Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες στην Κρήτη ο Σήφης περνάει μια χαρά προκαλώντας τον θαυμασμό των ξένων ειδικών....

Παρά την έλευση του χειμώνα και την πτώση των θερμοκρασιών, το κατά τα άλλα τροπικό ερπετό, παραμένει στη ρεθυμνιώτικη λίμνη, χωρίς πρόβλημα, όπως βλέπουν και οι άνθρωποι της επιτροπής που συνεχίζουν καθημερινά να ελέγχουν την παρουσία του κροκόδειλου.

Ο διευθυντής υδραυλικών έργων του ΟΑΚ και μέλος....
της επιτροπής, Βαγγέλης Μαμαγκάκης μιλώντας για το θέμα στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Team FM «Πρώτη Γραμμή», τόνισε πως επιβάλλεται να διανύσουμε μία περίοδο ηρεμίας για τον κροκόδειλο, προκειμένου το ερπετό να ηρεμήσει μετά τις προσπάθειες του κροκοδειλάκια Ολιβιέ Μπερά που τον «ανησύχησαν».

Πάντως, το ενδιαφέρον από άλλους ειδικούς στην παγίδευση κροκοδείλων είναι πολύ μεγάλο και επειδή ο κ. Μπερά έχει δηλώσει ότι δεν μπορεί να επιστρέψει πριν τον Απρίλιο, τα μέλη της επιτροπής θεωρούν ότι πρέπει και εντός του χειμώνα να συνεχίσουν την προσπάθεια. Έτσι, δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να έρθει κάποιος άλλος κροκοδειλάκιας με στόχο την παγίδευση του ερπετού, που «αρνήθηκε» να πέσει στη θηλιά του κ. Μπερά δύο φορές.

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα ''Τοπικά Νέα'' του NewsIt Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Μαμαγκάκης, το γεγονός ότι ο κροκόδειλος, που θεωρείται ότι ανήκει στο είδος του Νείλου, ζει στα νερά του Ρεθύμνου και υπό χαμηλές θερμοκρασίες έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον διαφόρων επιστημόνων που θέλουν να τον εξετάσουν, εφόσον φυσικά «συλληφθεί».

Πηγή: goodnet.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια