. Κάθε άλλο. Αποδυναμώνουν τη θέση και τα επιχειρήματα της ΑΕΚ, αν κρίνω και από τη διγλωσσία που εμφανίστηκε στο φινάλε. Η σχετική... ικανοποίηση που έδειξε στις δηλώσεις του ο Λάκης Νικολάου μόνον σύγχυση και αποπροσανατολισμό προκαλεί. Είπε, λέει, ο Τσίπρας (που δεν ήξερε καν τι δουλειά κάνει σήμερα ο Μπάγεβιτς...) ότι θέλει η ΑΕΚ να κάνει γήπεδο. Ε, τι θα έλεγε προεκλογικά; Ότι θέλει να παίζει μια ζωή η ΑΕΚ ξεσπιτωμένη; 

Η ΑΕΚ πρέπει να αποκτήσει, επιτέλους, επικοινωνιακή -και όχι μόνον- στρατηγική στη διεκδίκηση του δίκιου της σ’ αυτήν την ιστορία. Και, φυσικά, δεν είναι σοβαρά πράγματα να χαρακτηρίζεται «μπουχέσας» ένας υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ και πολέμιος του γηπέδου και του Μελισσανίδη στον επίσημο λογαριασμό της ΑΕΚ στο Facebook. Όσο κι αν αυτός προκαλεί το ΑΕΚτσήδικο αίσθημα με τον εμμονικό τρόπο που αντιμετωπίζει την υπόθεση. Αρκούν τα επιχειρήματα, η αποφασιστικότητα και, κυρίως, οι πράξεις.
Γιώργος Κοσμάς -sdna.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια