Λεπτό προς λεπτό όσα γίνονται στην Αθήνα από τους βάνδαλους....

Επεισόδια στα Εξάρχεια και γύρω από το Πολυτεχνείο μετά την πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.
Πετούν μολότοφ και γκαζάκια από τα μπαλκόνια στους αστυνομικούς στα Εξάρχεια - Δεκάδες προσαγωγές.
Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση της πλατείας Εξαρχείων - Επιχειρούν δύο αύρες της αστυνομίας.
Καταστροφές και βανδαλισμοί σε καταστήματα....
και κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας. 

Ώρα 21:07 Στην πλατεία Εξαρχείων περιορίζονται τα επεισόδια μεταξύ των νεαρών και αστυνομικών δυνάμεων. Επιχείρηση εκκένωσης της πλατείας από τους αστυνομικούς, συνοδεία και οχημάτων με τα κανονάκια (αύρες). 
Η αύρα μπήκε στην πλατεία Εξαρχείων
Ώρα 21:03 Αστυνομικός της ομάδας ΔΕΛΤΑ τραυματίστηκε ελαφρά όταν έπεσε από τη μοτοσικλέτα του κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες. 

Ώρα 21:00 Έσβησε η φωτιά που ξέσπασε στο μπαλκόνι διαμερίσματος του πρώτου ορόφου στα Εξάρχεια.

Ώρα 20:55 Αστυνομικοί προσήγαγαν τον φωτογράφο Γιώργο Νικολαϊδη όταν ο δεύτερος πλησίασε τους άνδρες της ασφάλειας οι οποίοι είχαν εντολή να πάνε στα Εξάρχεια και τους ρώτησε: "τι κάνετε εκεί". 

Το περιστατικό συνέβη στη συμβολή της Πατησίων με την οδό Σολωμού 

Ώρα 20:50 Νέες οδομαχίες στην πλαϊνη είσοδο του Πολυτεχνείου, στην οδό Στουρνάρη μεταξύ νεαρών και αστυνομικών δυνάμεων

Ώρα 20:46 Νεαροί πετούν μολότοφ και γκαζάκια από τα μπαλκόνια των σπιτιών, στην οδό Σολωμού, στα Εξάρχεια προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι υποχρεώθηκαν σε άτακτη υποχώρηση. Ούτε η αύρα κατάφερε να περάσει από το σημείο 

Ώρα 20:27 Οι δύο αύρες της αστυνομίας μπήκαν στην πλατεία Εξαρχείων 

Ωρα 20:25 Φωτιά σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, σε πολυκατοικία που βρίσκεται στην οδό Νοταρά, στην πλατεία Εξαρχείων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε μετά από μολότοφ 
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της Αθήνας
Ώρα 20:23 Ο "αίαντας", το ειδικό όχημα της αστυνομίας, έριξε νερό εναντίον διαδηλωτών στην πλατεία Ομόνοιας 

Ώρα 20:20 Αστυνομικοί έχουν προχωρήσει στην προσαγωγή περίπου 50 ατόμων, στη συμβολή της Αγίου Κωνσταντίνου με την Μενάνδρου 

Ώρα 20:16 Επεισόδια έξω από το Πολυτεχνείο. Νεαροί έχουν συγκεντρωθεί στην πλαϊνή είσοδο, επί της Στουρνάρη, πετούν βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς και προσπαθούν να μπουν στο Πολυτεχνείο. Οι αστυνομικοί απαντούν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης

Ώρα 20:13 Καίγεται αυτοκίνητο στην οδό Μπενάκη

Ώρα 20:01 Επεισόδια στην πλατεία Εξαρχείων και στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις γύρω από το Πολυτεχνείο  

Ωρα 19:58 Οι αύρες της αστυνομίας που βγήκαν από το πίσω μέρος της Βουλής κατευθύνονται μέσω της Πανεπιστημίου στην πλατεία Εξαρχείων 

Ώρα: 19:51 Χημικά και χειροβομβίδες κρότου- λάμψης κοντά στην οδό Βουκουρεστίου 

Ώρα 19:42 Βόμβες μολότοφ στο Σύνταγμα

Ώρα 19:38 Νεαροί σπάνε με καδρόνια τζαμαρίες καταστημάτων και κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας, στις οδού Σταδίου και Πανεπιστημίου 

Ώρα 19:15 Ένταση στην ουρά της πορείας μνήμης για την μαύρη επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Νεαροί έσπασαν την τζαμαρία σε κατάστημα με ρούχα, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αιόλου, έβγαλαν τα ρούχα έξω και τους έβαλαν φωτιά, ενώ προκάλεσαν φθορές και στο εσωτερικό του μαγαζιού. 

Ζημιές προκλήθηκαν και στις τζαμαρίες άλλων καταστημάτων και στο ξενοδοχείο “Τιτάνια”. Από κοντά βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις. 

Ένταση και στην κεφαλή της πορείας, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αμερικής και Πανεπιστημίου. Αστυνομικοί έριξαν μία χειροβομβίδα κρότου-λάμψης. 

Στα Προπύλαια συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 7.000 διαδηλωτές, μαθητές, φοιτητές, μέλη συλλογικοτήτων, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο 15χρονο μαθητή, που έπεσε νεκρός από τη σφαίρα του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Η πορεία στο κέντρο της Αθήνας ξεκίνησε λίγα λεπτά πριν από τις 19:00.

Και αυτή τη φορά, η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στην Αθήνα είναι κάτι παραπάνω από έντονη και τα μέτρα ασφαλείας αυστηρά. 

Η οδός Πανεπιστημίου είναι κλειστή για τα αυτοκίνητα, ενώ κλειστοί είναι, με εντολή της αστυνομίας οι σταθμοί του Μετρό σε Κατεχάκη και Πανεπιστήμιο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Alpha, νεαροί έδιωξαν τον κόσμο που καθόταν σε καφετέρια, στην πλατεία Κοραή.

Ένταση και φωτιές στα Εξάρχεια

Στα Εξάρχεια επικρατεί ένταση από το μεσημέρι, μετά τη λήξη της πορείας που έγινε για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, ακολούθησε ένταση στα Εξάρχεια μεταξύ νεαρών και αστυνομικών.

Αυτή την ώρα (19:15) νεαροί έχουν βάλει φωτιές σε απορρίμματα, ενώ νωρίτερα το απόγευμα πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίων των δυνάμεων της αστυνομίας στην οδό Στουρνάρη, με τους δεύτερους να απαντούν με χειροβομβίδες κρόρου-λάμψης και χημικά.
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια