Προσοχή: Σε Πελοπόννησο Εύβοια και Μαγνησία θα πέσει μεγάλος όγκος χιονιού τις επόμενες ώρες....

Η ανατολική Πελοπόννησος, η Εύβοια και η Μαγνησία θα δεχθούν τις επόμενες ώρες τον μεγαλύτερο όγκο χιονιού - Θα ρίξει χιόνι ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας - Στους -14 βαθμούς έφτασε η θερμοκρασία στη Φλώρινα -Διακόπηκε η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Πάρνηθος - Με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων η κυκλοφορία σε πολλές περιοχές

Λευκή φαίνεται ότι θα είναι....
η πρωτοχρονιά σε πολλές περιοχές της επικράτειας καθώς ο χιονιάς που εκδηλώθηκε από το πρωί της Τρίτης θα συνεχιστεί ακόμα σφοδρότερος το επόμενο 24ωρο με την ύφεση των φαινομένων να αναμένεται από το μεσημέρι της 1ης του μήνα, όπως λέει στο protothema.gr ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπάρξει ραγδαία βελτίωση του καιρού με άνοδο της θερμοκρασίας και υποχώρηση των ανέμων, ενώ η ύφεση αναμένεται κυρίως στα βόρεια της χώρας, αφού στα νότια και στην Αττική θα συνεχιστεί μέχρι και αργά το βράδυ.

Ειδικά για την Αττική και τις επόμενες δύο ημέρες ο κ. Κολυδάς σημειώνει ότι θα το στρώσει στα βόρεια προάστια και μάλιστα η Τετάρτη θα είναι ακόμα πιο δύσκολη στη δυτική, βόρεια και ανατολική Αττική. 

«Λόγω των ανέμων, δε, θα υπάρξουν νιφάδες ακόμα και στα νότια προάστια καθώς το χιόνι είναι παρασυρόμενο» εξηγεί ο κ. Κολυδάς.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να χιονίσει ακόμη και σε νότιες περιοχές της Αττικής, ενώ μπορεί να το στρώσει ακόμα και σε παραθαλάσσια τμήματα!

Το μεγαλύτερο όγκο χιονιού, κατά τον κ. Κολυδά, θα δεχθούν τις επόμενες ώρες, μέχρι και την Πέμπτη, η κεντρική και νότια ηπειρωτική Ελλάδα από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα, η Εύβοια και η ανατολική Πελοπόννησος (Αρκαδιά, Αχαΐα, Κορινθία και οι ανατολικές περιοχές της Λακωνίας), στη Στερεά Ελλάδα, από τη Μαγνησία και οριακά στο ύψος της Βοιωτίας και στην περιοχή των Τεμπών.

Πάντως, ενδεικτικό της σφοδρότητας του κρύου είναι ότι σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία δεν αποκλείεται την Τετάρτη τα θερμόμετρα σε ορισμένες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας να δείξουν ακόμα και -20 βαθμούς Κελσίου. Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες επικράτησαν και σήμερα, Τρίτη, όπου ενδεικτικά στη Φλώρινα τα θερμόμετρα έδειξαν -14 βαθμούς Κελσίου!

Όπως εξηγεί ο γνωστός μετεωρολόγος η κακοκαιρία οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν έρθει χιόνια «πολικής» προέλευσης από την Ουκρανία που πέρασαν από Βουλγαρία και εγκαταστάθηκαν στα Βαλκάνια την ώρα που ήρθε ένα χαμηλό βαρομετρικό από το νότιο Ιόνιο και εμπλούτισε με αρκετή υγρασία την περιοχή μας. «Έτσι οι θερμές μάζες ήρθαν σε αντίθεση με τις ψυχρές μάζες και δημιούργησαν χιόνι» καταλήγει ο κ. Κολυδάς.

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Πολλά είναι όμως τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της χώρας λόγω της έντονης χιονόπτωσης.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω χιονόπτωσης στη Λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του Τελεφερίκ προς το καζίνο. 

Επίσης, αυτή την ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας Αττικής στις περιοχές της Ψάθας, στο Πόρτο Γερμενό, της Οινόης, των Βιλίων, του Αλεποχωρίου καθώς και στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας – Δερβενοχωρίων , διεξάγεται μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες λόγω της έντονης χιονόπτωσης αλλά και τροχαίου που σημειώθηκε, αυτή την ώρα έχει σχηματιστεί μια τεράστια ουρά αυτοκινήτων στην σήραγγα Αρτεμισίου.

Μεγάλη προσοχή  και αύριο στους δρόμους 

Πάντως, οι οδηγοί των οχημάτων πρέπει να είναι προσεχτικοί και αύριο, αφού οι χιονοπτώσεις σε διάφορες περιοχές της χώρες αναμένεται να συνεχιστούν σε πολλές περιοχές της χώρας. 

Οι ειδικοί συνιστούν, μάλιστα, να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί οι οδηγοί που αναμένεται να μετακινηθούν στα Τέμπη και στον Θεολόγο Μαλεσίνας.

Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία φορτηγών στην Αρκαδία λόγω χιονόπτωσης

Εν τω μεταξύ, με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Αρκαδίας, απαγορεύτηκε από σήμερα, στις 16:00, η κυκλοφορία των πάσης φύσεως φορτηγών οχημάτων άνω των 3.5 τόνων, στο εθνικό οδικό δίκτυο της Αρκαδίας, για ιδιαίτερους λόγους ασφάλειας, λόγω της επικρατούσας χιονόπτωσης. 

Ειδικότερα, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών στο οδικό δίκτυο του νέου αυτοκινητόδρομου Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας, καθώς και στο εθνικό οδικό δίκτυο, Τρίπολης - Καλαμάτας, Τρίπολης - Πύργου, Τρίπολης - Σπάρτης, Τρίπολης - Άργους και Τρίπολης - Κανδήλας.
protothema.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια