Ζεις στο Μιλάνο και έχεις αυτοκίνητο; ο Δήμος σε πληρώνει για να μην το κινείς!!!

Σε πολλές περιπτώσεις οι αρχές των πόλεων βάζουν εμπόδια στη χρήση Ι.Χ. για να μειώσουν το κυκλοφοριακό, όμως το Μιλάνο είναι η πρώτη πόλη που δίνει λεφτά σε όποιον δεν χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του.

Για την υλοποίηση του πρωτότυπου....
αυτού εγχειρήματος ο δήμος του Μιλάνου συνεργάστηκε με την ασφαλιστική εταιρία UnipoSAI και την εταιρία Octo Telematics. Η τελευταία κατασκευάζει το μαύρο κουτί που πρέπει να εγκαταστήσει στο αυτοκίνητό του όποιος πελάτης της ασφαλιστικής θέλει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα. Σε αυτή τη συσκευή καταγράφονται οι κινήσεις του αυτοκινήτου, με τα δεδομένα να συγκεντρώνονται καθημερινά από τη UnipoSAI.

Αν το αυτοκίνητο παραμείνει παρκαρισμένο τις καθημερινές μεταξύ 7:30 και 19:30 ο κάτοχος επιβραβεύεται με ένα χρηματικό bonus. Το κέρδος του είναι €1,50 ανά ημέρα, ποσό που αντιστοιχεί σε ένα εισιτήριο για τα μέσα μαζικής μεταφοράς της πόλης. Είναι βέβαια ελεύθερος να κάνει τις δουλειές του με τα πόδια ή με ποδήλατο και να κρατήσει αυτά τα λεφτά στην άκρη, συγκεντρώνοντας στο τέλος κάθε μήνα έως και €30 τα οποία μπορεί να παραλάβει από οποιοδήποτε ΑΤΜ.

Είναι σαφές βέβαια ότι δεν θα είναι όλοι οι πελάτες της UnipoSAI το ίδιο πρόθυμοι να δεχτούν την παρακολούθηση των καθημερινών δραστηριοτήτων τους για ένα τέτοιο αντάλλαγμα. Το πρόγραμμα λειτουργεί πιλοτικά για τρεις μήνες, από τις 11 του περασμένου Νοέμβρη μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου 2015, και αναλόγως της αποδοχής του θα αποφασιστεί αν θα συνεχιστεί ή όχι.

drive.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια