Τι έγινε σαν σήμερα....

Τα γεγονότα… σαν σήμερα

Σαν σήμερα το 1963 στην Ελλάδα, αποφασίζεται ότι τα διδακτικά βιβλία θα διανέμονταν δωρεάν στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων.

1621 - Ο Γαλιλαίος (Γκαλιλέο Γκαλιλέι)....
ανακαλύπτει το τηλεσκόπιο.

1799 - Ο αυστριακός στρατός νικά τον γαλλικό στη μάχη του Βίσλοχ.

1800 - Ο Γάλλος στρατηγός Ζαν Βικτόρ Μορό συντρίβει τον Αρχιδούκα Ιωάννη της Αυστρίας στη μάχη του Χόχενλιντεν, κοντά στο Μόναχο.

1818 - Το Ιλινόι γίνεται η 21η Πολιτεία των Η.Π.Α.

1834 - Ο Γερμανικός Τελωνειακός Όμιλος πραγματοποιεί την πρώτη τακτική απογραφή στη Γερμανία.

1901 - Ο Αμερικανός πρόεδρος Θεόδωρος Ρούζβελτ ζητά από το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών να περιορίσει τη δύναμη των τραστ "εντός λογικών ορίων".

1904 - Ο Τσαρλς Ντίλον Περίν στο αστεροσκοπείο Λικ ανακαλύπτει το δορυφόρο του Δία Ιμαλία.

1912 - Ναυμαχία της Έλλης (Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος).Ο ελληνικός στόλος, με επικεφαλής το θωρηκτό «Αβέρωφ», καταναυμαχεί τον τουρκικό και εξασφαλίζει την κυριαρχία του στο Αιγαίο. Πρωταγωνιστής της ελληνικής νίκης είναι ο Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης.

1940 - Ο ελληνικός Στρατός (Μεραρχία Ιππικού), μετά από σκληρό αγώνα με τους Ιταλούς, καταλαμβάνει την Πρεμετή στη Β. Ήπειρο.

1944 - Δεκεμβριανά, Αιματοβαμμένη Κυριακή του 1944 Απαγορευμένο συλλαλητήριο του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου τελικά πραγματοποιείται στην Αθήνα καταλήγοντας σε αιματηρή σύγκρουση με την Αστυνομία.

1960 - Υπογράφεται σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των ατομικών επιτροπών Ελλάδας και Γαλλίας για τη χρήση της ατομικής ενέργειας για ειρηνικούς σκοπούς.

1963 - Στην Ελλάδα, αποφασίζεται ότι τα διδακτικά βιβλία θα διανέμονταν δωρεάν στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων.

2004 - Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας «Balco», Βίκτορ Κόντε, σε συνέντευξή του στο ABC αποκαλύπτει ότι η Μάριον Τζόουνς στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σίδνεϊ έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών.
enikos.gr/
(Με πληροφορίες του Wikipedia)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια