Μη νόμιμο το υλικό του Χαϊκάλη λέει ο εισαγγελέας, σε λίγο η απόφαση....

Μη νόμιμο θεωρούν οι αρχές το οπτικοακουστικό υλικό που κατέθεσε η πλευρά Χαϊκάλη
Μπορεί να βρεθούν και οι δυο πλευρές κατηγορούμενες αφού η δωροδοκία ποινικά διαχωρίζεται σε ενεργητική και παθητική
Νεα άρση του τηλεφωνικού απορρήτου θα ζητήσει η πλευρά του βουλευτή των ΑΝΕΛ

Πόσο πιθανό είναι να οδηγηθεί η κατάσταση στο αρχείο
Τις επόμενες ώρες αναμένεται να αποφανθεί η Δικαιοσύνη για την ποινική πορεία που θα έχει η δικογραφία των καταγγελιών του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη, περί απόπειρας χρηματισμού του, προκειμένου να ψηφίσει για Πρόεδρο Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Εφετείο, η έρευνα του εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου φαίνεται πως ολοκληρώθηκε χθες, μετά τις συμπληρωματικές καταθέσεις που έλαβε από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο και τον καταγγέλοντα βουλευτή του κόμματος. Έτσι, εκτιμάται ότι, εκτός απροόπτου, πιθανότατα και εντός της ημέρας, ο εισαγγελικός λειτουργός θα αποτυπώσει με πορισματική αναφορά, που θα καταθέσει στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο, την εκτίμησή του για την ποινική μεταχείριση που θα πρέπει να έχει η υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη, από χθες το απόγευμα, η Εισαγγελία είχε καταλήξει πως δεν απαιτείται άλλη δικαστική ενέργεια για τη διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς φαίνεται να είχε σχηματιστεί σαφής εικόνα για τα γεγονότα που συνέβησαν με τον βουλευτή Π. Χαϊκάλη. Για τον λόγο αυτό, δεν κρίθηκε απαραίτητο να ικανοποιηθεί το αίτημα που υποβλήθηκε από την πλευρά του βουλευτή για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, θέμα που φέρεται να αξιολογήθηκε ήσσονος σημασίας.

Πηγές του Εφετείου ανέφεραν χαρακτηριστικά πως δεν θα προσέδιδε άλλη διάσταση στην έρευνα, η αποκάλυψη του ποιος ειδοποίησε ποιον. Ωστόσο, η πλευρά του κ. Χαϊκάλη δια της συνηγόρου του κ. Τζούλη φαίνεται πως θα επανέλθει σήμερα στο αίτημά της καθώς προαναγγέλλει ότι θα ζητήσει να κριθεί εκ νέου η άρση απορρήτου, αφού θεωρεί ότι είναι κρίσιμο θέμα για την υπόθεση και θα καταδείξει την αξιοπιστία των δύο εμπλεκομένων.

Κατά την εισαγγελική κρίση, επίσης, το οπτικοαστικό υλικό που προσκόμισε ο βουλευτής θεωρείται μη νόμιμο, κάτι που φέρεται να επισημάνθηκε εξαρχής στους καταγγέλλοντες. Ενδέχεται, μάλιστα, η Εισαγγελία να θεωρήσει πως η υπόθεση της καταγραφής και της επεξεργασίας του επίμαχου υλικού, πρέπει να ερευνηθεί ξεχωριστά.

Από την αξιολόγηση των καταθέσεων ο εισαγγελέας Π.Παναγιωτόπουλος φαίνεται να έχει ήδη σχηματίσει σαφή άποψη για τα γεγονότα, κρίση που θα αποτυπωθεί στο "δια ταύτα" της αναφοράς του. Αν κριθεί ότι πράγματι επιχειρήθηκε χρηματισμός βουλευτή από τον επενδυτικό σύμβουλο Γ.Αποστολόπουλο η υπόθεση μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για απόπειρα δωροδοκίας βουλευτή θα οδηγηθεί σε ανάκριση. 

Είναι, ωστόσο, ανοικτό και το ενδεχόμενο οι δύο πρωταγωνιστές της υπόθεσης να βρεθούν στην ίδια θέση, καθώς η δωροδοκία ποινικά διαχωρίζεται σε ενεργητική και παθητική. Στη συγκεκριμένη υπόθεση, οι καταθέσεις που αξιολογεί ο εισαγγελέας από τα κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης, όπως τονίζεται από νομικές πηγές, ξεκάθαρα αφορούν συζητήσεις οικονομικής δοσοληψίας με φόντο την ψήφο του κ. Χαϊκάλη. Ωστόσο,ο μεν βουλευτής υποστηρίζει ότι ο κ. Αποστολόπουλος τού πρότεινε χρηματισμό ενώ ο δεύτερος αναφέρει πως ο βουλευτής τού ζήτησε χρηματισμό για την ψήφο του.

Αν τα στοιχεία της υπόθεσης δεν οδηγούν σε ασφαλή εκτίμηση τον εισαγγελικό λειτουργό, η δικογραφία θα οδηγηθεί στο αρχείο ελλείψει ισχυρών ενδείξεων για τα καταγγελλόμενα.

πηγη: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια