Το σκάφος του "mr. καριέρα" Φάνη Ρήγα μετέφερε λαθρομετανάστες....

Σύρους παράνομους μετανάστες εντόπισαν οι διωκτικές αρχές σε σκάφος που ανήκει στον ιδρυτή του site ευρέσεως εργασίας Φάνη Ρήγα - «Μου το είχαν κλέψει», ισχυρίζεται ο ίδιος, ο οποίος συνελήφθη, αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Σύρους λαθρομετανάστες εντόπισαν οι λιμενικές αρχές....
να μεταφέρονται με το ταχύπλοο σκάφος του ιδρυτή του γνωστού site ευρέσεως εργασίας Kariera.gr, ο οποίος και συνελήφθη «για συμμετοχή σε παράνομη μεταφορά μεταναστών». Ωστόσο ο επιχειρηματίας Φάνης Ρήγας, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, υποστηρίζει ότι οι διακινητές των λαθρομεταναστών είχαν κλέψει το ταχύπλοό του. 

Ανήμερα την 28η Οκτωβρίου στο Πόρτο Κάγιο, τον ιστορικό όρμο της προσήλιας Μάνης στον Λακωνικό Κόλπο και σε απόσταση 3 μιλίων βόρεια από το Ακρωτήριο Ταίναρο, ο χειριστής ενός 10μετρου καμπινάτου φουσκωτού σκάφους Bolton με δύο 300άρες εξωλέμβιες μηχανές και καμιά 30ριά λαθρομετανάστες πάνω του να κρέμονται σαν τσαμπιά από σταφύλια επιχειρεί να προσεγγίσει την ακτή για να αφήσει το ανθρώπινο εμπόρευμά του. Η επιλογή της συγκεκριμένης ημέρας δεν είναι τυχαία. Οι δουλέμποροι πιστεύουν ότι λόγω της αργίας της εθνικής εορτής τα μέτρα αστυνόμευσης θα είναι χαλαρά, οπότε η δουλειά θα γίνει χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.

 Το ταχύπλοο μπαίνει στον όρμο και οι παράνομοι μετανάστες, όλοι τους Σύροι υπήκοοι, αποβιβάζονται στη στεριά θεωρώντας ότι η περιπέτειά τους έπειτα από πολλές ημέρες ταλαιπωρίας έχει φτάσει στο τέλος της. Για κακή τους τύχη όμως γίνονται αντιληπτοί από κατοίκους των γύρω περιοχών που ειδοποιούν τις λιμενικές αρχές. 
Ανδρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος συνδράμουν στην επιχείρηση και οι παράνομοι μετανάστες περισυλλέγονται από διάφορα σημεία, μαζί και ο διακινητής τους, όπως αποδεικνύεται αργότερα κατά τη διάρκεια της προανάκρισης. 

Για 28 από τους μετανάστες ακολουθείται η γνωστή διαδικασία, ενώ για δύο εξ αυτών, οι οποίοι κατείχαν πλαστές ρουμανικές ταυτότητες, ορίστηκε τακτική δικάσιμος. Ο δουλέμπορος προφυλακίστηκε.

 Η είδηση, όμως, δεν εξαντλείται στον εντοπισμό των παράνομων μεταναστών και του ανθρώπου που τους υποσχέθηκε ότι θα τους οδηγήσει έναντι αδράς αμοιβής στη «γη της επαγγελίας». Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι ιδιοκτήτης του σκάφους, το οποίο φέρει το όνομα του πρωταγωνιστή της κινηματογραφικής ταινίας «Οι πειρατές της Καραϊβικής» Jack Sparrow, είναι ο επιχειρηματίας και ιδρυτής του site εύρεσης εργασίας Kariera.gr, Φάνης Ρήγας. 

Το φουσκωτό του σκάφος με τις δύο 300άρες εξωλέμβιες μηχανές, αξίας περίπου 140.000 ευρώ, είχε πάνω του όνομα και αριθμούς λιμεναρχείου. Οι άνδρες του Λιμενικού αναζήτησαν λοιπόν από το λιμεναρχείο της Παλαιάς Φώκαιας, που υπάγεται στο Λαύριο, τα στοιχεία του ιδιοκτήτη, τα οποία και απεστάλησαν αυθημερόν. 

 Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να ακολουθηθεί η διαδικασία της αυτόφωρης σύλληψης του επιχειρηματία, ο τελευταίος, όμως, δεν εντοπίστηκε μέσα στο χρονικό όριο των 48 ωρών.
 Ως αποτέλεσμα ήταν η ανακρίτρια να εκδώσει ένταλμα σύλληψής του «για συμμετοχή σε παράνομη μεταφορά μεταναστών».

«Δεν έχω σχέση» 

Ο «Mr Kariera.gr» συλλαμβάνεται το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής και προσάγεται για να απολογηθεί. Ο κ. Ρήγας υποστηρίζει στην απολογία του ότι δεν είχε καμία απολύτως σχέση με το περιστατικό και ότι το σκάφος του είχε κλαπεί χωρίς εκείνος να είναι σε θέση να το γνωρίζει δεδομένου ότι έλειπε για αρκετό διάστημα στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους. 
«Ηταν ένα περιστατικό που έχει να κάνει με την κλοπή της περιουσίας μου και όχι με εμένα προσωπικά», ισχυρίζεται.  

Κατόπιν σύμφωνης γνώμης ανακρίτριας και εισαγγελέα ο επιχειρηματίας δεν προφυλακίζεται μετά την απολογία του, αλλά του επιβάλλονται περιοριστικοί όροι: εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσία στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του κάθε 1η και 15η ημέρα του μήνα. Το σκάφος του βρίσκεται υπό καθεστώς κατάσχεσης και φυλάσσεται από τις δυνάμεις του Λιμενικού Γυθείου. 

Αυτό που κίνησε το ενδιαφέρον των Αρχών ήταν το γεγονός ότι ο επιχειρηματίας δήλωσε την κλοπή του σκάφους του 20 ημέρες μετά το συμβάν της παράνομης μεταφοράς των μεταναστών και συγκεκριμένα το προηγούμενο Σάββατο, οπότε και προσήλθε στο Λιμεναρχείο του Λαυρίου. 

Ποιος είναι ο «Mr Kariera.gr» 

Σε ηλικία μόλις 23 ετών ο Φάνης Ρήγας και ο συνεταίρος του Θεόφιλος Βασιλειάδης χρίζονται «μετρ των job sites». Κυριολεκτικά από το πουθενά δημιουργούν ένα από τα σοβαρότερα ελληνικά sites εύρεσης εργασίας κολυμπώντας στα βαθιά νερά του διαδικτυακού επιχειρείν με την ιστοσελίδα kariera.gr. Η ιδέα τους να πουλήσουν 3.000 βιογραφικά στις ελληνικές επιχειρήσεις με σκοπό να εξοφλήσουν ένα χρέος 20 εκατ. δραχμών, τότε, αποδεικνύεται χρυσοφόρα. Οχι μόνο καταφέρνουν τον σκοπό τους, αλλά εννέα χρόνια μετά πουλάνε την εταιρεία που δημιούργησαν στο Νο1 αμερικανικό site εύρεσης εργασίας κι έτσι τα δυο φιλαράκια από την ΑΣΟΕΕ αποτελούν μέχρι και σήμερα τμήμα ενός διεθνούς δικτύου ιστοσελίδων απασχόλησης, μανατζάροντας την ελληνική θυγατρική της CareerBuilder.com, στην οποία μεταβίβασαν το 2007 το 100% των μετοχών τους. 

Και έχει ιδιαίτερη σημασία ότι μαζί με τους Γάλλους, τους Αγγλους και τους Σουηδούς αποτελούν τα μέλη μιας ηγετικής ομάδας στελεχών την οποία οι Αμερικανοί έχουν εμπιστευτεί για να πετύχουν τη δημιουργία ενός ισχυρού και κερδοφόρου brand στην Ευρώπη. Μάλιστα οι Αμερικανοί στο παρελθόν ανέθεσαν την οργάνωση της ιταλικής θυγατρικής τους στον κ. Ρήγα, ενώ ο κ. Βασιλειάδης προοριζόταν να αναλάβει υπεύθυνος της ευρωπαϊκής στρατηγικής του CareerBuilder.com. Η επαγγελματική αναρρίχηση των δύο Ελλήνων μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Οπως είχε αποκαλύψει ο κ. Ρήγας σε παλαιότερη συνέντευξή του στο «ΘΕΜΑ», η ελληνική θυγατρική μαζί με τη γαλλική χρηματοδοτούν όλες τις υπόλοιπες θυγατρικές σε χώρες της Ε.Ε., καθώς είναι οι δύο πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις της αμερικανικής εταιρείας στην Ευρώπη, με συνολικά έσοδα 14 εκατ. ευρώ. 

protothema.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια