Εικόνες που κάνουν το γύρο των social media! Μάχη μέχρι θανάτου για δύο αρσενικά ελάφια στη Ρόδο....

Από τη μάχη που βλέπετε βγήκε ζωντανό μόνο το ένα ελάφι στη δασική περιοχή...
Σωτήρια ήταν χθες το πρωί (14-12-2014) η επέμβαση του ειδικά εκπαιδευμένου στελέχους του Δασαρχείου της Ρόδου κ. Σταμάτη Χουρδάκη, στην διάσωση ενός αρσενικού ελαφιού τα κέρατα του οποίου είχαν μπλέξει με άλλου αρσενικού ελαφιού, μετά από σκληρή μάχη που έδωσαν....
μεταξύ τους.

Το δεύτερο ελάφι είχε σκοτωθεί αλλά τα κέρατά τους είχαν μπλεχτεί μεταξύ τους και δεν μπορούσε να διαφύγει. Το αποτέλεσμα ήταν να σέρνει το σκοτωμένο ελάφι μαζί του, σε δασική περιοχή και σύμφωνα με τους ειδικούς ήταν θέμα χρόνου να πεθάνει και αυτό.

ΦΩΤΟ από rodiaki.gr
ΦΩΤΟ από rodiaki.gr
ΦΩΤΟ από rodiaki.gr
ΦΩΤΟ από rodiaki.gr
ΦΩΤΟ από rodiaki.gr
ΦΩΤΟ από rodiaki.gr

Χρησιμοποιήθηκε το ειδικό δίχτυ ακινητοποίησης αγρίων ζώων που διαθέτει το δασαρχείο Ρόδου και αφού εγκλωβίστηκε το ελάφι με ασφάλεια έγινε η κοπή των κεράτων του νεκρού ζώου και το ζωντανό αρσενικό απελευθερώθηκε και πάλι στη φύση.

Όπως εξήγησε μιλώντας στη "Ροδιακή" ο κ. Σταμάτης Χουρδάκης, τέτοιου είδους περιστατικά ανάμεσα στα αρσενικά ελάφια αυτή την εποχή (που είναι εποχή αναπαραγωγής) είναι πάρα πολύ συχνά. Για τον λόγο αυτό καλούνται οι κυνηγοί της Ρόδου, οι αγρότες και οι πολίτες να ειδοποιούν αμέσως το δασαρχείο της Ρόδου όταν αντιληφθούν παρόμοια περιστατικά έτσι ώστε να γίνει γρήγορα η διαδικασία διάσωσης των ζώων αυτών.

Πηγή: rodiaki.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια