Συνέντευξη Νικήτα Κακλαμάνη στο ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο 105,5"

Το άνοιγμα της προεκλογικής ατζέντας σε θέματα, όπως η εσωτερική ασφάλεια, η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και της δημόσιας υγείας, ζητήματα τα οποία έχει τονίσει από την προηγούμενη εβδομάδα, έθεσε επί τάπητος, σε σημερινή του συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο 105,5», ο Νικήτας Κακλαμάνης.


Τα κυριότερα σημεία:

«Μόνο με τη στρατηγική του φόβου, ποτέ κανένα κόμμα δεν κέρδισε εκλογές»

«Έχω εισηγηθεί -και προσωπικά το κάνω-  ότι η ατζέντα πρέπει να ανοίξει. Βεβαίως το κυρίαρχο θέμα είναι η οικονομία και η ύπαρξή μας η μη στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη. Δεν είναι θέματα που πρέπει να απασχολήσουν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής; Δεν είναι τα θέματα της δημόσιας υγείας; Δεν είναι τα θέματα της εσωτερικής ασφάλειας; Δεν πρέπει επιτέλους όλα τα κόμματα μαζί να συγκροτήσουμε μία σύγχρονη μεταναστευτική πολιτική; Αυτά τα θέματα δεν τα έχω ακούσει καθόλου. Ο κ. Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή δεν τα έθιξε και μου έκανε εντύπωση ότι απηύθυνε το προσκλητήριο του στα όρια της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δεν ήμουν ποτέ οπαδός των δύο άκρων αλλά συγνώμη ένας αρχηγός που θέλει να κυβερνήσει τον τόπο απευθύνεται στους οπαδούς της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς;»

«Μου έχει κάνει εντύπωση η σχεδόν σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ για την ιστορία της σύλληψης του Ξηρού»

«Άκουσα τον κ. Τσίπρα που μίλησε στην Κεντρική Επιτροπή πριν το συνέδριο. Αναγκάστηκε να ζητήσει να πάψουν να υφίστανται προσωπικές τοποθετήσεις, με την απειλή ότι αν το κάνουν θα ασχολείται μαζί του ο Σαμαράς. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Τσίπρας θέλει στρατιωτάκια στην ΚΟ. Είναι άλλο αυτό και άλλο να μην υπάρχει μια στοιχειώδης πειθαρχία και συγκρότηση στις ΚΟ»

«Η συγκεκριμένη Βουλή που διαλύθηκε είχε 187 εκλεγμένους βουλευτές από όλα τα κόμματα. Ήταν η μεγαλύτερη ανανέωση από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή στις εκλογές του 1974. Ήταν καλύτερη η σημερινή Βουλή από τις προηγούμενες; Εσείς οι δημοσιογράφοι λέγατε ότι ήταν η χειρότερη που πέρασε. Και όχι κατ' ανάγκη λόγω της ύπαρξης των χρυσαυγιτών. Δεν είναι το ποιος αποχαιρετά αλλά το ποιος μπαίνει στη θέση του»

«Δεν φταίει ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ για την πολυδιάσπαση της κεντροαριστεράς, που οριοθετούν τους δύο νέους μεγάλους πόλους»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια