Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΧΕΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗ ΤΗΣ «ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ» ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, «ΟΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ»….

Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις από το κομματικό δελτίο
της «ΑΥΓΗΣ» και τον κλώνο της «Ε»

Βρήκα την είδηση "καταχωνιασμένη" σε αριστερή σελίδα, κάτω δεξιά, του κομματικού δελτίου της "ΑΥΓΗΣ" της περασμένης Τρίτης, λες και κάποια "ενοχή" την ήθελε έτσι χαμένη: Πρόκειται γιά τη συνάντηση του πρόεδρου Αλέξη με την πρέσβειρα του Ισραήλ στην Αθήνα, Ιρίτ Μπεν-Αμπά, στην Κουμουνδούρου, παρόντων της συντρόφισσας Βαλαβάνη, «σκιώδους»....
ΥΠΕΞ του ΣΥΡΙΖΑ και του διπλωματικού συμβούλου του Τσίπρα, Ευάγ. Καλπαδάκη, άρτι επισκεφθέντων το Κομπάνι, που εποφθαλμιούν πάντοτε οι ισλαμιστές του ISIS.

Δίχως διόλου λεπτομέρειες το ειδησάκι δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι προκαλεί αδίκως συνειρμούς αδήλου, αν όχι μυστικής..., διπλωματίας της "διαβολικής χώρας" με το ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών, υποσυνιστωσών, ομάδων, προσωπικοτήτων κ.ο.κ. εκ των οποίων κάποιοι αφρίζουν στο άκουσμα του ονόματος του σιωνιστικού κράτους. Είναι άλλωστε γνωστό πόσους τριγμούς προκάλεσε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η συνάντηση που είχε κατά το παρελθόν ο Τσίπρας με τον Ισραηλινό πρόεδρο Σιμόν Πέρεζ, με "αιτούμενα" τότε τη διακοπή κάθε συνεργασίας με το Ισραήλ και την υποβάθμιση των διπλωματικών σχέσεων σε επίπεδο επιτετραμμένων(…).

Χθες στην προτελευταία σελίδα της "ΑΥΓΗΣ" δημοσιεύθηκε άρθρο του ενθουσιώδους-πλην εκτός πραγματικότητος- επιφανούς ΣΥΡΙΖΑίου ειρηνιστή Πάνου Τριγάζη, με το οποίο εισηγείται την αναγνώριση από την Ελλάδα κράτους των Παλαιστινίων. Θα μείνει, άραγε, απλώς σεβαστή, πλην μη ρεαλιστική, πρόταση, μετά και τη συνάντηση του προέδρου Αλέξη με την πρέσβειρα του Ισραήλ;

Πάντως οι Λαφαζανιστές, ακροαριστεροί και λοιποί της μειοψηφίας ωρύονται εντός των κόλπων του ΣΥΡΙΖΑ γιά τη συνάντηση, γιά την οποία η σχετική είδηση "θάφτηκε" από την "ΑΥΓΗ" και μόνον (ούτε καν στον κλώνο της "Ε" δεν είδε το φως το δημοσιότητος, αν δεν απατώμαι), ούτε και είχαν καν ενημερωθεί εκ των προτέρων, πλην των "σωματοφυλάκων" Πάνου (Σκουρλέτη) και Νίκου (Παππά, υιού του Στέλιου). Περίεργα πράγματα, στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς τη "βίαιη ωρίμανση"; Λέτε;...

Στο μεταξύ ασφαλή ένδειξη του πώς εννοεί την πλήρη ενημέρωση των αναγνωστών της, προσφέρει το χθεσινό φύλλο της «Εφ.Συν», με αφορμή δημοσίευμα εναντίον αντιπλημμυρικών έργων, από τη Δημοτική Αρχή Ηλιούπολης.

Πόσο προσφέρει στην ενημέρωση των αναγνωστών, η καθυστέρηση από τους ιθύνοντες του κλώνου της "Ε" στη δημοσίευση  απάντησης από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ηλιούπολης με ημερομηνία 27/11/14, την επομένη ακριβώς δημοσιεύματος του φύλλου εναντίον αντιπλημμυρικών έργων στο Ρέμα Πικροδάφνης, μόλις χθες με καθυστέρηση μιάς εβδομάδας έστω και αυτούσιας; Τον τύπο και μόνον υπηρετεί μία τέτοια ετεροχρονισμένη δημοσίευση, διότι δεν υποχρεούται ο αναγνώστης  να ενθυμείται τί γράφηκε πριν μία εβδομάδα(...),ενώ το σχόλιο της συντάκτριας Χ(αράς).ΤΖ(αναβάρα), με αόριστες και εύκολες "κατηγορίες" ουδεμία θετική υπηρεσία προσφέρει. Άλλη μία φορά η δημοσιογραφική δεοντολογία βιάζεται από τον κλώνο της "Ε", εις το βωμό ετερώνυμων τοπικών και κομματικών σκοπιμοτήτων.



Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης
  

ΥΓ: Μόνη νοητή καθυστέρηση που θα μπορούσε να δικαιολογηθεί από την «Εφ.Συν» θα ήταν γιά το επόμενο φύλλο, από παραλαβής της απαντήσεως του Γραφείου Τύπου του Δήμου Ηλιούπολης, λόγω απεργίας στα ΜΜΕ. Στο μεθεπόμενο φύλλο του Σαββάτου-Κυριακής 29/30 Νοεμβρίου επρεπε να καταχωρηθεί, όχι χθες. Ευτυχώς, με την καθυστερημένη δημοσίευση, η εφημερίδα δίδει ατυχέστατα δείγματα γραφής "ανεξάρτητης, συνεταιριστικής δημοσιογραφίας"!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια