Χαϊκάλης: Έδωσα το όνομα στον Εισαγγελέα. Εισαγγελέας: Δεν μας έδωσε κανένα όνομα ο Χαϊκάλης και τα στοιχεία ήταν θολά....

Κάποιος μας δουλεύει και πολύ χοντρά! Πρέπει άμεσα να διαλευκανθεί η υπόθεση και να τιμωρηθεί όποιος λέει ψέματα....
Εντολή δόθηκε στην Ασφάλεια Αττικής να γίνει διερεύνηση της υπόθεσης, μετά την καταγγελία του Παύλου Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού του, προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.



Την ίδια ώρα, που η εισαγγελία διαψεύδει ότι από την πλευρά των ΑΝΕΛ, έχει δοθεί οπτικοακουστικό υλικό από το περιστατικό και πως έχουν κατονομάσει τον δράστη, ειδική ομάδα έχει συγκροτηθεί από την Ασφάλεια για την έρευνα της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, ανώτερο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει πως ο Διοικητής Ασφάλειας Αττικής δεν ανέθεσε την υπόθεση στο Τμήμα Εκβιαστών ή σε κάποιο άλλο, άλλα συγκρότησε ειδική ομάδα αστυνομικών, η οποία έχει πάρει ήδη κάποιες καταθέσεις.

Ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, αν όντως υπάρχει το όνομα το φερόμενου ως δράστη για το χρηματισμό.

Σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων αρνήθηκε, παρά τις επίμονες ερωτήσεις του Εισαγγελέα, να κατονομάσει τον άνθρωπο που προσπάθησε να τον εξαγοράσει, ενώ ούτε από τα στοιχεία που προσκόμισε προκύπτει η ταυτότητα του ανθρώπου, καθώς ακούγεται μόνον μια ανδρική, μη αναγνωρίσιμη, φωνή. Το μόνο που ανέφερε ο κ. Χαϊκάλης για το επίμαχο πρόσωπο ήταν πως πρόκειται για επιχειρηματία, γνωστός πάντως στον οικονομικό και πολιτικό κόσμο...

Η κινητοποίηση της Εισαγγελίας ήταν άμεση, ο κ. Παναγιωτόπουλος ερεύνησε το υλικό που του παραδόθηκε αλλά δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την καταγγελία. 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον Εισαγγελέα ο κ. Χαϊκάλης οι συζητήσεις μεταξύ του ιδίου και του προσώπου που αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει έγιναν σε τρία διαδοχικά ραντεβού, στις 5 και στις 6 Δεκεμβρίου και το τελευταίο στις 13 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Χαϊκάλη, το πρόσωπο που τον προσέγγισε επικαλείτο ονόματα τρίτων πολιτικών για να τον πείσει.

Σε κάθε περίπτωση από την Εισαγγελία τονίζεται ότι παρά την έρευνα που έγινε η καταγγελία Χαϊκάλη δεν στοιχειοθετήθηκε. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια