Η αστυνομία αναζητά τον μεσάζοντα Γιώργο Αποστολόπουλο αλλά έχει εξαφανισθεί....

Στα χέρια τις Εισαγγελίας θα φθάσει το αργότερο μέχρι τις Αρχές του Ιανουαρίου, το προανακριτικό υλικό που έχει συγκεντρώσει η Ασφάλεια Αττικής για τις καταγγελίες του βουλευτή τον ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη, όσον αφορά στην απόπειρα χρηματισμού του από τραπεζικό στέλεχος, προκειμένου να ψηφίσει για πρόεδρο.
Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες, έχουν ήδη πάρει καταθέσεις από τον κ. Χαϊκάλη οποίος μάλιστα κατονόμασε το πρόσωπο που προσπάθησε....
να τον δωροδοκήσει. Μάλιστα και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, την κατάθεση στο βουλευτή των ΑΝΕΛ πήρε ο ίδιος ο Διευθυντής Ασφάλειας Ταξίαρχος Παναγιώτης Στάθης, προκειμένου να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της υπόθεσης.

Παράλληλα οι αστυνομικοί που ερευνουν την υπόθεση έχουν στα χέρια τους και το επίμαχο βίντεο, το οποίο όμως δεν έχει βιντεοσκοπηθεί κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, παρά μόνο έπειτα από ιδιωτική πρωτοβουλία. Κατά συνέπεια πρόκειται για υλικό που δικονομικά έχει βιντεοσκοπηθεί με παράνομο τρόπο και κατά συνέπεια δεν αποτελεί επίσημο αποδεικτικό υλικό.

Επίσης και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το κεντρικό πρόσωπο αυτής της ιστορίας, ο τραπεζικός με ειδικότητα οικονομολόγου και κατ΄ άλλους επιχειρηματίας, που σύμφωνα με την καταγγελία προσπάθησε να δωροδοκήσει τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, θα κληθεί από τον Εισαγγελέα προκειμένου να δώσει εξηγήσεις, όταν βέβαια ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση και διαβιβαστεί στις Εισαγγελικές Αρχές το πόρισμα.

Πέραν τούτου, μέχρι στιγμής αδικημα τετελεσμένο δεν υπάρχει, καθώς όπως αποκάλυψε και ο ίδιος ο κ. Χαϊκάλης όταν περίμενε τον Γ.Α. στο σπίτι του την περασμένη Παρασκευή προκειμένου να του δώσει το ποσό των 700.000 ευρώ ήταν κρυμένοι και αστυνομικοί προκειμένου να τον πιάσουν στα πράσα, όπως λέγεται στην καθομιλουμένη.

Στο επίμαχο ραντεβού ο Γ.Α. τελικά δεν πήγε ποτέ και μάλιστα πήρε τηλέφωνο το βουλευτή των ΑΝΕΛ του ευχήθηκε καλές γιορτές και ανανέωσε το ραντεβού τους για μετά τις γιορτές!!!

Στο μεταξύ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας έχει ζητήσει μέσα σε διάστημα το πολύ μιας εβδομάδας η εργαστηριακή εξέταση του επίμαχου βίντεο να έχει ολοκληρωθεί, προκειμένου να πιστοποιηθεί η γνησιότητά του έστω κι αν αποτελεί προϊόν ιδιωτικής βιντεοσκόπησης.

Τι λένε οι εισαγγελικές αρχές
Δύο φορές προσήλθε ο βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης στην Εισαγγελία Εφετών για την υπόθεση της απόπειρας δωροδοκίας του ενόψει της προεδρικής εκλογής, αλλά, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, και τις δύο φορές δεν κατονόμασε το πρόσωπο που του πρότεινε χρηματισμό.
Η πρώτη φορά ήταν το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, οπότε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων έδωσε κατάθεση στον εισαγγελέα Εφετών Π. Παναγιωτόπουλο, που χειρίζεται την έρευνα για την υπόθεση του αποκαλούμενου «κουμπαρά» και ενώ προηγουμένως είχε συναντηθεί με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, Ισ. Ντογικάκο, παρουσία και του προέδρου του κόμματος, Πάνου Καμμένου.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών ήταν εκείνος που υπέδειξε στον κ. Χαϊκάλη να δώσει αμέσως κατάθεση στον εισαγγελικό λειτουργό που ερευνά τις επίμαχες καταγγελίες και έτσι ο βουλευτής βρέθηκε στο γραφείο του κ. Παναγιωτόπουλου.
Ο κ. Χαϊκάλης κατέθεσε στον εισαγγελικό λειτουργό βίντεο και ηχητικό υλικό, το οποίο, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, αποδείκνυε τις καταγγελίες του, αλλά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν κατονόμασε ποιο είναι το πρόσωπο που επιχειρούσε να τον δωροδοκήσει.
Η δεύτερη φορά που ο βουλευτής βρέθηκε και πάλι στο γραφείο του κ. Παναγιωτόπουλου ήταν στις 08:30 τις 12ης Δεκεμβρίου, οπότε ο κ. Χαϊκάλης παρέδωσε στον εισαγγελέα νέο ηχητικό υλικό, χωρίς όμως και πάλι να αποκαλύψει το όνομα του καταγραφέντος προσώπου, όπως επισημαίνουν οι εισαγγελικές πηγές.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο φάκελος της συγκεκριμένης υπόθεσης διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία Εφετών στην Ασφάλεια, με εντολή από τον εισαγγελέα να ερευνηθεί το επίμαχο υλικό του κ. Χαϊκάλη, ώστε αφού διαπιστωθεί ότι είναι γνήσιο και όχι προϊόν συρραφής να εντοπιστούν ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις και οι υπαίτιοι γι αυτές, στο πλαίσιο του Αυτόφωρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, την ίδια ημέρα ο κ. Χαϊκάλης κλήθηκε και έδωσε στην Ασφάλεια την πρώτη κατάθεσή του, ενώ ακολούθησε και μία ακόμη, πριν δύο ή τρεις ημέρες, κατά τη διάρκεια της οποίας φέρεται να κατονόμασε το πρόσωπο που επιχείρησε να εξαγοράσει την ψήφο του. Μάλιστα, ο βουλευτής φέρεται να ισχυρίστηκε ότι το εν λόγω πρόσωπο προέρχεται από τον τραπεζικό χώρο. Γι αυτό τον λόγο, η Ασφάλεια, ήδη, έχει αποστείλει έγγραφα αιτήματα σε τράπεζες, προκειμένου να επιβεβαιώσει την ύπαρξη του συγκεκριμένου προσώπου.
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια