Του κάνει πλάκα! Τον Κικίλια έστειλε ο Σαμαράς να υποδεχθεί τον Νταβούτογλου....

Πως το έλεγε η διαφήμιση; Ομορφάντρα μου; ε, αυτός ήρθε!!!

Το αεροσκάφος το οποίο μετέφερε τον ίδιο και το κυβερνητικό του επιτελείο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγα λεπτά μετά τις 15:30, ενώ τον πρωθυπουργό της Τουρκίας και τους Τούρκους αξιωματούχους υποδέχτηκε ελληνική αντιπροσωπεία υπό....
τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια.

Σε λίγη ώρα ο κ. Νταβούτογλου αναμένεται να συναντηθεί με τον Κάρολο Παπούλια και αμέσως μετά με τον Αντώνη Σαμαρά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμά του, σε λίγα λεπτά θα δει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στις 16:50 θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών. Μάλιστα, στις 20:30 οι δύο Πρωθυπουργοί και οι υπουργοί Εξωτερικών θα απευθύνουν χαιρετισμό στο «Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδος - Τουρκίας», ενώ θα ακολουθήσει δείπνο των δύο αντιπροσωπειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών παρουσία και των υπουργών των Εξωτερικών τους που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα αναμένεται να τεθεί το σύνολο των ελληνοτουρικών διαφορών.

Επίσης, κατά την συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών θα εξεταστεί η πρόοδος που έχει γίνει από το προηγούμενο Συμβούλιο που είχε πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη, ενώ αναμένεται να υπογραφούν και νέες συμφωνίες συνεργασίας που αφορούν την προώθηση των οικονομικών και εμπορικών συναλλαγών.

Το Σάββατο στις 10:00 οι δύο Πρωθυπουργοί θα προεδρεύσουν στο «3ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδος - Τουρκίας» που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hilton και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις, ενώ όπως έγινε γνωστό, αύριο ο κ. Νταβούτογλου θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση θα γίνει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» περίπου στις 15:00.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση έρχεται έπειτα από την τριμερή διακήρυξη του Καΐρου μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου και ενώ η Τουρκία συνεχίζει την προκλητική της συμπεριφορά έναντι της Κύπρου. Από την πλευρά τους, Ελλάδα και Κύπρος συντονίζουν τις ενέργειές τους για διεύρυνση της τριμερούς με την συμμετοχή κι άλλων χωρών και παράλληλα προετοιμάζουν τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ. 

Σε αστυνομικό κλοιό η πρωτεύουσα 

Πάντως, η επίσκεψη της τουρκικής αντιπροσωπείας γίνεται σε αστυνομικό κλοιό, καθώς έχει ήδη ανακοινωθεί απαγόρευση διαδηλώσεων. 

Όμως, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας και όλη η αποστολή  θα μείνουν στο ξενοδοχείο Χίλτον, γεγονός που βοηθάει το έργο της αστυνομίας που θα έχει συγκεντρωμένες όλες τις δυνάμεις της στο ευρύτερο κέντρο. Γι' αυτό το λόγο απορρίφθηκε η σκέψη η αποστολή της Τουρκίας να μείνει σε μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα των νοτίων προαστίων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια