Θα μας πιάσει στον ύπνο η κακοκαιρία που έρχεται από την Σικελία....

Από την Ηγουμενίτσα μέχρι την Καλαμάτα προβλέπεται τοπικές καταιγίδες και βελτίωση σταδιακά.
Λασποβροχές στις νότιες και δυτικές περιοχές της χώρας, προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.
Η θερμοκρασία στην Αττική δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.
Σάμος, Ρόδος, Αστυπάλαια, Πάτμος και Κάρπαθος οι περιοχές που θα πληγούν από το μεσημέρι της Πέμπτης
Από τη νύχτα, το νέο κύμα κακοκαιρίας....
που έρχεται από τη Σικελία, αναμένεται να χτυπήσει την ανατολική Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, περιοχές της Μακεδονίας, ενώ από τα ξημερώματα οι ισχυρές καταιγίδες θα επεκταθούν και στην Αττική. Τα πιο έντονα φαινόμενα πάντως, προβλέπονται για τη Μακεδονία, τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τις βόρειες Κυκλάδες. 

Το πρωί θα έχουμε βροχές και τοπικές καταιγίδες αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί και στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και γενικά την ακτογραμμή από την Ηγουμενίτσα μέχρι την Καλαμάτα θα βγει ήλιος από το μεσημέρι και μετά. Στην υπόλοιπη χώρα, περιμένουμε βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες όμως σιγά - σιγά θα αρχίσουν να εξασθενούν. Τα φαινόμενα αργότερα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά τμήματα της χώρας. Δηλαδή στη Σάμο, τη Ρόδο, την Αστυπάλαια, την Πάτμο και την Κάρπαθο. 

Ειδικά στις δυτικές και νότιες περιοχές, λόγω της μεταφοράς αφρικάνικης σκόνης, θα πέσουν λασποβροχές
Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο όμως τοπικά θα φτάσουν ακόμη και τα 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 8 εως 13 βαθμούς, ωστόσο στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, το κρύο θα είναι τσουχτερό. Στα κεντρικά θα κυμανθεί από 9 εως 14 βαθμούς, στη Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα κυμανθεί από 13 εως 18 βαθμούς κελσίου. 

Στην Αττική αρχικά περιμένουμε νεφώσεις με βροχές που σιγά - σιγά θα αρχίσουν να εξασθενούν και από το απόγευμα κα μετά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, στο νότιο Ευβοϊκό δεν αποκλείεται να φτάσουν και τα 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 10 εως 18 βαθμούς κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε βροχές το πρωί οι οποίες σιγά - σιγά θα αρχίσουν να εξασθενούν και από το απόγευμα και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί - βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανοιχτά του Θερμαϊκού εως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 8 εως 13 βαθμούς κελσίου. 

Η αναλυτική πρόγνωση σε όλη τη χώρα

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες κατά τόπους θα είναι ισχυρές στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική). Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα ασθενήσουν.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 13 βαθμούς κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα στα νότια τις πρώτες πρωινές ώρες ισχυρές και βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές και βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: τις πρωινές ώρες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές και βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα ασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 17 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά κατά τόπους αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Εξασθένηση των φαινόμενων από το απόγευμα.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ που από το μεσημέρι θα ασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 16 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές και γρήγορη βελτίωση.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν τις πρωινές ώρες ισχυρές στα ανατολικά του νομού. Μετά το μεσημέρι βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 5 με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 10 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Παρασκευή 05-12-2014
Καιρός: στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από απόγευμα οι βροχές στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες οι οποίες το βράδυ θα επεκταθούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με παροδικές βροχές μετά το μεσημέρι.
Άνεμοι: στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο βόρειο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο 06-12-2014
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά, κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά.
Άνεμοι: στα δυτικα δυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή 07-12-2014
Καιρός: στο Ιόνιο, τα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με παροδικές βροχές και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά ηπειρωτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: στα βόρεια μεταβλητοί ασθενείς και στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση στα βόρεια.

Δευτέρα 08-12-2014 και Τρίτη 09-12-2014
Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με παροδικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση.
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια