Βαλαβάνη (Σύριζα): Η Ελλάδα δεν θα πάρει την δόση των 7,2 δις για να πληρώσει τα ομόλογα που λήγουν!!!

Κυρίες και κύριοι αν πιστέψουμε την δήλωση της κυρίας αυτής αλλά και του Κώστα Ήσυχου, δεξί χέρι του Τσίπρα που είπε ότι δεν θέλουν να έρθει η τρόικα τον Μάρτιο στην Αθήνα, αλλά και να έρθουν, θα τους κεράσουμε το πολύ ένα καφέ, τότε .....ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΜΕ !!!!

Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β Αθήνας, Νάντια Βαλαβάνη μιλώντας στην εκπομπή του Ε "Απαντήσεις", ξεκαθάρισε σε αντίθεση με όσα υποστηρίζει επίσημα το κόμμα της, πως εάν υπάρξει αυτοδυναμία δεν πρόκειται ούτε να επιτρέψουν να γίνει η περιβόητη 5η αξιολόγηση από την τρόικα αλλά ούτε και να δεχθούν τις υπόλοιπες δόσεις από τους δανειστές.

Ύστερα από ερωτήσεις του υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, η κα Βαλαβάνη ξεκαθάρισε πως το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι ανεξάρτητο από τη διαπραγμάτευση, υπογραμμίζοντας πως θα ξεκινήσουν απευθείας τη διαπραγμάτευση για το χρέος.
Όταν ρωτήθηκε για το εάν θα πληρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα ομόλογα του Μαρτίου, η κα Βαλαβάνη ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συνεχίσει την 5η αξιολόγηση, κάτι που κανείς δεν ξέρει τι συνέπειες μπορεί να έχει. Μάλιστα, διευκρίνισε πως "θα ήταν αστείο να θέλουμε να απεμπλακούμε από το Μνημόνιο και να λέμε ότι για να απεμπλακούμε από το μνημόνιο πρέπει πρώτα να περάσουμε άλλα τόσα μέτρα".

Έτσι, αφού σύμφωνα με την κα Βαλαβάνη δεν θα συνεχιστεί η αξιολόγηση, τα 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ από τις υπόλοιπες δόσεις των δανειστών δεν θα δοθούν, κάτι που η ίδια επεσήμανε χαρακτηριστικά λέγοντας: "εμείς έχουμε καταψηφίσει όλα τα μέτρα του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων. Γιατί να πάρουμε τα 7.5 δις; Είναι πολύ".

Το πρωί ο επίσης υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα, ο Κώστας Ήσυχος προκάλεσε αναστάτωση στην Κουμουνδούρου.

Μιλώντας στο Star είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί την επιστροφή της τρόικας τον Μάρτιο, καθώς όπως είπε, δεν είναι νόμιμο όργανο. Μάλιστα, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ήσυχος πως "θα τους πούμε να μην έρθουν. Θα τους κεράσουμε έναν καφέ το πολύ". 

Στις δηλώσεις της Νάντιας Βαλαβάνη και του Κώστα Ησυχου απάντησε με σκληρό τρόπο η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, η οποία δήλωσε ότι «Κορυφαία στελέχη και υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτουν το σχέδιό τους που οδηγεί στη χρεοκοπία».


«Η Νάντια Βαλαβάνη ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ολοκληρώσει την 5η αξιολόγηση, δηλαδή θα διακόψει το πρόγραμμα και η Ελλάδα δεν θα πάρει τη δόση των 7,2 δις ευρώ για να πληρώσει τα ομόλογα που λήγουν. Τη δήλωση αυτή συμπλήρωσε ο Κώστας Ήσυχος που αφού διακήρυξε ότι δεν αναγνωρίζει την τρόικα, διευκρίνισε πως μόνο καφέ μπορεί να την κεράσουν. 

Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αγνοεί τις διεθνείς δεσμεύσεις της Ελλάδας. Είναι προφανές ότι ετοιμάζεται να στερήσει και την τελευταία σταγόνα ρευστότητας από τη χώρα. Είναι φανερό ότι από το σχεδιασμό του κ. Τσίπρα δεν εξαιρούνται ούτε οι μικροκαταθέτες» δήλωσε η Μαρία Σπυράκη και κατέληξε λέγοντας, 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να χτυπάει τα νταούλια. Ας αναλογιστούμε όλοι ποιοι θα χορέψουν στο ρυθμό τους».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια