Το SPIEGEL έκανε αφιέρωμα στον Σπύρο Πρίφτη που προσπαθούσε πολλά χρόνια να ανοίξει κουρείο αλλά ο νόμος δεν του το επέτρεπε....

Ανέκαθεν ότι έγραφε το διάσημο  Γερμανικό περιοδικό SPIEGEL για την Ελλάδα, η για κάποιο πολιτικό πρόσωπο της Ελλάδας, ήταν μια μεγάλη είδηση για όλα τα Ελληνικά ΜΜΕ, που άμεσα  τα διάφορα  site-blog-Tv-εφημερίδες,ραδιόφωνα-γινόταν σκοτωμός να το αναμεταδώσουν, και ακολουθούσαν συζητήσεις-αναλύσεις, και άλλα πολλά! 

Και ξαφνικά το  SPIEGEL έκανε....
ειδικό αφιέρωμα στον Κερκυραίο κουρέα Σπύρο Πριφτη στις 26/11/2014, δημοσιεύοντας την ιστορία του-Το πως κατάφερε να Ανοίξει το Κλειστό Επάγγελμα του Κουρέα-Κομμωτή στην Ελλάδα! 

Ναι πολύ καλά ακούσατε! Άνοιξε το πιο ελεγχόμενο και κλειστό επάγγελμα που έχει η Ελλάδα-χάρης στον Σπύρο Πριφτη! 

Το επάγγελμα άνοιξε τον Αύγουστο του 2014, με νέα άμεση τροπολογία και νέο νόμο! Φυσικά υπάρχουν κάποια μικρά τεχνικά προβλήματα στο νέο νόμο, άλλα έχουν πάρει το δρόμο για να λυθούν! Αυτό το δημοσίευμα του Spiegel-το είδε-άκουσε-διάβασε  κανείς στα  διάφορα  Ελληνικά ΜΜΕ, site-blog-Tv-εφημερίδες,ραδιόφωνα? 

Η απόλυτη Μούγκα! 

Τι ,δεν το είδαν η δημοσιογράφοι! Είχαν πρόβλημα να το δημοσιεύσουν γιατί είναι γραμμένο στα γερμανικά,ναι ναι μέχρι και αυτήν την δικαιολογία άκουσα! Μήπως επειδή έχουν γράψει παλιότερα για το θέμα αυτό  και πλέον δεν ενδιαφέρονται! 
Μα τι θα κάνουν τα ΜΜΕ κύριε Πριφτη, με εσένα θα ασχολούνται συνέχεια! 

Τι να κάνω Αγαπητοί φίλοι,εγώ δεν είμαι ούτε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά ούτε η Βούλτεψη, να με βλέπετε  πρωί, μεσημέρι ,απόγευμα, βράδυ, σε όλα τα ΜΜΕ,με καθημερινό πλύσιμο εγκεφάλου-και τρομοκρατίας του Έλληνα πολίτη! Τέλος πάντων, παρόλο που τώρα άνοιξε αυτό το επάγγελμα,  εγώ τώρα αδυνατώ να ανοίξω αυτό το στοιχειωμένο κουρείο, για τον λόγο, ότι πλέον δεν έχω λεφτά και πόρους να το ανοίξω, ναι ναι ξέρω! Η όλη υπόθεση είναι για γέλια η κλάματα!..... Εσείς αποφασίζετε τι από τα δυο θα κάνετε, αλλά  μάλλον το πρώτο-γελάστε από χαρά και ικανοποίηση! Εγώ όμως δεν θα το βάλω κάτω! Έχει ο Θεός κάτι και για μας, στα Σχέδια του! 
Και εξυπακούεται, ότι  όποιος έχει κάποιο πρόβλημα στο να εξασκήσει  το επάγγελμα που έχει πτυχίο , γιατί το Ελληνικό κράτος του βάζει εμπόδια, ευχαρίστως να βοηθήσω! Γιατί εδώ στην Ελλάδα μας έχει φάει ο ατομισμός, και τα προσωπικά συμφέροντα! 

ΟΧΙ ΔΕΝ ΑΓΙΑΣΑ......ξαφνικά! ..........Την Μιζέρια της ανεργίας δεν αντέχω!...... Καλές δουλείες στα παιδιά που επιτέλους μπορούν να ανοίξουν τα δικά τους Κουρεία-Κομμωτήρια!       

Διαβάστε το δημοσίευμα του SPIEGEL....

Πολλά δημοσιεύματα έχουν αναφερθεί και στο παρελθόν στην ενδεικτική περίπτωση του Κερκυραίου κουρέα Σπύρου Πρίφτη, ο οποίος έγινε γνωστός στο πανελλήνιο όταν η Κομισιόν, στην οποία είχε απευθυνθεί με επιστολή του, τον ενημέρωσε πως θα επενέβαινε προκειμένου να αίρονταν οι περιορισμοί που τον εμπόδιζαν να ανοίξει το δικό του κουρείο στην ιδιαίτερη πατρίδα του, μολονότι το επάγγελμα θεωρητικώς δεν ήταν κλειστό. Σήμερα που αυτοί οι περιορισμοί άρθηκαν ο κ. Πρίφτης δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να λειτουργήσει τη δική του επιχείρηση!

 «Το 2011 είχα αρκετά αποθέματα για να ανοίξω το κατάστημα. Αλλά από τότε, σχεδόν τρία χρόνια έχουν περάσει. Έχω χρησιμοποιήσει τις οικονομίες μου για να ζήσω», υπογραμμίζει ο Κερκυραίος κουρέας στον οποίο έκανε ειδικό αφιέρωμα η ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel». Μεταξύ άλλων, αναφέρεται σε αυτό:

«Ο Σπύρος Πρίφτης απλώς ήθελε να ανοίξει ένα κουρείο και απέτυχε εξαιτίας της ελληνικής γραφειοκρατίας. Ο κουρέας το πολέμησε, αλλά η αλλαγή ήρθε πολύ αργά κι όχι μόνο για τον ίδιο. Είχε χάσει σχεδόν κάθε ελπίδα. Ήταν σίγουρος ότι θα ήταν πιθανότερο να αυξηθούν τα μαλλιά της κεφαλής του από το να εγκρίνουν οι ελληνικές αρχές το δικό του κουρείο. Μέχρι πριν λίγα χρόνια η κομμωτική ήταν μία από τις πιο ελεγχόμενες βιομηχανίες στην Ελλάδα. Στη συνέχεια ήρθε η κρίση χρέους και μαζί με αυτή η τρόικα. Οι δωρητές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ζήτησαν μεταρρυθμίσεις και η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε το 2011 νόμο με τον οποίο απελευθερώθηκαν δεκάδες επαγγέλματα.

Αυτές τις νέες ελευθερίες ήθελε να εκμεταλλευτεί ο κ. Πρίφτης. Όταν το οικογενειακό εστιατόριο χρεοκόπησε, αποφάσισε το 2012 να χρησιμοποιήσει το πτυχίο του ως κομμωτής και να δημιουργήσει το δικό του κατάστημα. Ωστόσο, οι αρχές απαίτησαν μια απόδειξη ότι είχε συγκεντρώσει δύο χρόνια εργασιακής εμπειρίας ως κομμωτής. Έτσι, αποφάσισε να αγωνιστεί για την απελευθέρωση του κλάδου. Βρήκε ισχυρούς υποστηρικτές για την εκστρατεία του, τους εκπροσώπους της τρόικας, όπως καταδεικνύεται από ηλεκτρονικές και μη επιστολές. Η περίπτωση Πρίφτη είναι μια ακριβής αντανάκλαση του τί πάει στραβά στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης: ακόμα και χρόνια μετά από το μηδέν της διάσωσης οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα σε πολλούς τομείς κινούνται μόνο στην επιφάνεια,αλλά και όταν υλοποιούνται είναι πολύ αργά για κάποιους,οπως τον Σπυρο Πριφτη.>>

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα του «Spiegel».http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/griechenland-friseur-scheitert-trotz-reformen-an-behoerden-a-1004962.html


email  sp.barber@hotmail.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια