Καθίστε καλά κομματόσκυλα…

Του  Κώστα Κετσετζόγλου

Εκλογές πλησιάζουν και δυστυχώς η ΑΕΚ χωρίς να φταίει σε τίποτα έχει μπει κι αυτή στην... κεντρική πολιτική σκηνή. Η ΑΕΚ και το γήπεδο της. Και σε αυτό το "δεν φταίει σε τίποτα" είναι το θέμα μου. 

Γιατί εκτός από όλα τα άλλα που τραβάμε απλά για να φτιαχτεί το γήπεδο μας στο ΔΙΚΟ ΜΑΣ οικόπεδο και με 70% το λιγότερο αυτοχρηματοδότηση έχω βαρεθεί εδώ και τόσο καιρό να ακούω πως όλοι μας γίναμε στην καλύτερη περίπτωση δεξιοί και στην χειρότερη φασίστες... Έτσι ισχυρίζονται κάποιοι γελοίοι για όλους εμάς τους Ενωσίτες, που με συσπείρωση που ζηλεύουν πάρα πολύ η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εκλογών, που απλά αντιδράμε σε ένα πόλεμο από συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε, για να το γράψω με επιείκεια. 

Γράφω τα πράγματα όπως είναι και όχι με υπονοούμενα ή... γύρω γύρω. Σε ότι με αφορά προσωπικά ασχολούμαι με τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται με τον δήμαρχο του, με βουλευτές του και στελέχη του αρνητικά με το γήπεδο της ΑΕΚ. Και ασχολούμαι λίγο παραπάνω γιατί μας κορόιδεψε στα ίσα. Μέχρι εκεί. Και επίσης σε προσωπικό πάντα επίπεδο δεν ανέχομαι να με πιάνουν στο στόμα τους ή στο... πληκτρολόγιο τους αφήνοντας υπονοούμενα ότι παίζουμε παιχνίδι κομμάτων τα κάθε λογής κομματόσκυλα που έχουν περάσει την όποια ζωή τους στα κομματικά γραφεία περιμένοντας την... ανταμοιβή της εξουσίας. 

Ούτε είχα σχέση ποτέ με κόμματα και πολύ παραπάνω δεν έχω πάρει ποτέ μου ούτε μισό ευρώ από οποιοδήποτε οργανισμό του δημοσίου. Ούτε καν στο χρυσό 2004. Ήμουν ο μόνος διευθυντής αθλητικής εφημερίδας που απεκόμισε μόνο μία... διαπίστευση. Κάντε μου λοιπόν τη χάρη... Ασχοληθείτε με τα κόμματα σας και αφήστε κι εμάς να κάνουμε απλά την δουλειά μας. Και την κάβλα μας...
Και αν βρείτε χρόνο μελετήστε τα παρακάτω επιχειρήματα:

 1. "Μετά από επαφές που έγιναν, από τις οποίες αποδείχθηκε ότι μετατοπίζεται το γήπεδο κατά 6 μέτρα από τις προσφυγικές κατοικίες για να μην τις πνίγει και ότι θεωρείται τεχνικά αυτό αναγκαίο, ένα μικρό κομμάτι του άλσους να δοθεί για να χτιστεί το γήπεδο. Εμείς, αυτό που κάνουμε σαν βελτιωτική πρόταση είναι πως ό,τι κομμάτι του άλσους δοθεί για να χτιστεί το γήπεδο, να προβλεφθεί ρητά μέσα στον νόμο ως αντιστάθμιση εκτός από τη δενδροφύτευση που θα κάνει η ΑΕΚ μέσα στο δάσος.
Από την πύκνωση της δενδροφύτευσης, θα δοθεί και άλλος χώρος από την ΑΕΚ εκτός του άλσους, αντίστοιχος χώρος με αυτόν που αφαιρείται από το άλσος για να δενδροφυτευτεί και πράσινο και να έχει τον ίδιο χαρακτήρα με το τμήμα που αφαιρέθηκε, είτε τμηματικά - είτε εξολοκλήρου ένα τέτοιο οικόπεδο που θα κάνει αυτή την αντιστοίχιση".

 Τα κέρδη του δήμου και το συνταγματικό άρθρο 81:
2. "Το γήπεδο θα φέρει κέρδη στη Νέα Φιλαδέλφεια. Για παράδειγμα, ο Δήμος Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, θα έχει έσοδα με το πάρκινγκ σε μία πόλη που ασφυκτιά. Αν βάλουν για παράδειγμα 2-3 ευρώ καθημερινά το πάργκινγκ, πλην τις ημέρες που υπάρχουν αγώνες, δείτε πόσα χρήματα θα βγάζει και ο Δήμος σε συνεργασία από κοινού με την ΑΕΚ. Το πιο σημαντικό απ' όλα όμως είναι άλλο. Όσοι πάνε να καταθέσουν προσφυγή για το άρθρο 81 θα βρουν εμπόδια. Το άρθρο 81 είναι συνταγματικό".


 Και λίγο συγκίνηση με αλήθειες...
3. " Η ΑΕΚ, κουβαλάει στις πλάτες της, μια τεράστια ιστορία. Την ιστορία της προσφυγιάς. Τις χαμένες πατρίδες μετά τον μεγάλο διωγμό του 22'. Θύμα του διωγμού αυτού, και η οικογένειά μου. Το αθλητικό αυτό σωματείο δημιουργήθηκε από μια παρέα προσφύγων Κωνσταντινουπολιτών, που είχαν την ανάγκη να ενώσουν τα όνειρά τους και να απαλύνουν τις πίκρες που κουβαλούσαν από τον μεγάλο διωγμό. Δημιουργήθηκε, προκειμένου να τους δώσει πίσω τη χαμένη τους υπερηφάνεια. 

Αυτή είναι η ΑΕΚ, κυρίες και κύριοι. Σήμερα, 90 χρόνια μετά, οι αξίες και οι ιδέες της κίνησης αυτής, συντροφεύουν και φωλιάζουν στις καρδιές όλης της φίλαθλης κοινότητας που πρόσκειται σε αυτό το σωματείο. Μόνο όμως οι ιδέες και οι αξίες. Γιατί κατά τα άλλα, η ΑΕΚ, την τελευταία δεκαετία είχε την ίδια τύχη και την ίδια πορεία με την Ελλάδα. Χρεοκόπησε, εξαπατήθηκε και καταληστεύτηκε. Όπως και η χώρα μας, έτσι και το σωματείο, δεν κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια κάποιων προέδρων γιαλατζί, κάποιων κονομισάριων, που έβλεπαν την ΑΕΚ μόνο για να γεμίσουν τις τσέπες τους. 

Μαζί με αυτούς και η Πολιτεία, η διαιτησία, οι παράγκες, το στοίχημα, τα στημένα πρωταθλήματα, μερίδα δημοσιογράφων οι οποίοι εκτέλεσαν με απόλυτη ευλάβεια πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. Όλοι αυτοί από κοινού είχαν ένα και μόνο σκοπό. Να φάνε όση περισσότερη σάρκα από τον Αεκτζή Έλληνα φίλαθλο. Να εξυπηρετήσουν και να προωθήσουν χρυσές δουλείες προκειμένου να πλουτίσουν".

Σας άρεσαν; 
Για να ξέρετε ποιοι σας έδωσαν τα επιχειρήματα... 

Νούμερο 1 ο κύριος Στρατούλης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ. Από ομιλία του στη Βουλή των Ελλήνων. 

Νούμερο 2 η κυρία Αυλωνίτου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ. από συνέντευξη της. 

Νούμερο 3 κύριος Πάντζας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ. Από ομιλία του στη Βουλή των Ελλήνων. 

Μικρά αποσπάσματα μόνο γιατί υπάρχουν χιλιάδες λέξεις... 
Υπάλληλοι του Μελισσανίδη και του... Σαμαρά κι αυτοί. Καλημέρα σας...


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια