To success story του Σαμαρά συνεχίζεται: ΔΝΤ - πρέπει να μειωθεί ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα γιατί είναι πολύ υψηλός....

Μεγάλο μαχαίρι στις επικουρικές συντάξεις!!!
Στα 376 εκατομμύρια ευρώ τα "έκτακτα έσοδα" που προβλέπεται να έρθουν από την μείωση συντάξεων
Δείτε το έγγραφο ντοκουμέντο που επιβεβαίωσε και το Επικουρικό Ταμείο
"Νάρκη" και από το ΔΝΤ που θεωρεί πως ο κατώτατος μισθός είναι υψηλός!
Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό....
δελτίο ειδήσεων του mega, σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται πλέον περισσότεροι από ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι, που παίρνουν επικουρικές από το Ενιαίο Ταμείο.

Συγκεκριμένα, το ντοκουμέντο που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, σχετίζεται άμεσα με 1.050.000 συνταξιούχους και αποτελεί την εισηγητική έκθεση προς το διοικητικό συμβούλιο του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης των μισθωτών.



Το... "καυτό" κομμάτι του εγγράφου βρίσκεται στην πέμπτη σελίδα, όπου γίνεται αναφορά για δύο κατηγορίες "εκτάκτων εσόδων". Μία συγκεκριμένη κατηγορία, μάλιστα, αναφέρεται σε έκτακτα έσοδα ύψους 276 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία "αφορούν σε μειώσεις συντάξεων στο πλαίσιο της εφαρμογής των διατάξεων του Ν.4052/2012".

Την ίδια ώρα, τόσο από το υπουργείο Εργασίας, όσο και γενικότερα από το στρατόπεδο της κυβέρνησης, δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να επέλθουν νέες μειώσεις με το... καλημέρα το 2015 κι αυτό είναι βέβαια κάτι που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους συνταξιούχους. 
Σύμφωνα με υπολογισμούς, για να καλυφθεί το ποσό που ποαναφέραμε, δηλαδή τα 376 εκατομμύρια ευρώ, θα χρειαστούν μειώσεις που θα φτάνουν το 7-8%.

Σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού, ανώτατο στέλεχος του επικουρικού ταμείου επιβεβαίωσε την είδηση, επισημαίνοντας όμως πως σε αυτή την έκθεση δεν συνυπολογίζονται μία σειρά από κατηγορίες εσόδων, όπως για παράδειγμα έσοδα από το Αμοιβαίο Κεφάλαιο Ασφάλισης του προσωπικού της ΔΕΗ, αλλά και από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, της τάξης περίπου των 200 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που το επικουρικό ταμείο εκτιμά πως θα έχει διαθέσιμα μέσα στο 2015.

Αυτό σημαίνει πως ίσως από αυτά τα έσοδα να καταστεί δυνατό να καλυφθεί ένα μέρος του συνολικού ποσού των 376 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι εμπειρογνώμονες υπογραμμίζουν ότι ο μισθός αυτός των χαμηλά ειδικευόμενων δεν πρέπει να "πλησιάζει πολύ" το μέσο μισθό που λαμβάνει το σύνολο των εργαζομένων σε μία οικονομία.

Τονίζεται ακόμη ότι το ποσοστό εργαζομένων που δουλεύει υπό καθεστώς προσωρινής απασχόλησης είναι μικρότερο σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία.

Οι τεχνοκράτες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υποστηρίζουν ότι το υψηλότερο κόστος εργασίας- όπως αυτό προκύπτει και από την αύξηση του κατώτερου μισθού σε σχέση με το μέσο μισθό- σχετίζεται με υψηλότερη ανεργία, ειδικά στους νέους κατά 0,4- 1,2 ποσοστιαίες μονάδες, επειδή οι νέοι προσλαμβάνονται σε τέτοιες θέσεις.

Οι αναλυτές διαχωρίζουν πάντως τις χώρες σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με το ύψος της ανεργίας προ και μετά την κρίση. Η Ελλάδα, μαζί με Ισπανία και Ιταλία, κατατάσσεται στην τρίτη κατηγορία, όπου η ανεργία των νέων ήταν υψηλότερη του μέσου όρου και πριν την κρίση.
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια