Γ. Αποστολόπουλος: Όλη η κατάθεση του στον Εισαγγελέα....

Νέες φωτιές ανάβει η δημοσιοποίηση της κατάθεσης του Γιώργου Αποστολόπουλου στον εισαγγελέα που έχει αναλάβει την διερεύνηση του Χαϊκάλης-gate. Ολόκληρη την κατάθεση του ανθρώπου που κατονομάστηκε ως ο μεσάζων που επιχείρησε να δωροδοκήσει τον βουλευτή των ΑΝΕΛ έδωσε στη δημοσιότητα....
ο συνήγορός του, Παύλος Σαράκης.

Ο Παύλος Χαϊκάλης είχε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ήταν διατεθειμένος να δεχτεί κάθε αντάλλαγμα για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υποστήριξε στην κατάθεσή του, το Σάββατο, ο Γιώργος Αποστολόπουλος.

Υποστήριξε ενώπιον του εισαγγελέα εφετών Π. Παναγιωτόπουλου, ότι το καλοκαίρι, σε μια από τις συναντήσεις του με τον Παύλο Χαϊκάλη, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων του είχε εκμυστηρευτεί ότι ήταν διατεθειμένος ακόμη και να αποχωρήσει από το κόμμα ή να δεχτεί οποιοδήποτε αντάλλαγμα για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Όπως είπε, ο βουλευτής του είχε αποκαλύψει ότι είχε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και λόγω αυτών θα δεχόταν χρηματισμό ενόψει της προεδρικής εκλογής. 

Ο Αποστολόπουλος, που κατέθεσε ως ύποπτος, υποστήριξε επίσης ότι "προβόκαρε" τον βουλευτή για να διακριβώσει τα αληθινά κίνητρα του και να δείξει "το ηθικό χάλι του" και ότι επίσης ο κ. Χαϊκάλης του επαναλάμβανε στις συναντήσεις τους ότι ήθελε "να το σιγουρέψουμε κιόλας". 

Επικαλέστηκε και δε και τις "αμφίσημες δηλώσεις" του βουλευτή, ειδικά εκείνη της 11ης Δεκεμβρίου όταν οΧαϊκάλης είχε δηλώσει πως θα ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να αποφευχθεί εθνική κρίση.

Ο κ. Αποστολόπουλος θεωρεί, σύμφωνα με όσα κατέθεσε στον εισαγγελέα, πως ο βουλευτής, "φοβήθηκε πως θα τον κατέγραφα και θα τον κατήγγειλα αρμοδίως" και τώρα επιχειρεί να ανατρέψει το ηθικό θέμα που τον βαρύνει. Σύμφωνα με τον καταγγελλόμενο, την επομένη της δήλωσής του περί πιθανής θετικής ψήφου του, ο κ. Χαϊκάλης έσπευσε να καταγγείλει απόπειρα χρηματισμού του χωρίς να κατονομάσει τον δράστη, γεγονός που κατά τον κ. Αποστολόπουλο "είναι απορίας άξιο".

Στην κατάθεσή του ο κ. Αποστολόπουλος αναφέρει, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Παναγιωτόπουλου, ότι είναι "αυτοαπασχολούμενος" και επομένως ότι δεν έχει εργοδότη και δεν γνωρίζει σε ποιον αναφέρεται ο βουλευτής, που ισχυρίζεται ότι ο Αποστολόπουλος ήταν μεσάζων κάποιου "εργοδότη", οικονομικού- επιχειρηματικού παράγοντα.

Ο κ. Αποστολόπουλος τέλος χαρακτηρίζει "απαύγασμα δολίων σκοπιμοτήτων που σκοπεύουν σε συγκυριακά κομματικά οφέλη" τις καταγγελίες Χαϊκάλη, επαναλαμβάνει ότι ο ίδιος δεν έχει σχέση με "βρώμικο παρασκήνιο ή βρώμικες πολιτικές σκέψεις" και κατηγορεί την πλευρά του καταγγέλλοντος ότι εκείνη διέπραξε κακουργήματα υποκλέπτοντας ιδιωτικές συζητήσεις χωρίς της άδεια των αρχών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια