Απίστευτο μπάχαλο με τις λίστες διασωθέντων και αγνοουμένων - Εξοργιστική η ανικανότητα των Ιταλών.... και η απουσία της ΑΝΕΚ.

Οι Ιταλοί μιλούν ακόμη και για 179 και για 32 Έλληνες!
 Γίνεται νέος έλεγχος στις λίστες που έχει δώσει η εταιρία
Προβλήματα στη συνενόηση με τον καπετάνιο του Norman Atlantic αποκάλυψε το Λιμενικό 
"Οι εντολές δεν γίνονταν κατανοητές, πάντα μιλούσαμε με κάποιον δίπλα του" είπε ο Νικόλας Πατρινός, στέλεχος....
του Κέντρου Επιχειρήσεων
Δόθηκε ηχητικό ντοκουμέντο με την κλήση επιβάτη που ενημέρωσε για την φωτιά στο πλοίο!
Βαρβιτσιώτης: Οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν
Νωρίτερα το ΥΕΝ ανακοίνωσε το όνομα του δεύτερου Έλληνα νεκρού της ναυτικής τραγωδίας 
Πρόκειται για τον 57χρονο Κωνσταντίνο Κουφόπουλο
Συνεχίζονται οι έρευνες – 10 οι νεκροί, επτά έχουν ταυτοποιηθεί
95 Έλληνες διασωθέντες του Norman Atlantic βρίσκονται σώοι στα πλοία Saint Giorgio και Duran de la Pena
86 επιβάτες του πλοίου που έπιασε φωτιά την Κυριακή έχουν ήδη επιστρέψει στην Ελλάδα 
Έξι Έλληνες έχουν σωθεί και επικοινωνήσει με τους συγγενείς τους
Την αδυναμία συννενόησης με τον πλοίαρχο του Norman Atlantic, ο οποίος μιλούσε μόνο ιταλικά και δεν καταλάβαινε τις εντολές που του δίνονταν από το ελληνικό λιμενικό περιέγραψε ο Νικόλας Πατρινός, στέλεχος του Κέντρου Επιχειρήσεων, κατά τη διάρκεια της νέας ενημέρωσης που έγινε για τη ναυτική τραγωδία στην Αδριατική.

Το ελληνικό Κέντρο Επιχειρήσεων ενημερώθηκε για τη φωτιά στο πλοίο στις 05:40 τα ξημερώματα της Κυριακής και όταν επιβάτης του Norman Atlantic ενημέρωσε τις ελληνικές αρχές! Μάλιστα, δόθηκε και το ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο επιβάτης συνομιλά με το ελληνικό κέντρο επιχειρήσεων. 

Όσον αφορά στους αγνοούμενους, οι ελληνικές αρχές δεν κάνουν αναφορά και όπως τονίζουν περιμένουν στοιχεία από τους Ιταλούς. Την ώρα που ο εισαγγελέας του Μπάρι δηλώνει πως οι ιταλικές αρχές δεν έχουν ιδέα για την τύχη 179 ανθρώπων, η ελληνική πλευρά τονίζει πως κάνει επανέλεγχο στις λίστες των επιβατών που έχει δώσει η ΑΝΕΚ. Σημειώνεται πως για ακόμη μια φορά, η εταιρία που είχε ναυλώσει το πλοίο, είναι απούσα από την ενημέρωση. 

Σε ερώτηση του NewsIt για το αν υπάρχει σαφής εικόνα για τον αριθμό των αγνοουμένων, απάντηση δεν δόθηκε, με τους εκπροσώπους του Λιμενικού να μην δίνουν νέα στοιχεία ούτε και να εκτιμούν πότε θα υπάρχει ενημέρωση για τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων! "Ό,τι είπαμε, είπαμε, δώσαμε τα στοιχεία, τα νούμερα, δεν θα τα επαναλάβουμε τα ίδια πράγματα"! Επίσης, δεν επιβεβαίωσαν τα όσα μεταδίδονται από την Ιταλία για παράνομους μετανάστες στο πλοίο. 

Το σύνολο των Ελλήνων επιβατών που έχουν διασωθεί και βρίσκονται είτε σε πλοία που συμμετέχουν στην επιχείρηση είτε σε ελληνικό έδαφος είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Νίκος Λαγκαδιανός.
Έξι Έλληνες περισυνελέγησαν με ελικόπτερο τύπου Σικόρσκι, 41 με αεροσκάφος c-130, 38 με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «cruise europa», 21 με το πλοίο «aby Jeannette» και 95 με δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού. Συνολικά έχουν διασωθεί 201 Έλληνες.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Ναυτιλίας, το σύνολο των επιβατών που επέβαιναν στο πλοίο, ανέρχεται σε 475 άτομα, εκ των οποίων 267 ήταν Έλληνες. Οι διασωθέντες ανέρχονται σε 432.

Εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών και των θυελλωδών νότιων ανέμων, η επιχείρηση προσέγγισης του πλοίου δεν ήταν εύκολη. Είναι χαρακτηριστικό πως ένα ελικόπτερο Σικόρκσι αναγκάστηκε να επιστρέψει στη βάση του. Μέχρι τις 10:45 της Κυριακής δεν υπήρχε εικόνα του τι συμβαίνει στο πλοίο, ενώ ο Ιταλός καπετάνιος μάλλον δεν ήταν... συνεργάσιμος. 
Σύμφνωνα με τον κ. Πατρινό, η επικοινωνία με τον Ιταλό πλοίαρχο ήταν εξαιρετικά δύσκολα καθώς "έπρεπε πάντα να μιλάμε με κάποιον δίπλα του" και οι εντολές που δίνονταν δεν γίνονταν κατανοητές. Καλύτερη αντίθετα ήταν η επικοινωνία με τον επίσης Ιταλό καπετάνιο, του πλοίου Europa Cruise, ένα από τα πρώτα που έφτασαν στο σημείο και στο οποίο δόθηκε ο έλεγχος της κατάστασης. 

Κατά την ενημέρωση δεν υπήρξε καμία αναφορά σε αριθμό αγνοουμένων, με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αθανάσιο Αθανασόπουλο, να λέει πως ήδη βρίσκεται στη Ρώμη ο Γενικός Επιθεωρητής του Λιμενικού ώστε να γίνει πιο γρήγορα και ποιο εύκολα η ταυτοποίηση των επιβατών. Όπως άλλωστε τονίστηκε, μπορεί το μπέρδεμα να γίνειται και γιατί οι Ιταλοί είτε δεν γράφουν είτε δεν μπορούν να διαβάσουν σωστά τα ελληνικά ονόματα. 
Το μόνο που έγινε γνωστό είναι πως μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 201 Έλληνες.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασόπουλο, η επιχείρηση στο Norman Atlantic ήταν από τα πιο δύσκολα και περίπλοκα περιστατικά που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει το λιμενικό. 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τόνισε πως οι υπεύθυνοι για την τραγωδία θα τιμωρηθούν και στόχος της Πολιτείας είναι είναι να ταυτοποιηθούν όλοι οι Έλληνες επιβαίνοντες και να γυρίσουν με ασφάλεια στα σπίτια τους. 
Συμπλήρωσε ότι από χθες η επιτροπή διερεύνησης ναυτικών ατυχημάτων έχει ξεκινήσει τη συλλογή στοιχείων, προκειμένου να υπάρξει τεχνικό πόρισμα ανεξαρτήτως τού τι θα βγάλουν οι ιταλικές Αρχές.

Οι Βούλγαροι που δεν μπήκαν ποτέ το Norman Atlantic

Δύο Βούλγαροι πολίτες, οι οποίοι θεωρείτο ότι βρίσκονταν στο πλοίο Norman Atlantic, τελικά δεν επιβιβάστηκαν ποτέ σ' αυτό και βρίσκονται στην Ελλάδα, σύμφωνα με το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πρόκειται, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BTA, για τους Βιολέτα Παπάρεβα και Ντίμιτερ Ντέτσεφ.

Οι ιταλικές αρχές επιβεβαίωσαν επίσημα ότι επτά Βούλγαροι διασώθηκαν από το πλοίο Norman Atlantic. Ένας Βούλγαρος, ο Γκαλίν Χαΐτοφ, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Μπρίντιζι και θα υποβληθεί σε επέμβαση για κάταγμα στο χέρι, ενώ ένας άλλος Βούλγαρος, ο Μάριο Μουσαβίτσκι πήρε εξιτήριο. Πέντε ακόμη πολίτες βουλγαρικής υπηκοότητας αναμένεται να φτάσουν σήμερα στο Μπρίντιζι, με πλοίο.

Ο δεύτερος Έλληνας νεκρός

Λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης, το υπουργείο Ναυτιλίας ανακοίνωσε και επίσημα πως ο ένας από τους δυο Έλληνες νεκρούς της ναυτικής τραγωδίας στην Αδριατική είναι ο 57χρονος Κωνσταντίνος Κουφόπουλος. 

«Επιβεβαιώθηκε από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, η ταυτοποίηση της σορού ενός άνδρα από την οποία προκύπτει ότι, πρόκειται για τον ελληνικής υπηκοότητας Κωνσταντίνο Κουφόπουλο. Η σορός έχει μεταφερθεί στην Πολυκλινική του Μπάρι Ιταλίας» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.

Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε χθες Δευτέρα στις 13:20 το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται στο Norman Atlantic από σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής. 
Ο άτυχος 57χρονος είχε γεννηθεί στις 21 Φεβρουαρίου του 1957 στο Μελίκι Ημαθίας. 

Οι αγνοούμενοι

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Νίκο Λαγκαδιανό, εκτός από τους 86 Έλληνες διασωθέντες που έχουν ήδη φτάσει στην Ελλάδα και οι μαρτυρίες τους συγκλονίζουν, υπάρχουν άλλοι 95 άνθρωποι που έχουν σωθεί. 

Οι 81 βρίσκονται στο πλοίο Saint Giorgio και άλλοι 14 στο Duran de la Pena, τα οποία είχαν σπεύσει στην περιοχή όπου βρισκόταν το Normal Atlantic τη στιγμή της φωτιάς για να βοηθήσουν τους επιβάτες του. 

Οι Έλληνες που έχουν σωθεί και η δραματική έκκληση ενός αγνοούμενου

Από τους Έλληνες επιβάτες του πλοίου που θεωρούνταν αγνοούμενοι, με τους συγγενείς τους έχουν ήδη επικοινωνήσει και ενημερώσει πως είναι καλά οι: Γιώργος Μάρκος, Κώστας Γιαπλές, ο κ. Τουτούνας, ο κ. Ραφαηλίδης, ο Γιώργος Αντωνάκης και ο κ. Κεραμάς, ενώ έχουν βρεθεί και οι τέσσερις οδηγού της εταιρίας Σαλαμίς, όμως τα ονόματά τους όμως δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά.

Αντίθετα, παραμένει η αγωνία για τον οδηγό Γιάννη Σοφό, με την οικογένειά του να απευθύνει δραματική έκκληση, γιατί κανείς δεν τους ενημερώνει!

Η σύζυγός του, Ντίνα Σοφού, μιλώντας στο NewsIt κατήγγειλε πως δεν ξέρει τίποτα για τον αγνοούμενο άνδρα της γιατί κανείς δεν την ενημερώνει! "Οι αρχές δε μας λένε τίποτα και χθες που παίρναμε τηλέφωνο στο Υπουργείο μας βάλανε τις φωνές γιατί τους τηλεφωνούσαμε κάθε μισή ώρα!", καταγγέλλει.

Και συνέχισε λέγοντας πως "τελευταία φορά που μιλήσαμε μαζί του ήταν την ώρα που έμπαινε στο καράβι. Κάποιοι μου είπαν ότι τον είδανε, ότι ήταν μέσα στο καράβι και ότι τον είδανε αφού έπιασε φωτιά και μετά χάσανε όλα τα σήματα. Όλοι ήταν πανικόβλητοι, μου μιλάγανε για 20 δευτερόλεπτα και μου λέγανε κάπου εδώ τον είδαμε και κλείνανε. Κάποιος να μας πει που είναι ο άνθρωπος μας".

Όλα αυτά ενώ στο κουφάρι του πλοίου παραμένει ανοιχτά της Αλβανίας, κοντά σε βραχονησίδα έξω από την Αυλώνα. Δίπλα του υπάρχουν τέσσερα ρυμουλκά, ένα από τα οποία το συγκρατεί για να μην πέσει πάνω στα βράχια! 
Αργότερα, Ιταλοί εμπειρογνώμονες θα ανέβουν στο πλοίο για να εκτιμήσουν αν είναι αξιόπλοο και θα κρίνουν αν θα οδηγηθεί τελικά στην Ιταλία ή στην Αλβανία!

newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια