Θρίλερ: Τζιχαντιστές έκλεψαν Φρεγάτα της Αιγύπτου για να την ρίξουν σε ισραηλινή πλατφόρμα Φυσικού Αερίου

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 12-14 Νοεμβρίου και μόλις πριν λίγες ώρες έγινε ευρέως γνωστό!
Απίστευτη είδηση θάφτηκε κυριολεκτικά από τα διεθνή και εγχώρια ΜΜΕ, με τζιχαντιστές να καταλαμβάνουν φρεγάτα!
Παγίδευσαν το αιγυπτιακό σκάφος εκπέμποντας σήμα SOS και έκαναν κουρσάρικο ρεσάλτο!
Άλλη εκδοχή....
αναφέρει απαγωγή του Αιγύπτιου κυβερνήτη και "αντικατάστασή" του από το Ισλαμικό Κράτος.
Ένας από τους στόχους ήταν να χτυπήσουν ισραηλινή πλατφόρμα άντλησης Φυσικού Αερίου
Ισραηλινοί πεζοναύτες και η Αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία ενεπλάκησαν σε πολύωρη αιματηρή μάχη.

Όταν η είδηση αναπαράχθηκε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ και μάλιστα με την σημείωση ότι το περιστάτικο έχει συμβεί μεταξύ 12-14 Νοεμβρίου, δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά, καθώς μια τόσο σοβαρή είδηση θάφτηκε. 

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην καρδιά της Μεσογείου, κοντά στη διώρυγα του Σουέζ και 70 χλμ από τις αιγυπτιακές ακτές. Το αιγυπτιακό πλοίο που κατέλαβαν είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Damietta, στη βόρεια Αίγυπτο.

Η είδηση είναι εξαιρετικά σοβαρή, όσο και ανησυχητική, καθώς η κατάληψη ενός τόσο μεγάλου πλοίου όσο μια πυραυλοφόρος φρεγάτα τόσο κοντά στα κυπριακά ύδατα και η πολύνεκρη αιματηρή μάχη που ακολούθησε καταδεικνύει μια εντελώς καινούρια μέθοδο εκτέλεσης τρομοκρατικών ενεργειών από ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση. 

Μάλιστα η συγκεκριμένη Αιγυπτιακή οργάνωση τζιχαντιστών η Ανσάρ Μπαύτ Αλ Μαγκντίς, η οποία δρα στην περιοχή του Σινάπου δρα στη Χερσόνησο του Σινά, έχει ήδη από το Νοέμβριο αυτοανακηρυχθεί ως παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους. 

ΠΕΙΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΦΡΕΓΑΤΑΣ

Θυμίζοντας άλλες εποχές, οι τζιχαντιστές που μέχρι σήμερα τους είχαμε συνηθίσει να δρουν με ιδιαίτερη επιτυχία σε ξηρά, επέκτειναν την δράση τους, με τρόπο πειρατικό και στην θάλασσα της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Συγκεκριμένα, στην επιχείρηση που διεξήγαγαν, παγίδευσαν την πυραυλοφόρο αιγυπτιακή φρεγάτα εκπέμποντας από ένα από τα πλοιάρια που είχαν συγκεντρώσει σε μια περιοχή σήμα εκτάκτου ανάγκης SOS. Η αιγυπτιακή φρεγάτα έσπευσε να βοηθήσει το σκάφος που κινδύνευε, υποτίθεται, όταν ξαφνικά το μεγάλο πολεμικό βρέθηκε αντιμέτωπο με την ασύμμετρη απειλή πολλών μικρών σκαφών γεμάτων με τζιχαντιστές οπλισμένους με ελαφρύ και βαρύτερο φορητό οπλισμό.

Ωστόσο, μεταδίδεται και άλλο σενάριο, εξίσου πειστικό, καθώς σύμφωνα με αιγυπτιακές πηγές, το Ισλαμικό Κράτος κατάφερε να αντικαταστήσει τον καπετάνιο, σκηνοθετώντας ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, στο οποίο υποτίθεται ότι ενεπλάκη. Εν συνεχεία το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε τη φρεγάτα, αμέσως μόλις απέπλευσε από το λιμάνι.

Αιγυπτιακά πλοία που βρίσκονταν κοντά στην υπό κατάληψη φρεγάτα άρχισαν να υποψιάζονται ότι κάτι συμβαίνει, όταν ο καπετάνιος δεν απάντησε σε αναγνώριση που του έγινε.

Τότε η Αίγυπτος έστειλε αμέσως πολεμικά πλοία να παρακολουθούν τις κινήσεις της φρεγάτας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Jerusalem Post και ο αραβικός Τύπος, σημειώθηκε και ανταλλαγή κανονιοβολισμών πριν τελικά ο αιγυπτιακός στόλος καταφέρει να εξουδετερώσει την απειλή.

Ωστόσο οκτώ από τα μέλη του πληρώματος της αιγυπτιακής φρεγάτας αγνοούνται έκτοτε.

Όλες οι εκδοχές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας συγκλίνουν στο ότι στην ευρύτερη περιοχή υπήρχαν πλοιάρια που ελέγχονταν από ένοπλους τζιχαντιστές και θα ανέβαιναν στην υπό κατάληψη πλέον φρεγάτα. 

Ο αιφνιδιασμός ήταν άμεσος και καταλυτικός για την γρήγορη κατάληψη, καθώς τα κανόνια της φρεγάτας δεν μπορούν να πλήξουν στόχους τόσο χαμηλά και τόσο κοντά στο σκάφος, ενώ μέχρι οι Αιγύπτιοι να κινητοποιηθούν και να πάρουν τον φορτητό τους οπλισμό σχεδόν όλα είχαν τελειώσει. 

Με την αιγυπτιακή φρεγάτα να τελεί εν ομηρεία και με ανεξακρίβωτο αριθμό νεκρών και τραυματιών στο κατάστρωμα άρχισε να πλέει προς τον στόχο που είχαν πλέον ορίσει οι Τζιχαντιστές - πειρατές, που δεν ήταν άλλος από μια πλατφόρμα άντλησης Φυσικού Αερίου στην ΑΟΖ του Ισραήλ! Το αν θα κατεύθυναν την ίδια την φρεγάτα καταπάνω στην πλατφόρμα ή θα εξαπέλυαν τους πυραύλους της προς αυτήν είναι κάτι άγνωστο, καθώς ευτυχώς οι στρατιωτικές δυνάμεις Αιγύπτου - Ισραήλ πραγματοποίησαν κοινή αεροναυτική επιχείρηση εξουδετέρωσης της φρεγάτας.

Η μάχη ήταν σφοδρότατη, πιθανόν επειδή κάποιοι από τους τζιχαντιστές ενδεχομένως να γνώριζαν την χρήση κάποιων από τα βαρέα όπλα που διέθετε η φρεγάτα, όπως π.χ. τα αντιαεροπορικά μέσα. Αιγυπτιακά μαχητικά αεροσκάφη από κοινού με ταχύπλοα σκάφη και πεζοναύτες του ισραηλινού ναυτικού σφυροκοπούσαν για ώρα την καταληφθείσα από τους τζιχαντιστές φρεγάτα, οι οποίοι προέβαλλαν μάλιστα σθεναρή αντίσταση!

Στην πολύνεκρη μάχη υπήρξε μεγάλος αριθμός τραυματιών και τουλάχιστον 8 νεκροί, καθώς και 35 τζιχαντιστές που συνελήφθησαν αιχμάλωτοι και οι ισραηλινές δυνάμεις τους μετέφεραν σε φυλακές υψίστης ασφαλείας του Ισραήλ, όπου και διεξάγονται ανακρίσεις από την Μοσάντ (Ισραηλινή μυστική υπηρεσία) και την Α' Man (Υπηρεσία Πληροφοριών του Ισραηλινού Στρατού).

Ο Αμπου αλ Ινσαάρι (Abu Al-Insaari), δημοσιογράφος με εσωτερική πληροφόρηση από το Ισλαμικό Κράτος, ισχυρίζεται ότι οι πειρατές τζιχαντιστές είχαν δύο στόχους.

«Ο πρώτος τους στόχος ήταν να επιτεθούν στο μεταγωγικό του αιγυπτιακού πολεμικού ναυτικού που βρισκόταν στο βόρειο Sinai και μετέφερε 200 Αιγύπτιους στρατιώτες και εν συνεχεία να επιτεθούν σε ισραηλινό πλοίο με στόχο να απαγάγουν το πλήρωμά του και να ανταλλάξουν τους ομήρους με παλαιστίνιους κρατούμενους για τρομοκρατία», ωστόσο πιο πειστική φαντάζει η εκδοχή για χτύπημα σε ισραηλινή πλατφόρμα. 

Οι Ισραηλινοί θεωρούν ότι σε αυτήν την επίθεση εμπλέκεται και κάποια παλαιστινιακή οργάνωση η οποία διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τους ισλαμιστές. 

Τα ερωτηματικά είναι περισσότερα από τις απαντήσεις, καθώς προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη η πληροφόρηση και η ταχύτητα κατάληψης της φρεγάτας από τους Τζιχαντιστές, σε σημείο που να υπάρχουν σοβαρές υποψίες για εκ των έσω συνεργασία μελών του πληρώματος με τους ακραίους Ισλαμιστές. 
newsit.com.cy/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια