Δεν δίνει άδεια ο εισαγγελέας στο Ρωμανό, όπως αναμενόταν άλλωστε....

Δεν νομίζω πως θα βρεθεί κάποιος να δώσει άδεια στον Ρωμανό φοβούμενος πως ο μικρός μπορεί να την κοπανήσει παρά την αστυνομική παρουσία. 

Γιατί αν καταφέρει και την κάνει ο Ρωμανός όλοι θα λένε γιατί του έδωσαν άδεια....


Ο αρμόδιος εισαγγελέας εισηγήθηκε την απόρριψη του αιτήματος του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού για χορήγηση της εκπαιδευτικής άδειας, προκειμένου να παρακολουθεί τα μαθήματα στο ΤΕΙ Αθηνών, όπου πέρασε με πανελλήνιες εξετάσεις.
Αυτό ανακοίνωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Ρωμανού, Φραγκίσκος Ραγκούσης. Επίσης, ανέφερε ότι δεν θα ζητηθεί από την πλευρά Ρωμανού χρόνος για την υποβολή υπομνήματος, δεδομένης της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας του απεργού πείνας. Αντίθετα, θα ζητηθεί σύγκλιση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, ώστε να εκδοθεί η σχετική απόφαση, που ουσιαστικά θα κρίνει την ίδια τη ζωή του κρατούμενου. 

Στο πλευρό του Ρωμανού οι εργαζόμενοι του «Γ. Γεννηματάς»
Στο μεταξύ, με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» , όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος ο Νίκος Ρωμανός, ζητούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματά του, σημειώνουν ότι η κατάσταση της υγείας είναι επιβαρυμένη και υπογραμμίζουν ότι οι αρχές επιχειρούν «με εισαγγελική παραγγελία» να υποχρεώσουν τους θεράποντες γιατρούς να τον σιτίσουν παρά τη θέλησή του και να σπάσουν έτσι την απεργία πείνας.

“Μέρες τώρα το νοσοκομείο ΓΝΑ “Γ. Γεννηματάς” έχει μετατραπεί σε αστυνομοκρατούμενο χώρο, με δεκάδες αστυνομικούς –ένστολους και με πολιτικά– περιπολικά και κλούβες στον προαύλιο χώρο να θυμίζουν φυλακή και όχι νοσοκομείο”, αναφέρεται στην ανακοίνωση και καταγγέλλεται: “Παράλληλα επιχειρούν με εισαγγελική παραγγελία να υποχρεώσουν τους θεράποντες γιατρούς του να τον σιτίσουν παρά τη θέλησή του και να σπάσουν έτσι την απεργία πείνας”.

Το Σωματείο των εργαζομένων εκφράζει την “έντονη διαμαρτυρία γι’ αυτή τη κατάσταση και απαιτεί: Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του απεργού πείνας, για να μη συνεχιστεί να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή του. Να μην υπάρξει καμιά δίωξη εναντίον των γιατρών που τον περιθάλπουν. Να λήξει η αστυνομοκρατία στους χώρους του νοσοκομείου. Προχωράμε σε παρέμβαση προς τη διοίκηση του νοσοκομείου για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας”.
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια