Προσοχή: Έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες....

Βρέχει ή θα βρέξει σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Περισσότερες βροχές έως τώρα έχουν πέσει κυρίως στη δυτική Ελλάδα με αρκετά μεγάλα ύψη νερού, 50 με 60 τόνοι νερού ανά στρέμμα έχουν πέσει στην Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά Ελλάδα. 


Που θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Τώρα η κακοκαιρία προχωράει προς τη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και αργότερα τη Θράκη. Οι βροχές εκεί θα είναι αρκετά δυνατές και μάλιστα θα επιβαρύνουν την ήδη φορτισμένη κατάσταση από τις προηγούμενες βροχές και τα ποτάμια που εκβάλλουν στο Αιγαίο, γι΄αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. 

Οι περιοχές που θα εκδηλωθούν περισσότερες βροχές τις επόμενες ώρες είναι η Ξάνθη, η Κομοτηνή, η Αλεξανδρούπολη και μετά η Λήμνος, η Σαμοθράκη, η Μυτιλήνη, η Χίος, η Σάμος, η Πάτμος, η Κάλυμνος, η Κως και η Ρόδος. Τα δε Δωδεκάνησα περιμένουμε να επηρρεαστούν από τις δυνατές βροχές απο το απόγευμα και προς το βράδυ και κυρίως τη νύχτα. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις που θα φτάσουν στα πελάγη τα 6 μποφόρ και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από στη βόρεια Ελλάδα από 2 εως 11 βαθμούς, στα κεντρικά από 7 εως 16 βαθμούς ενώ στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 12 εως 18 βαθμούς κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα οι οποίες από το απόγευμα και προς το βράδυ θα δυναμώσουν και ενδεχομένως να εκδηλωθεί καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ αλλά αργότερα θα γυρίσουν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 9 εως 15 βαθμούς κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές. Βελτίωση θα υπάρξει από το βράδυ και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 5 εως 10 βαθμούς κελσίου. 

Πως θα εξελιχθεί η κακοκαιρία την Πέμπτη

Περιμένουμε κυρίως στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου καθώς και στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες το πρωί θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων θα υπάρξει προς το βράδυ και μετά. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στις νοτιότερες περιοχές της χώρας οπου δεν αποκλειεται να εκδηλωθούν και κάποιες τοπικές καταιγίδες. Οι περιοχές που περιμένουμε την Πέμπτη να έχουν τα περισσότερα φαινόμενα είναι η Σάμος, η Πάτμος, η Κάλυμνος, η Κως και η Ρόδος. 

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 μποφόρ αλλά αργότερα θα γυρίσουν σε βοριάδες με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 2 εως 12 βαθμούς, στα κεντρικά από 8 εως 16 βαθμούς ενώ στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα κυμανθεί από 12 εως 18 με 19 βαθμούς κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με πιθανότητα να πυκνώσουν προς το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, κυρίως από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 6 εως 16 βαθμούς κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις που καθώς θα περνάει η μέρα θα αρχίσουν να αραιώνουν και προς το απόγευμα θα βει και ηλιος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 6 εως 16 βαθμούς κελσίου. 

Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα

Οσον αφορά στην εξέλιξη του καιρού την Παρασκευή και το Σάββατο, βελτιωμένος προβλέπεται να είναι ο καιρός καθώς δε φαίνεται να εχουμε φαινόμενα εκτός από τα Δωδεκάνησα οπου εκεί φαίνεται να εχουμε κάποιες τοπικές βροχές που όμως το Σάββατο θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε αρκετή λιακάδα. 

Την Κυριακή ενώ ο καιρός αρχικά θα είναι καλός, περιμένουμε προοδευτικά να συννεφιάσει κυρίως στις νοτιότερες και ανατολικές περιοχές, δηλαδή τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και θα εκδηλωθούν κάποιες πρόσκαιρες βροχές δίχως όμως ιδιαίτερη ένταση. 

Προς τη Δευτέρα περιμένουμε χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια καθώς οι άνεμοι θα έχουν γυρίσει σε βοριάδες οι οποίοι θα ενισχυθούν και στα πελάγη θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. 

Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη των Χριστουγέννων ο καιρός θα γλυκάνει και θα είναι βελτιωμένος. Θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με ήλιο και άνοδο της θερμοκρασίας στους 16 ακόμη και στους 17 βαθμούς κελσίου στις νότιες ηπειρωτικές περιοχές. Ωστόσο στη βόρεια Ελλάδα το κρύο θα είναι τσουχτερό. 
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια